Aktivni uzivatel ABLETON LIVE, najde se zde ?

Vše o programu Ableton
Odpovědět
Crane

Příspěvek od Crane »

zdravim!
uplne mam skoro "strach" polozit takovejhle lamer dotaz, ale co .. :lol:
Mam nekolik tracku, ktery pak jako live act (+samosebou vyslovene live veci)chci michat v Live. Nejaky tracky se mi smichaji uplne bez problemu, krasne do sebe zapdnou a pak tam jsou tracky, ktery se s temito docela brutalne kopou...tak jsem se chtel zeptat cim to muze byt...a popripade jestli na to existuje nejaka rada...
diky moc a snad me neukamenujete :lol: :oops:
tramtadadaaaa

Poshook

Příspěvek od Poshook »

ako sa ti to kope? frekvencne, rytmicky...

Crane

Příspěvek od Crane »

ahoj!
kope se mi to rytmicky...vsechny tracky jsou delany na 140 bpm, samosebou, nebo snad samosebou mam oznaceny zacatek a konec "smycky"....placnu delka 128 0 0...nemuze to byt treba tim , ze mam ruzne nastaveny delaye na rytmice??fakt nevim :roll: :lol:
dik
tramtadadaaaa

MMtm

Příspěvek od MMtm »

peteness: http://www.surrealmadrid.net/assets/sou ... dnight.mp3
- mix v Cubase SX, v Abletonu warpování fieldrecordings a různejch nahrávek (mechanický posunování materiálu, kulečník, kulička padá na plech, parta lidí tleská do rytmu, těžká chůze v gumákách po rozvrzaný podlaze), pak 1x FM7, bicí v LM4. Enjoy!!!

MMtm

Příspěvek od MMtm »

crane: hele to si řiká vo nějakou ukázku, co to dělá, je možný že sou rozštělovaný delaye. Taky ti třeba blbnou fáze a údery se špatně překrejvaj, může toho bejt víc...

Crane

Příspěvek od Crane »

mmtm:hmmm, to by asi nebyl problem, jen nevim kam to muzu uploadnot, pac na audionetu mi to nak blbne....
tramtadadaaaa

kexik

Příspěvek od kexik »

a si si isty ze maju NAOZAJ 140 BPM tie tracky? ak si ich vyrobil v hoste kde si nastavil 140 BPM to neznamena ze maju 140... staci ak si pouzil nejaky 2/3, 3/4 takt, trioly, synkopy apod a jasne ze sa to kope... schvalne si nechaj zdetekovat bpm v nejakom softe...

jo, ukazku!

Crane

Příspěvek od Crane »

kexik:je to vsechno ve 4/4 - je to techno... a vsechny tracky majiv hoste 140bpm, tudiz i kdyby tam ta odchylka byla, tak predpokladam, ze bude vsude stejna.. 8) snad teda:)
tramtadadaaaa

kexik

Příspěvek od kexik »

jo... ak je to techno to by malo sedet kua...

Crane

Příspěvek od Crane »

hmmm...to jsi me dostal:)....ale ono techno neni jen rovny (tim nechci nijak podkopavat tvy hudebni znalosti)....ted budu jen tak placat joo:) klasika beat na 1-5-9-13 a k tomu odpovidajici rytmika a naka delay....pak dalsi track beat 1-4-6-9-12-15 treba a k nemu zas nejaka jina delay a nesedi...jestli teda pomuze tahle informace :lol:
tramtadadaaaa

Crane

Příspěvek od Crane »

proste mi nejde do palice to ze Surgeon-nejenom on, ale videl jsem jen jeho (kdo zna vi, kdo nezna je to jedno:) micha takhle v abletonu x desitek tracku, bez sluchatek a sedi mu to....
tramtadadaaaa

MMtm

Příspěvek od MMtm »

Hele Crane a máš teda vůbec zapnutý WARP + LOOP ???? Jsou ty loopy přesně střižený ???? Když se koukneš jak vypadaj loopy ve warp editoru, začezávaj ti údery s mřížkou ????? Jo a teď mě napadá úplně jednoduchá pomůcka - pouštěj si každej trek solo s metronomem. Všechno je v pořádku ???? Vyzkoušej a bem vidět.

MMtm

Příspěvek od MMtm »

Hele Crane ještě něco - nemícháš náhodou normální 4/4 rytmy se shuffle rytmama ???? Tam ti můžou dělat bordel smixlý hajtky - tečkovaný noty!!!

Crane

Příspěvek od Crane »

MMtm: jasne ze mam warp a loop, zas az takovej vymaslenec snad nejsem....loop jestli je dobre strizenej...hmmm no mam to nastaveny tak ze zacina vzdy a konci na cely dobe...proste to dokola hraje krasne tak jak ma..tak snad jo. a to michani se shuffle rytmama je tam kde pls? jen popis pl kde se to nachazi..mozna vim....jak se tam nastavuje jestli to bude hrat nak straight, nebo nakym groove, tak to mam snad stejne. metronom mi je mozna asi naprd, kdyz je to tou delayi trochen opozdeny..nebo jak to myslis?
dik
tramtadadaaaa

MMtm

Příspěvek od MMtm »

S tim metronomem jsem to myslel tak, že si pustíš postupně každou stopu zvláš? s metronomem a posloucháš jestli se ti to vůči němu nerozjíždí, musíto naprosto přesně zařezávat, jinak je to bordel.

Odpovědět