Aktivni uzivatel ABLETON LIVE, najde se zde ?

Vše o programu Ableton
Odpovědět
MMtm

Příspěvek od MMtm »

kexik: Bidule je i rewire slave. Sama si to čekne.

kexik

Příspěvek od kexik »

preboha... v com ze robis kopaky? snad nepouzivas ten kick plugin co je vo FL? to je urcite preportovane xy a bude k mani ako vsti... fruity je milasek a autori by velmi radi aby sa pouzival na live (pridali celkom chutne fungujuci stretching, beatslicing bezi aj na dlllllhe wavy, atd) ale je to cele take ee gumene. neviem si predstavit ze by som riskol s tym hrat

no ale preco proste nepouzijes ableton ako hlavny host, FL ako vsti (ked uz inak nedas; v tejto verzii sa chova urcite najnormalnejsie; a vie 8 kanalov) a bidule ako rewire? naco to sx?

MMtm

Příspěvek od MMtm »

Samozřejmě že nepožívám ten kickplugin. Dobře se mi tam dělá několik vrstev samplů na sebe, a? už kick nebo snare. Z jednoho kicku attack a z druhýho zbytek, už se to tu probíralo loni, matucha to nějak rozepisoval a prakticky, tím myslim opravdu prakticky, se mi na tohle osvědčil FLoops, Baterka je super, ale myslim to fakt prakticky. Sample browser po ruce, ujedu myší 2 cm, nafrkám samply, obálky taky po ruce. Live nechci jako multitrack používat, není to workstation podle mýho gusta, jsem zvyklej na ten SX detail a routing všeho dohromady. Live je na live, Floops na loops a SX je sexy.

kexik

Příspěvek od kexik »

amen ;)

MMtm

Příspěvek od MMtm »

Peace, man. Měj se.

Ondrash

Příspěvek od Ondrash »

Můžeš udělat dlouhej projekt, to je jasný, ale jak dlouho znamená nepřetržitě ? Mění se nástroje ? Nebo máš vyrendrovaný tracky ?

Mění se všechno, tempo, nástroje... Hraju normálně SW synthy live (FM7, vanguard...) Takže tracky vyrendrovaný nemám a snad ani je rendrovat nechci. Ale jak jsem řekl, musím pořád nahrávat skladbu jednu za druhou. Zkoušel jsem třeba dvě spojit, ale je to hrozný záhul na výkon (víc efektů, víc VST) a stejnak, není to pak tak živý, máš pak mezi věcmi třeba 5 sec. kopáku plus nějaký plochy, ale stejně, nemáš prostor pro to, to pak na koncertě nějak změnit. Někdy se to fakt nehodí... Rád bych používal SX dál. Psal jsi, že jako hlavní máš SX a Ableton na live. Nechceš trošku přiblížit, jak skládáš a navzájem to pak propojíš? Rewire je mi jasný, technicky to chápu, ale pořád mi uniká ta idea, do jaké míry máš oba systémy provázané, jde mi o způsob bráce v SX a Abletonu...

Ještě nemám SX3 (update bych chtěl v blízké době kupovat) Nepomůže to trochu, tam už přece nějaké paterny jsou, ne?

kexik

Příspěvek od kexik »

ondrash: skusal si otvorit viacej instancii sx naraz? Fruityloops sa trebars daju otvorit dve... podmienka je akurat multiclient asio driver... jeden projekt hras a v druhej instancii si otvoris pohodlne dalsi... zasyncovat som ich ale neskusal

Crane

Příspěvek od Crane »

Cauves!
Mel bych jeden dotaz, souvisi to s abletonem, tak to nebudu cpat nekam jinam. No snad to nebude uplne *okot dotaz :)

Kdyz si udelam tracky a vyexportuju ho primo z reasonu a pak ty tracky micham v abletonu, tak se krasne sami smichaj, proste nadhera (vsechny tempo 140), tak jaxi predstavuju...
Pokud ale mam reason pres rewire do abletonu a smicham to v abletonu (rozumej tak ze cely track mam v seq. v reasonu), cimz dosahuju lepsi vysledky, tak pak uz si ten track s tema ostatnima nesedne (taky tempo 140).Nevim, jestli je to zpusobeno tim, ze kdyz to exp. z reasonu, tak to konci presne dejme tomu na 150 tym baru a kdyz to nahravam v abletonu tak to ma treba placnu 150 + naky drobky. Nesrovna se to ani kdyz to pak zaloopuju na tech 150 rovnejch.
A jeste rovnou jeden dotaz...Jde nahravat rovnou do seq. v abletonu (myslim session mode) rovnou z reasonu? Nak se mi to nepodarilo (vim ze je tam nejakej cudl kterej to dela, ale nak nedela:)). A pak jeste jeden dotaz:)) kdyz to teda nahravam primo z reasonu (pres ten resampling), jde tam nastavit, aby to presne po tom 150 baru utlo??

Diikes mocc, snad jste to pochopili:))

kexik

Příspěvek od kexik »

crane: bacha na slovnik...

Crane

Příspěvek od Crane »

kexik: sorry, to se omlouvam, ja tady semtam takovy slova ctu, tak jsem myslel, ze to zas az tak nehoří :oops:

jeste jednou se omlouvam....
tramtadadaaaa

kexik

Příspěvek od kexik »

o nic nejde, len aby to tu malo kulturu a uroven ;) (ze ja to zrovna hovorim, ze...)

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

prave som objavil live. Heureka!!! vyzera to ze v nom aj po niekolkych mesiacoch hladania vhodneho hosta zostanem. prechadzam nan z fl5 (vyborne sa mi v nom robili loopy ale aranzovanie bola bolest) skusal som cubase ale ten je tak neprehladny a s tym kvantom okien a ja dva monitory nemam a koketoval som aj s Tracktion, ale kedze ani jeho druha verzia nema vychytane zakladne bugy (vypadava prva nota pri rendere a rewire, multi out vst maju problemy s latenciou).

live vyzera byt pre mna to prave, velmi mi sadla do ruky ta kombinacia paternov a linearneho aranzovania, chyba mi tam ale taky pekny drum sekvencer ako malo fl. celkovo ten dizajn nie je pre mna idealny ale to su detaily. horsie je ze sa mi ho uz dva krat podarilo pri savovani projektu zhodit...

Poshook

Příspěvek od Poshook »

Ableton je vcelku stabilny, ale raz za cas sa da zhodit, prave pri save

peteness

Příspěvek od peteness »

Lidičky, byl by někdo z uživatelů Abletonu ochotný zveřejnit zde ukázku práce v Abletonu? Mám na mysli hlavně kouzlení s warpem. Předem díky :)

Poshook

Příspěvek od Poshook »

bol si sa pozriet na ich stranke? mozno tam budu mat dake video na tuto temu

Odpovědět