13 palec nebo 15 palec ?

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
android
Příspěvky: 22
Registrován: 04 úno 2006 23:24

13 palec nebo 15 palec ?

Příspěvek od android » 24 črc 2012 22:12

Zdravim vsechny, obracim se na uzivatele - jablickare o pomoc. Hodlam koupit MacBooka Pro ale nemuzu se rozhodnout mezi 13 palcovym modelem s procesorem 2,9Ghz (cena 40.000) nebo si priplatit cca 8.000 a jit do 15 palce s 2,3GHz. Chci ho vyuzivat pro praci s abletonem suite + nejake vsticka, dale nahravani externich syntezatoru a vokalu pres kartu RME fireface ucx kterou uz mam objednanou. Neresim velikost displeje (protoze ho hodlam pripojit ke klasickemu lcd) ale resim hlavne vykon. Myslite ze na tuto praci prevazne v abletonu bude stacit to dvoujadro i7 2,9 nebo si opravdu priplatit tech zminovanych cca 8.000Kc a jit do ctyrjadra i7 2,3 ktery ma taky externi grafiku atd ? Nemuzu se porad rozhodnout a proto uvitam rady uzivatelu i 13tek i 15tek do ktere verze jit. Neni to prece jen mala investice a proto se obracim na zkusene. Dekuju vsem !!! p.s. bud MD102CZ/A nebo MD103CZ/A :)

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: 13 palec nebo 15 palec ?

Příspěvek od Liquid Sound » 24 črc 2012 22:25

To je úplně jednoduchý, záleží jestli se tim chceš tahat. K tý třináctce připojíš taky velkej externí monitor a je vymalováno. Mě to osobně přijde kravina kupovat si velkej a těžší počítač na to abych se s nim nosil, ale co vidim na klientech tak jsem spíš v menšině.
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: 13 palec nebo 15 palec ?

Příspěvek od Pytkin » 24 črc 2012 22:26

ableton moc nepoznam ale predpokladam ze bude vediet vyuzit 4 jadra .. ak chces vyuzivat naraz vela instrumentov , pluginov atd , tak by som radsej isiel do 4oj jadra ..

Uživatelský avatar
STi
Příspěvky: 387
Registrován: 01 úno 2011 03:07

Re: 13 palec nebo 15 palec ?

Příspěvek od STi » 25 črc 2012 02:05

macbook pro 13" 2.9 ma v geekbench cca 7800 bodov a macbook pro 15" 2.3 ma cca 11000, a tam sa testuje hlavne procesor a pamat. takze rozdiel je dost znacny. ja by som dal urcite prednost stvorjadru.
Ableton 64bit je momentalne v betaverzii, full verzia bude co nevidiet co znamena ze to 4 jadro uz vyuzijes naplno.
FB | SC | T

Uživatelský avatar
tomy45
Příspěvky: 2400
Registrován: 15 říj 2008 06:43

Re: 13 palec nebo 15 palec ?

Příspěvek od tomy45 » 25 črc 2012 08:10

Pouzivam Ableton, cca rovnako ako ty, mal som aj 13" aj 15" MBP a jednoznacne 15", ten vykon robi svoje. Samozrejme aj praca je na 15" 100x lepsia nez na 13". Ableton je dost velky cpu zrut, cize rozhodne cim vyssi vykon len lepsie. Ak chces nahravat, vyuzivat akekolvek library, rozhodne by bola skvela investicia do 7200ot disku, pripadne SSD. ale to je uz na tebe, tvojom badgete.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: 13 palec nebo 15 palec ?

Příspěvek od Pytkin » 25 črc 2012 10:07

4 jadro sa vyuzije naplno aj v 32bitej verzii softwaru ..

Uživatelský avatar
STi
Příspěvky: 387
Registrován: 01 úno 2011 03:07

Re: 13 palec nebo 15 palec ?

Příspěvek od STi » 25 črc 2012 12:14

Pytkin píše:4 jadro sa vyuzije naplno aj v 32bitej verzii softwaru ..
jaj pravda, sekol som sa, v 64bit ide o ram vacsiu ako 4gb.
FB | SC | T

android
Příspěvky: 22
Registrován: 04 úno 2006 23:24

Re: 13 palec nebo 15 palec ?

Příspěvek od android » 25 črc 2012 13:12

Zdravim diky vsem za reakce a doporuceni :-) asi je jasna volba te 15tky !
Tomy45 uvazuju o ssd :-)

Uživatelský avatar
RuSh
Příspěvky: 54
Registrován: 15 led 2012 15:14

Re: 13 palec nebo 15 palec ?

Příspěvek od RuSh » 29 črc 2012 18:23

Mal som 13tku Mid 2009. Teraz mám 15tku 2.3 GHz, výkon je neporovnateľný, to je ale jasné... Core i7 robí dosť, má i HT a teda ti v OS X ukazuje 8 jadier. Všetko šlo krásne rýchlo, ale pociťoval som že brzda je HD, tak som dal Crucial M4 256GB SSD. Bolo to priam neuveriteľné zrýchlenie. Pokiaľ chceš výkon tak SSD je už podľa mňa nevyhnutnosť.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: 13 palec nebo 15 palec ?

Příspěvek od Pytkin » 29 črc 2012 20:21

Toto podpisujem .. Zene som vymenil v 3oj rocnom MBP disk za SSD .. a je z toho zrazu raketa .. Kolega tiez vymenil disk za SSD a zrazu ma z Macbooku absolutne genialnu striznu ..

android
Příspěvky: 22
Registrován: 04 úno 2006 23:24

Re: 13 palec nebo 15 palec ?

Příspěvek od android » 30 črc 2012 11:41

Zdravim mozna blba otazka tak se predem omlouvam :-) koupim macbook se sata diskem a pak dokoupim ssd disk. Muzu si instalovat ten disk do maca sam ? Neporusi se zaruka ? A jak je to s instalaci ? Je system taky na nejakem instalacnim mediu ? Diky za odpovedi :-)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: 13 palec nebo 15 palec ?

Příspěvek od Pytkin » 30 črc 2012 19:29

Neporusi sa zaruka.. Instalacne medium si spravis sam.. Dendy tu daval vcera navod v teme o novom Lione..

android
Příspěvky: 22
Registrován: 04 úno 2006 23:24

Re: 13 palec nebo 15 palec ?

Příspěvek od android » 07 zář 2012 18:26

Zdravim vsechny :) diky za odpovedi ... pockal jsem, prisetril a mam vybranou verzi 15 s retinou. Jediny a asi posledni dotaz je co retina a ableton ? Pouziva nekdo ableton na retina displeji ? Mam trosku strach abych nebyl zklamany :) Diky vsem za odpovedi

thomas
Příspěvky: 7
Registrován: 16 říj 2013 21:21

Re: 13 palec nebo 15 palec ?

Příspěvek od thomas » 21 pro 2013 21:00

Zdravím,taky ted kupuji macbook a nevím jestli 13 nebo 15ku,myslel jsem že jde jen o velikost displeje,ale tady čtu,že 15ka má i větší výkon???v tom případě se ptám,stačí mi 13ka na Logic?nebo raději tu 15ku?nerad bych dopadl jako v fl studiu,když už tam mám hodně zvuku a efektu tak se mi to kouše takovým zpusobem,že si to musím převést na mp3.abych si mohl poslechnout co dělám:)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: 13 palec nebo 15 palec ?

Příspěvek od Pytkin » 22 pro 2013 00:28

nejde o rozmery ale o konkretny model . daj oznacenie ..

Odpovědět