CPU Problem

Vše o programu Ableton
Odpovědět
loukisone
Příspěvky: 3
Registrován: 29 lis 2013 16:54

CPU Problem

Příspěvek od loukisone »

Zdravím,
Mám ableton live 9 64bit a 6xjadrový procesor amd ale pri celkem nenarocnem projektu v abletonu mi to ukazuje pres 100 procent cpu takze se zvuk seka a sumi jenze pritom ve skutecnosti procesor vytizeny ani zdaleka neni.
nevite co s tim ? diky za kazdou radu :wink:

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2523
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: CPU Problem

Příspěvek od Stan »

Nastav si buffer v preferencích na 512. Snad to pomůže a prohledej tohle fórum už se to tu řešilo.

Uživatelský avatar
Lahi
Příspěvky: 55
Registrován: 28 bře 2011 20:23

Re: CPU Problem

Příspěvek od Lahi »

To je ako rada typu - Bolí ťa hlava? Daj si paralen, možno zabere.
Nemusí to byť presne 512 samplov v buffri, môže to mať inú príčinu - V preferences / Audio device používaš Asio4All, alebo ktoré zariadenie na zvuk? Máš v preferences/CPU nastavené Multicore /multiprocessor support?
Niekedy sa pri AMD procesoroch stávalo, že to trošku štrajkovalo, ale myslím, že to poriešili.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2523
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: CPU Problem

Příspěvek od Stan »

Sorry ale na takhle všeobecnou otázku se nedá jinak odpovědět. Je to přesně otázka: bolí mě hlava co s tím. Nic v podstatě neuvedl kromě verze Live a síly procesoru. 512 jsem udal jako nejistější velikost pro začátek. Je tady dost odpovědí na podobné problémy a stačí se jen pořádně podívat. Jdu si dát paralen bolí mě hlava ale nevím z čeho. Možná to pomůže :)

jazzym
Příspěvky: 922
Registrován: 15 črc 2013 23:34

Re: CPU Problem

Příspěvek od jazzym »

Lahi píše:.., ale myslím, že to poriešili.
rozdiel medzi poriešiť a vyriešiť je taký ako medzi vysrať a po .. 8)
Stan píše:... bolí mě hlava ale nevím z čeho.
kukam na tvoj podpis a je to jasne :wink:

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3754
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: CPU Problem

Příspěvek od MDudas »

jazzym píše: rozdiel medzi poriešiť a vyriešiť je taký ako medzi vysrať a po .. 8)
Uz davno hladam nejake pekne vysvetlenie tohto rozdielu pre literarne slabsich. Poziciavam si, vdaka ! :wink:

jazzym
Příspěvky: 922
Registrován: 15 črc 2013 23:34

Re: CPU Problem

Příspěvek od jazzym »

MDudas píše: Uz davno hladam nejake pekne vysvetlenie tohto rozdielu pre literarne slabsich.
ja medzi nich patrim tiež :wink: to môj tato hovorievali mne.

Uživatelský avatar
Lahi
Příspěvky: 55
Registrován: 28 bře 2011 20:23

Re: CPU Problem

Příspěvek od Lahi »

Stan píše:Sorry ale na takhle všeobecnou otázku se nedá jinak odpovědět. Je to přesně otázka: bolí mě hlava co s tím. Nic v podstatě neuvedl kromě verze Live a síly procesoru. 512 jsem udal jako nejistější velikost pro začátek. Je tady dost odpovědí na podobné problémy a stačí se jen pořádně podívat. Jdu si dát paralen bolí mě hlava ale nevím z čeho. Možná to pomůže :)
512 samplov by mu moc nepomohlo, keď má napríklad v preferences nastavené direct audio. podľa mňa, na tú všeobecnú otázku je viacero odpovedí, ale v prvom rade je to ako hovoríš. Loukisone, je tu také okienko, že Search alebo použi Google.

loukisone
Příspěvky: 3
Registrován: 29 lis 2013 16:54

Re: CPU Problem

Příspěvek od loukisone »

Máte pravdu mnel sem toho uvest vic takze verze je live 9.02 mam asio 4for all a bufr mam nastavenej na 512 multicor je zaplej, zvukovku mam lexicon alpha a google semm zkousel mimochodem si s tim trapnej psal sem ze sem rad za kazdou radu o blbejch kecech sem nic nerikal ostatnim dekuji

Uživatelský avatar
Lahi
Příspěvky: 55
Registrován: 28 bře 2011 20:23

Re: CPU Problem

Příspěvek od Lahi »

vyskúšaj si stiahnuť najnovšie ovládače a ak máš, tak v pref si nastav ASIO (čo už máš) a potom device Lexicon Alpha Asio USB - alebo tak nejak podobne by to tam malo byť napísané. Možno dačo bude v nastaveniach Lexiconu alebo vyskúšaj novšiu verziu Live. A kto má byť trápny? :D

loukisone
Příspěvky: 3
Registrován: 29 lis 2013 16:54

Re: CPU Problem

Příspěvek od loukisone »

diky zkusim to snad to pomuze :)
mnel sem na mysli to s tim googlem jakoze oo vis o tom ze existuje okinko google ..
kazdopadne diky za pomoc

Uživatelský avatar
Lahi
Příspěvky: 55
Registrován: 28 bře 2011 20:23

Re: CPU Problem

Příspěvek od Lahi »

nuž ale to nebola trápne myslená rada, možno by si aj na oficiálnych Ableton alebo Lexicon fórach našiel radu.

Odpovědět