Aktivni uzivatel ABLETON LIVE, najde se zde ?

Vše o programu Ableton
Odpovědět
Uživatelský avatar
eGen
Příspěvky: 336
Registrován: 05 čer 2002 10:00

Aktivni uzivatel ABLETON LIVE, najde se zde ?

Příspěvek od eGen »

Pouzivate nekdo LIVE jako hlavni host/seq ? Muzete to nekdo porovnat s CubaseSX/Nuendo ? Ma to treba jeste nejake zasadni nedostatky, kvuli kterym se jeste vyplati pockat na dalsi verzi ?

Crane
Příspěvky: 68
Registrován: 26 črc 2004 12:11

Příspěvek od Crane »

ja pouzivam ableton docela casto, hlavne jako host pro reason.Myslim ze co je to lepsi soft nez Cubase a Nuendo v tom smyslu, ze je takovej rychlejsi a prehlednejsi na Live acty a jeste mi snad ani jednou nespadnul, coz se mi na nem hodne zamlouva.Podpora VST, pro me mnohem jednodussi midi skladani, nebo jak to nazvat..Newim jestli by me bavilo pouzit ho jako sekvencer, ikdyz je to asi otazka zvyku.ja delam v 99 procentech v session mode.prijde mi ten program dost newim jak to rict jinak nez user friendly...ale tebe asi zajimaly nejaky odbornosti, takze ani newim jestli tohle blato co jsem tady sepsal ti nejak pomohlo.. :lol:

Uživatelský avatar
eGen
Příspěvky: 336
Registrován: 05 čer 2002 10:00

Příspěvek od eGen »

Hodne lidi to zacalo pouzivat primo na produkci a ne jenom na live hrani. ono ve verzi 1.x to ani jinak nevypadalo ale ted 4.1 je uz na urovni "velkych" hostu. Pro normalni produkci, kde neni potreba 5.1 zvuk nebo podobny specialitky si myslim, ze by to melo stacit. Zajima mne treba kvalita EQ, renderigu, prehlednost v mixu atp. Ale asi to proste vyzkousim ... a uvidime.
Pro mne je hlavni 100% podpora VST a VSTi, piano roll editor + Midi CC editor jako cubase ..

Crane
Příspěvky: 68
Registrován: 26 črc 2004 12:11

Příspěvek od Crane »

Prehlednost v mixu je myslim fakt dobra, nebo obecne prehlednost v tomhle programu je na me se velice libici urovni.Jako mohl bych ti napsat ze EQ je superkvalitni, ale to bych placal nesmysly, protoze jeste asi nedokazu rict co je kvalitni EQ...Me osobne prijde docela v klidu a myslim ze kdyby byl spatnej, tak ho lidi nepouzivaj pri vystoupenich ( coz je ale neco jinyho nez produkce...asi teda)
Render jsem delal jednou z jednotlivych stop v reasonu a podle usi mi to prislo kvalitnější nez pouze z reasonu.Newim jestli je to vubec mozny :lol: ale me to tak prislo.
Jestli se tu objevi myslim Poshook, tak ten si nejak ne uplne davno kupopval a urcite ma lepsi znalosti...
Co me trochu mrzi ze to nema, tak analyzery, ale to uz se snad da taky vyresit VST, nebo?
tramtadadaaaa

Uživatelský avatar
Vey
Příspěvky: 475
Registrován: 19 čer 2003 12:44

Příspěvek od Vey »

Je pravda, že Live 4 už je o něčem jiným, ale jelikož jsem zhýčkanej z Cubase, tak mám problém právě s mini piano rollem. Je fajn, že to MIDI tam už je, ale dost špatně se mi s tím pracuje.

Uživatelský avatar
eGen
Příspěvky: 336
Registrován: 05 čer 2002 10:00

Příspěvek od eGen »

Analyzator nema ani cubase. Resi se to VST/DX pluginem. V mem pripade je defaultne soucasti kazdeho projektu na poslednim miste v insert pluginech na masteru. Tak vidim co leze ven. Pouzivam Waves PAZ. Existuji i jine, ale PAZ mi vyhovuje.

Crane
Příspěvky: 68
Registrován: 26 črc 2004 12:11

Příspěvek od Crane »

ja moc s midi nepracuju, ale kdyz uz tak se mi lip s tim pracuje v abletonu...asi vec vkusu :wink:
Naposledy upravil(a) Crane dne 03 úno 2005 11:21, celkem upraveno 1 x.

Dava
Příspěvky: 69
Registrován: 11 říj 2002 11:14

Příspěvek od Dava »

Ja jsem od te doby co ma ableton podporu vst/vsti Cubase nepouzil.
Na skladani ,live je ableton pro me daleko vstricnejsi.
V midi neni tak propracovanej jako napr cubase ale pro zaklad nebo live si nedovedu predstavit neco jineho.
Ale na napr nahravani bicich a nasledne celeho projektu naslednou mix a treba i master to se podle meho nazoru pouzit neda.
Vzdy pak bude lepsi to inportovat asi do cubase.
Na Live me trochu obcas spadne,nevim cim to je ,ale mozna Ozonem,protoze jak to jde vse pres usb[audio,midi i synchro s externim samplerem+jeste napajeni]tak to nekde neco zere.Musim mit vse zapnute do jedne zasuvky220 a na vystupu mam DIbox s galvanickym oddelenim a docela to pomohlo.Pouzivam to na hrani s live Drums a spevem a spolu s externim samplerem hraju vse ostatni.
Jinak to obcas nezere nejakej VSTi ale vsechny zakladni ano.

j-bee74
Příspěvky: 55
Registrován: 20 črc 2004 09:23

Příspěvek od j-bee74 »

Jednoznačně doporučuju! je to rychlé na práci, vše se odehrává v jednom okně a nepadáto...zatím...jsem maximálně spokojen.

Uživatelský avatar
eGen
Příspěvky: 336
Registrován: 05 čer 2002 10:00

Příspěvek od eGen »

Jena blba Q:
Umi LIVE klasicky HDR ? Jako ze jedna stopa je audio, zadny slice, zadny striktne rastrovanay fragment ?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

egen: jasne... rastrovanie sa da vypnut...

a plne suhlasim, eq aj vstavany filter je MOC dobry zvukovo uz od uplne prvej verzie... vlastne ableton nepouzivam len preto ze fruity loops vie predsa len kusok viac... ja ale nepotrebujem nic robit realtime a nazivo

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 14008
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Příspěvek od dendy »

EQ a filtre (tie interne) su velmi dobre spravene, patria k tomu lepsiemu co som na PC pocul.. a vzhladom na vyborny zvuk sa az cudujem tomu ze maju relativne velmi nizku zataz CPU... ableton je super.. cim dalej tym viac sa s nim hram a uz sa blizi doba kedy na neho seriozne prejdem a budem na nom riesit full produkovanie...

Uživatelský avatar
eGen
Příspěvky: 336
Registrován: 05 čer 2002 10:00

Příspěvek od eGen »

No presne o tom jsem zacal premyslet.

Poshook
Příspěvky: 2480
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook »

ja som na abletona presiel full z Logicu a tu su niektore +/-:

plus:
- rychla nedestruktivna editacia audia (obrovske plus)
- WARP - funguje vyborne (aj po zvukovej stranke) na vacsinu materialu (zmlsnes si na vokaloch)
- vyborny zvuk
- moznost mixdownovat stopu s efektami na ktorukolvek dalsiu volnu stopu (Logic nepodporoval) - vpodstate nahrada za freeze
- detailny routing na mixe (vpodstate mozes posielat co chces kam chces)

minus:
- chyba plug-in delay kompenzacia
- v porovnani napr. s Logic 5.5.1 jednoznacne vyssia zataz na CPU (tak o 30%)
- chyba video okno
- mensia prehladnost na mixpulte (v porovnani s Logicom)
- nepodporuje midi curier funkciu na Orange Vocoderi v.2.x
- slaba podpora midi editacie pre vybranu skupinu eventov (chyba nieco ako Transformer v Logicu)

Napriek tomu, ze minusov som uviedol dost, celkove hodnotim Ableton 4 na 18 bodov z 20 :lol:

Uživatelský avatar
sparX
Příspěvky: 328
Registrován: 21 kvě 2003 08:52

Příspěvek od sparX »

JO
Zátěž CPU je fakt větší a navíc to nepodporuje import celého MIDu ! :shock:
Kdyby ostatní hosty měli možnost být skinable , tak nad změnou ani neuvažuju .

Odpovědět