Aktivni uzivatel ABLETON LIVE, najde se zde ?

Vše o programu Ableton
Odpovědět
MMtm
Příspěvky: 135
Registrován: 22 dub 2004 14:22

Příspěvek od MMtm »

Ve warp editoru si označuješ z jakého místa začíná přehrávání loopu - je to vyznačeno takovým trojúhelníčkem. Je opravdu na začítku loopu ? Na první době ???

Crane
Příspěvky: 68
Registrován: 26 črc 2004 12:11

Příspěvek od Crane »

MMtm: jasan, je uplne na zacatku loopu...na to jsem uz taky koukal...
tramtadadaaaa

Crane
Příspěvky: 68
Registrován: 26 črc 2004 12:11

Příspěvek od Crane »

tudiiiž mi z toho plyne ze je to naka haluz, kdyz ani vzdelani lide netusi :|
tramtadadaaaa

MMtm
Příspěvky: 135
Registrován: 22 dub 2004 14:22

Příspěvek od MMtm »

Tak sem si to poslechl a zdá se mi že ten loop co tam přimícháváš není přesně na 4/4:
0.-.-.-.0.-.-.-.0.-.-.-.0.-.-.-

ale že to je:
0.-.-.-.0.-.-.-.0.-.-.-.0.-.-.-.0

0 = bass drum
- = hihat třeba

Nemáš na konci toho loopu notu navíc ??? Hele a pošli ten loop co tam přimícháváš. Mrknu se na to. Techno loop sedí dobře a pak se to rozjede.

Poshook
Příspěvky: 2480
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook »

Crane píše:tudiiiž mi z toho plyne ze je to naka haluz, kdyz ani vzdelani lide netusi :|

zadna haluz to nebude.

skus ten problematicky track urobit nanovo a poriadne davaj bacha, co robis. podla mna zlyhal ludsky faktor :lol:

MMtm
Příspěvky: 135
Registrován: 22 dub 2004 14:22

Příspěvek od MMtm »

Taky si myslim...Ale Crane neboj se poslat ten loop, vzdělaní lidé ho pomazlí a vrátí s vyjádřejím.

Poshook
Příspěvky: 2480
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook »

pocuj crane, ked sa pozres do clip view v tom problematickom tracku:
nemas nahodou posunuty "start" marker (cierny trojuholnik)? ak mas aj dobre nastaveny loop region, nemusi to synchronizovat ak mas "start" marker niekde inde ako je zaciatok loopu...

Crane
Příspěvky: 68
Registrován: 26 črc 2004 12:11

Příspěvek od Crane »

:lol: :lol: no jasny ze to bude lidsky faktor:)
MMtm: urcite je to delany v 4/4, pač v nicem jinym nedelam :lol:
a vcir jsem na to koukal znova a zacatek prehravani loopu (ten cernej trojuhelnicek:) jsem dal na zacatek loopu....
ok...snad to sem soupnu jeste dneska....ja uz to ale uplne vidim...vam to pujde bez problemu a ja zjistim ze jsem jeste vetsi másloň nez jsem si myslel :roll: :lol:
jianáč zatim dikes za trpelivost :wink:
tramtadadaaaa

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

pokial si pamatam tak tymi lokatormi v sampleri live sa da oznacit aj koniec loopovanej casti... ak je tam beat naviac na konci staci ho ufiknut, upravit tempo a... no ale ukazku som si nestiahol pac som lenivy takze mozno kecam

Crane
Příspěvky: 68
Registrován: 26 črc 2004 12:11

Příspěvek od Crane »

to co se do toho primichava je proste takovej delsi loop (spis nedodelanej track), je taky ve 4/4.....a pokud lokatorama preci oznacim, ze to ma hrat od treba 3 baru (a zadny drobky k tomu) do 25 baru (a zadny drobky k tomu), tak tam snad navic nic byt nemuze, nebo jo? :shock:
tramtadadaaaa

Crane
Příspěvky: 68
Registrován: 26 črc 2004 12:11

Příspěvek od Crane »

http://www.djb-studios.com/temp/crane_ukazka02.mp3

tak tohle se do toho primichava, ale neni to presne ta cast, coz je snad jedno, kdyz je to z jednoho tracku:)
tak jestli muzete, tak na to pls juknete..
diky
tramtadadaaaa

šumák
Příspěvky: 1
Registrován: 16 led 2005 11:30

posuv o oktavu

Příspěvek od šumák »

zdravim... ako sa da v abletone v midi tracku posunut cely track o oktavu alebo inak... da sa na midi track aplikovat harmonizer, arpegiator, humanizer a podobne...? dik

MMtm
Příspěvky: 135
Registrován: 22 dub 2004 14:22

Příspěvek od MMtm »

oktávu posuneš tím že: a) růčo - v midi editoru CTRL+B přepneš z write modu na edit mod, CTRL+A označíš všechny eventy a myší přetáhneš o oktávu výš. b) jako insert efekt dáš "pitch" nebo "transpose" nevim teď přesně, ale je to default midi efekt, a nastavíš si kolik půltónů nahoru/dolu.
Harmonizer na midi asi nee, je tam jakýsi "midi chorus".

Crane
Příspěvky: 68
Registrován: 26 črc 2004 12:11

Příspěvek od Crane »

bump
tramtadadaaaa

Uživatelský avatar
boro
Příspěvky: 375
Registrován: 27 led 2004 12:53

Re: Aktivni uzivatel ABLETON LIVE, najde se zde ?

Příspěvek od boro »

roughly som to prebehol, no nevsimol som si, ze by sa dala menit rychlost tempa, napriklad krivkou. Ked naimportujem MIDI, ktore ma zrychlovania a spomalovania, tak ableton to odignoruje a bezcharakterne tam buchne 120. Je to tak?

Odpovědět