Transpose
-
Transpose
Nevíte někdo jak se používá transpose? protože když ho použiju na mou nahranou stopu a dám víc jak 1nebo 2 tak zařne znit trhaně podivně a slitě, v audacity mi to třeba de výborně..
-
- Profesionál
Re: Transpose
zalezi na nastavenym algoritmu u clipu
-

U warpingu clipu mas u toho kolecka transpose -> algorythm a tam mas beats / pitch / texture / complex / complex pro.
Uprime zalezi, co chces transponovat. Vliv na kvalizu zvuku to bude mit vzdy. Treba transponovani v cubase zni lip jak v abletonu, ale to je taky tim, ze ableton to dela realtime kdezto cubase offline. Proto taky nikdy netransponuju o vic jak + / - 1
Uprime zalezi, co chces transponovat. Vliv na kvalizu zvuku to bude mit vzdy. Treba transponovani v cubase zni lip jak v abletonu, ale to je taky tim, ze ableton to dela realtime kdezto cubase offline. Proto taky nikdy netransponuju o vic jak + / - 1
předevčírem jsem s kámošem řešil problém s jeho Abletonem. Z nějakýho důvodu při přepnutí wrapu do Complex Pro vyskočily metry na masteru o +6dB. Teda že je to pravě tímto algoritmem jsem zjistil až na fórech. Nevite někdo proč tomu tak je a ma někdo podobný zkušenosti. Nevím jaká byla kvalita smplů ale byly stažený z Beatportu takze asi nic moc. Ja to zkoušel a na mým se nic neprojevilo ale já so zkoušel na svých samplech. Jinak po exportu to hralo podle nej normalně tak nevím. Řešili jsme to po Skype tak jsem neměl možnost si to poslechnout. Já nepracuju v AL ale jen by mě zajímalo jestli s tím už někdo ma zkušenosti a ma vysvětlení.
-
- Profesionál
ableton i cubase maji licencovany stejny algoritmy pro pitch shift / time stretch (elastique), takze vysledky realtimovyho transponovani jsou zvukove stejny.TOM-Thak píše:U warpingu clipu mas u toho kolecka transpose -> algorythm a tam mas beats / pitch / texture / complex / complex pro.
jiny muzou bejt pri offline transpozici, kde cubase ma navic jeste mpex, ktery jsou lepsi (ale nejdou realtime).
btw. nedavno vydali zplane elastique verzi 3, ktera ma bejt lepsi, podle ukazek je tam docela peknej rozdil.
No jak rikam - offline time stretching a pitch shift. Ten realtime proste neni dobrej alespon me prijde ze to dost mrvi zvuk.