Aktivni uzivatel ABLETON LIVE, najde se zde ?

Vše o programu Ableton
Odpovědět
Uživatelský avatar
jsem.devka
Příspěvky: 270
Registrován: 07 kvě 2007 19:36

Re: Aktivni uzivatel ABLETON LIVE, najde se zde ?

Příspěvek od jsem.devka »

.
Naposledy upravil(a) jsem.devka dne 01 kvě 2011 18:35, celkem upraveno 2 x.

Uživatelský avatar
jsem.devka
Příspěvky: 270
Registrován: 07 kvě 2007 19:36

Re: Aktivni uzivatel ABLETON LIVE, najde se zde ?

Příspěvek od jsem.devka »

ahoj Abletonisti. ableton rules, ale to samý nemůžu vždycky říct o windows xp. další modrá smrt, padnul mi harddisk. naštěstí si dělám každý měsíc zálohu. naklonovaný harddisk. mám plán jak obnovit práci za tenhle měsíc z padlého harddisku, podařilo se mi z něj totiž vytáhnout data. překopíruju celou složku C:Ableton Live/set padlého harddisku na naklonovaný zálohovací, a žádnou práci tím neztratím. stačí zkopírovat jen tuto podsložku SET ze složky ableton nebo tam můžou být změněné parametry i v ostatních jako: resources, redist, legal, program. ? někdo prosím rady zkušenosti pomoc?
edit: jde to :)

emah

Re: Aktivni uzivatel ABLETON LIVE, najde se zde ?

Příspěvek od emah »

zdar,
trocha lama otazka - daju sa kreslit v alb krivky pre midi cc, alebo vst (hybanie cudlikmi:)) sposobom, ze z jedneho bodu si
nastavim rovnu ciaru do bodu druheho? (nie tym sposobom, ze krokovymi zmenami, ale skor vektorovo).
dik!

emah

Re: Aktivni uzivatel ABLETON LIVE, najde se zde ?

Příspěvek od emah »

ok,
uz som to nasiel - cmd + b - prepne krivku do modu vektoroveho ;)

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2413
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: Aktivni uzivatel ABLETON LIVE, najde se zde ?

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

ide len o to či kreslíš "šipkou" alebo ceruzkou.. dá sa to prepínat aj myšou v menu pod pravým, alebo hore v pravo vedla play,stop,rec .. je tlačitko "ceruzka".. ja to pri kreslení často kombinujem ale na tú skratku som si nezvykol, prepínam to v menu pod pravým tlačítkom myši.. a tiež som si zvykol ked kreslím ceruzkou, že si prepnem grid na adaptive a tým ako zoomujem si podla potreby roztahujem alebo skracujem rozmery mriežky..

Uživatelský avatar
feki
Příspěvky: 52
Registrován: 22 led 2008 09:06

Re: Aktivni uzivatel ABLETON LIVE, najde se zde ?

Příspěvek od feki »

Čau lidi, nevíte kde můžu smáznout v Abl. live 8 adresář VST kerej se načítá při spuštění, něco jako playlist VST ? zadal jsem jinou složku kde jsou nějaké nefungují a při načítání mi spadne, a nemohu ji tak změnit. Přesto že jsem je odstranil, + reinstal nepomohlo to.

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2413
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: Aktivni uzivatel ABLETON LIVE, najde se zde ?

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

ja ked som v abletone menil VST adresár, tak som mu len v nadstaveniach zmenil cestu, dal rescan a hotovo.. no problem

xxman
Příspěvky: 112
Registrován: 24 črc 2009 09:54

Re: Aktivni uzivatel ABLETON LIVE, najde se zde ?

Příspěvek od xxman »

Taky jsem tohle kdysi řešil - Ableton při spuštění vždycky spadl a mám dojem, že pomohlo právě kompletní smazání obsahu vst adresáře ... nebo jsem dával pryč i AU pluginy? Teď už si nevzpomenu.

Uživatelský avatar
feki
Příspěvky: 52
Registrován: 22 led 2008 09:06

Re: Aktivni uzivatel ABLETON LIVE, najde se zde ?

Příspěvek od feki »

Rád bych změnil cestu, ale vždy jak říkáš spadne, takže ho nemohu vůbec otevřít. V Samplitude i Cubase je log ze kterého ho smažu natvrdo a jde spustit. Bohužel tady ho nemohu najít. Ty debilní w7 ty instalace rozhážou po celým disku.

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2413
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: Aktivni uzivatel ABLETON LIVE, najde se zde ?

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

skús to takto: prerob si ten adresár podla potreby(na ktorý máš zadanú cestu v abletone) pri vypnutom abletone, potom ked štartuješ ableton, tak predým než nabehne naplno tak v tom čiernom štvorci (myslím že dole vlavo) vypisuje čo práve robí, načítava atd.. vypisuje to tam sice nečitatelne rýchlo, ale to ked funguje ako má. ked mrzne alebo seká pri štarte tak mu to až tak rýchlo nejde a dá sa to čítat. skús si všimnút pri načítavaní ktorého pluginu ti to spadne, ten potom vyhod z adresára, prípadne aj ten čo načítaval predtým a potom skús naštartovat..

mne sa 2 krát toto stalo ked som priinštaloval nejaké pluginy, resp. vždy jeden z nich.
prvý krát som to spravil tak ako mi radili tu na fore: vyhodil som pluginy všetky a pridával po jednom a vždy skúsil štart až som prišiel po jeden pri ktorom to spadlo, ten som vynechal, pridal zbytok a išlo to.. druhý krát som si to všimol v tom štvorci že pri načítavaní ktorého mi to spadlo, ten som vyhodil a hotovo, v podstate to isté ako postup prvý len ovela šikovnejšie

Uživatelský avatar
feki
Příspěvky: 52
Registrován: 22 led 2008 09:06

Re: Aktivni uzivatel ABLETON LIVE, najde se zde ?

Příspěvek od feki »

Jasně, skáčou mi tam okna s názvy, ale bohužel jsem při nastavení omylem když jsem byl v "C" odklikl, takže cca 500 vstéček načítá :-) tj, adresář ze samplitude, Traktion, Cubasea atd . Nakonec jsem zjistil že čte všechny "dll" dokonce načítá i z Outloku, IE.... Po unistal se nesmázne vše, musel tam nějake log v win systému32 nebo jinde zůstat, A TEN MUSÍM SMÁZNOUT. A to jsem si nahrál jinou verzi a je to stejné.

Uživatelský avatar
tomy45
Příspěvky: 2469
Registrován: 15 říj 2008 06:43

Re: Aktivni uzivatel ABLETON LIVE, najde se zde ?

Příspěvek od tomy45 »

Zmaz adresar Ableton pod svojim uctom v users.

Uživatelský avatar
feki
Příspěvky: 52
Registrován: 22 led 2008 09:06

Re: Aktivni uzivatel ABLETON LIVE, najde se zde ?

Příspěvek od feki »

tomy45 píše:Zmaz adresar Ableton pod svojim uctom v users.
Taky mi to napadlo ale dělalo to stále, tak jsem unistal ableton, pak ho smáznul a instal novej - OK.
Teďse konečně můžu mrknout jak to funguje, dostal jsem ho s novou zvukárnou Scarlett 2i2.

Uživatelský avatar
jsem.devka
Příspěvky: 270
Registrován: 07 kvě 2007 19:36

Re: Aktivni uzivatel ABLETON LIVE, najde se zde ?

Příspěvek od jsem.devka »

ahoj taky vám to při renderingu loaduje converting bit depth with dithering i když renderuju 24bit tracky z 24bit projektu? whatsup?

fb_tomas
Příspěvky: 1
Registrován: 27 říj 2020 15:55

Re: Aktivni uzivatel ABLETON LIVE, najde se zde ?

Příspěvek od fb_tomas »

Ahoj Ableton je jeden z najpouzivanejsich DAW sucastnosti. Pokial by si sa chcel pozriet na nejake moje tutorialy z prostredia abletonu urcite si pozri tieto videa>

ABLETON Mastering - zakladne pojmy, dynamicky rozsah, premaster a master, lufs ABLETON Feedback na prebasovanu nahravku - premeranie a oprava ABLETON ak potrebujes pomoc posli mi svoje demo> Dufam ze aspon trochu pomohlo. Pokial mate dalsie dotazy tak mi napiste.

Dik Tomas

Odpovědět