Apple Mac SE 1/40

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Odpovědět
Uživatelský avatar
onehalph
Příspěvky: 505
Registrován: 24 kvě 2002 09:54

Příspěvek od onehalph » 09 říj 2007 14:56

Pokud si dobre pamatuju, tak zadny zadny specialni ovladac na SCSI potreba nebyl - jen je potreba mit dobre nastavene to cislo zarizeni (myslim, ze nula se pouziva pro naswitchovani interniho HDD) a taky to bylo haklivy na terminaci toho zarizeni.

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 09 říj 2007 14:59

http://en.wikipedia.org/wiki/SCSI

no kedze vtedy este CD romky neboli asi to nieco len tak nepojde, ked to aj ma SCSI tak asi prvu reviziu, sucasne scsi zariadenia su minimalne fast SCSI (SCSI-2)
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 09 říj 2007 15:03

zaterminovane to mam, mechanika je prastara, ID 4 uvidim, zaarchivuju si starej disk z kurzweila a pokusím se ho naformátovat :) Přece jenom mám 500 Mb Sample knihovnu pro EII a tu musím někam plácnout ;)
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 09 říj 2007 15:16

tak asi tuším, kde je problém to CD jde přečíst na PC, tak to by asi mohlo být to slabé místo. Existuje nějakej pogram, kterej mi na PC uloží soubory na Macem naformátovanou ZIPku (HDD) ?
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 říj 2007 21:09

atomix : pouzival som kedysi daco .. tusim Macdrive sa to volalo .. je ich viac .. uz neviem ktory bol dobry .. je to davno ..

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 14 říj 2007 21:22

Tak uz mam stazeno mraky softu, ale nemuzu to dostat do Macu, první problém jak přeinstalovat OS, macdrive sice mam, mac mi diskety precte, ale nemam jak rozpakovat ty sit a hqx archivy, kdyz to udelam na PC tak tam chybi jkýsi apple fork nebo co ach jo :(
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 14 říj 2007 21:28

a.tom.x: resil jsem stejnej problem a nepovedlo se... :( Mimochodem resource fork je cast souboru (druha jsou vlastni data), ktera obsahuje vsechno mozny, od Typu a Tvurce (umoznuje to, ze kazdej soubor i stejnyho typu muze na classic OSu otevrit jina aplikace) po texty v menu, obrazky, zvuky... daj se v nem najit i seriovy cisla :)

jinak porid si stuffit expander od alladin a rozpakuj to na macu, ne?
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 14 říj 2007 21:34

no Stuffit Deluxe sa da zohnat aj na PC... rozpakujes s tym vsetky macbiny, binhexy, sity, sea subory...

btw ako si na tom so samplovanim K250... zadari sa nieco? staci kazdy program po jednej oktave jeden sampel az do doznenia, raz slabo raz silno tuknut :)

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 14 říj 2007 21:43

demsky: praveze ale jde o to, ze se na pc ztrati resource fork (alespon se mi to tak zda)
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 15 říj 2007 09:29

ja som mal tiez kedysi problemy so subormi ktore sice boli pre Mac ale z PC diskety/CD to hlupy Mac nedokazal identifikovat. bolo to obdobie pred MacOS 9 (tusim 7, 8). resource fork mi nieco hovori, ked som na Macu skopiroval nejake data na MS-DOS disketu, tak potom som videl na PC, ze ikonku ktoru vidim, je len ako keby alias, info o subore a potom realny subor bol v adresari resource.frk. platilo to pre vsetky subory, ci uz executable, ci data.

na tych starych Macoch bol problem identifikovat data, hoci boli nativne Mac subory, tusim clovek musel cez nejake info o subore priradit hexa cislo, ktore bolo nejake cislo typu apikacie. tie typy aplikacie zase mali svoju identifikaciu v system preferences, ako aj prevody z PC.

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 15 říj 2007 09:48

demsky: pres napr. ResEdit se nastavoval ctyrmistnej kod Type a Creator. Byla to dobra funkce, trochu nepohodlna a pro zacatecniky hardcore, ale dalo se s tim celkem kouzlit...
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 15 říj 2007 09:55

Cyril píše:
jinak porid si stuffit expander od alladin a rozpakuj to na macu, ne?
to jsem samozrejme zkousel, ale ten je zase pro zmenu zapakovanej v hqx

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 15 říj 2007 09:57

jo a dalsi bajecna vec, mam naformatovane diskety HD i DD na macu, ale nemuzu na ne narvat instalaci Mac OS, vzdycky na nich neni dost mista. Chybi cca 37000 bytu :( uz me to fakt se..
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 15 říj 2007 10:17

to zase potrebujes binhex na rozpakovanie hqx. mohol by som helfnut akurat s tym, ze by si mi poposielal subory a ja by som ti to previedol do .sea suborov (self extracted archive).
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 15 říj 2007 11:12

a v čem to převedeš na sea ?
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Odpovědět