Prosím o radu s upgrade ableton live 8 na 9

Vše o programu Ableton
Odpovědět
jsem.devka

Prosím o radu s upgrade ableton live 8 na 9

Příspěvek od jsem.devka »

ahoj začal jsem teprve s ableton osmičkou. chtěl jsem dnes upgradnout na 9ku a při instalaci ableton 9.04 sem myslel, že dojde k nějaký detekci přítomnosti daw v počítači, a pak mi setup nabídne upgrade. místo toho mi to hned nabídlo do jaký složky mám 9ku instalovat, a proto se teď ptám jak mám postupovat. mám zvolit folder kde je osmička nebo nainstalovat jinam a tam pak přesunout projekty, vstčka a samply? upgraduju z 8.1.4 na 9.0.4 s nadějí, že systém bude mít míň bugů, míň padat, větší podporu pluginů uad a třeba bude i rychlejší :) díky za pomoc

tomy45

Re: Prosím o radu s upgrade ableton live 8 na 9

Příspěvek od tomy45 »

Odinstaluj 8cku (len program, nie jeho sucasti), nainstaluj 9, Fajront :-]

jakubt

Příspěvek od jakubt »

8 a 9 můžou být nainstalovány současně - což nemusí být špatný nápad, třeba kvůli 32bit pluginům, které myslím v 9 nejdou...
(jestli to tedy upgrade licence dovolí)

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

Ableton 9 je 32bit a 64bit verzia, ak mas 32bit samozrejme 32bit pluginy problem nerobia.

radecek.com

Příspěvek od radecek.com »

mám nainstalovanou verzi 8 i 9 vedle sebe (zvolíš při instalaci), obě 32bit, vše je naprosto v pohodě...složku s vst pluginy mám jednu, obě verze ji používají bez problémů.
v8 jsem si nechal, protože je stabilnější - používám na "live" produkci, v9 má zase spoustu nových zajímavých funkcí, násrojů a efektů, které se hodí při studiové práci, ale je potřeba ještě nějaký čas, než pánové z berlina vychytají mouchy (občas spadne :-( )

ad 32 vs 64bit - je to tak, že 32bit verze (8 i 9) spustí 32bit vst pluginy, kterých je dnes většina, pro 64bit verzi musí být 64bit vst pluginy (nebo nějaký sw bridge).
a výhoda 64bit verze je pouze ta, že umí využít RAM počítače nad 4gb - sami vývojáři z ableton doporučují používat spíš 32bit verze :-)

Odpovědět