byl vypusten lev

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Odpovědět
Ivo
Moderátor

Re: byl vypusten lev

Příspěvek od Ivo »

Kdyby jenom to ... spousta věcí vzhůru nohama. Od drobných "nevinných" (proč ve finderu už ve spodním pruhu není vidět kapacita disku, vertical scroll posuvníky mizejí a špatně se loví + jsou opačným směrem) až po opravdu nepříjemné - mac office (Numbers, Pages) - zrušili Save As, místo toho je tam nesmyslné vícekrokové "Duplicate", chci něco napsat do otevřenéo dokumentu, napíšu a najednou klik a začne se to samo ukládat a to co jsem napsal zmizí ... (tyhle "upgrady" jsou mimo normální chápání ... ). Plus ty hrozmé navracení aplikací a počítače do puvodního stavu - čili člověk to napul zamrzlé zruší aby pak 5 minut čekal až se to znovu navrátí do stejného stavu .... A nových verzích iPhota apod. nemluvě - to snad už hůř udělat nešlo ...

A ano - je to celé pomalejší, línější ... reaguje špatně ... každá drobnost (zavření aplikace, otevření dokumentu je proces skoro jako restart počítače s častým duhovým kolečkem atd. - a to mám čerstvou instalaci 10.6. na formátovaném disku ...)

Tenhle Lion je asi poslední kapkou k myšlence že příští laptop asi bude Windows 7 :(

Pavel Vantuch

Příspěvek od Pavel Vantuch »

Ivo, sorry, ale obávám se, že dobře za polovinu věcí ten systém nemůže :wink:

Posuvníky (nastavení v System Preferences)
scroll bars.png

Status Bar
10.7.png

Pavel Vantuch

Save As nezrušili jen u iWork aplikací. Toto je záležitost, která je překopaná v celém systému a je například i u jednoduchého Preview. To, že při editu dokumentu aplikace tvoří záložní verze, má docela zásadní souvislost s Time Machine. Nicmémě mě osobně tahle věc taky štve, Time Machine nepoužívám, protože mi nevyhovuje logika toho zálohování a popravdě čekám na moment, kdy tahle funkce tvorby verzí půjde nějakou utilitkou, ideálně nějakým parametrem třeba v Onyxu, vypnout.
Jestli má počítač otevírat původně nastartované aplikace po startu systému, jde taky vypnout a na to je tam jeden jediný a nepřehlédnutelný check box v tom okně, co při vypínání vyskočí. Zas uznávám, že by bylo fajn, kdyby to člověk nemusel odtrhnout pokaždé, co jde na restart nebo mašinu vypíná. To by se mi líbílo taky.
No, uvidíme, co přinese další update. Dnes dostali vývojáři další verzi, tak myslím, že co nevidět zas budeme mít co stahovat.
A mimochodem bude i další a patrně poslední update systému pro Snow Leopard, tedy 10.6.9 :wink:

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Jak tam dostaneš ten status bar... Já ho tam prostě nemám :)

Pavel Vantuch

Jediná podmínka je, že musí být otevřené nějaké okno Finderu, jinak není ta volba aktivní. Potom už se samozřejmě bude zobrazovat stále.
status bar.png

SoundsFine

Příspěvek od SoundsFine »

Ivo píše: Tenhle Lion je asi poslední kapkou k myšlence že příští laptop asi bude Windows 7 :(
Přiznám se, že o tom také přemýšlím.
Vůbec Win7 64bit jsou velice dobrý OS a snad stabilnější než poslední Lion.
A už se chystá v tichosti "Windows8"
Dělám na obou platformách, ale mohu jednoznačně potvrdit, že Cubase daleko lépe šlape ve Win7_64bit.
Logic 5.5 nikdy pod PC moc dobře nefungoval a tak jsem si koupil G4, pak první iMac, pak Macmini, teď nový iMac, ale Lion je cesta někam... kde se mi přestává líbit!

Pavel Vantuch

Docela by mě zajímalo, co je na Lionu nestabilního

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ja za seba musim povedat , ze pre mna je pracovat na Windows 7 velke utrpenie .. Nastastie na audio workstationoch mame vsade XP .. Na strizniach bohuzial Windows 7 .. Strasne nerad za tym sedim .. strasne ma to deprimuje .. Nastastie som si vydupal iMac pre seba .. Zaseba poviem , ze windows si uz nikdy nekupim ..

Ja tiez inak nevidim na lione nic nestabilneho .. Bootovanie netusim .. Za pol roka som restartoval asi 3x .. Spomalenie nevidim .. Vidim problem v novom FCPx , ale to bude asi problem aj samotneho FCPx , i ked to moze suvisiet aj s Lionom .. Verim ze v dalsom update to vyriesia .. Jo este mam pocit , ze je nejaky problem v terminale .. pri editovani textov mi sem tam divne chodi kurzor pri backspace/delete ..

Pavel Vantuch

Ona s FCP ještě bude sranda, protože Apple včera ofiko vrátil do prodeje Final Cut Studio. Sice to platí pouze pro amíky a balík není dostupný v žádném Retail Store a ani na Online Store, pouze na telefonický dotaz na 800-MY-APPLE. Ale i tak to něco značí, že :wink:

hombrefeo

Příspěvek od hombrefeo »

vsechny veci co maji fungovat, tak slapou bez problemu, a to ho testuji na hackmakintoshi, kde by vlastne vsechny chyby mely delat nejvestsi problemy. vy vsichni nepokojeni, co hodlate prejit na win radeji hledejte chybu sami v sobe a ne v systemu. lituji, ze jsem to musel tak slabe podat.

jakubt

Příspěvek od jakubt »

SoundsFine píše:V čem je lepší 10.7 než 10.6, kromě toho, že zpomalil systém tak o 15% až 20% ?
A start počítače natáhl tak o 30% ?
Já po upgrade z 10.6 na 10.7 pozoruju překvapivě citelné zrychlení.
Start systému se mi taky zdá rychlejší.

jakubt

Příspěvek od jakubt »

A pro ty, co mají Logic 8 a po upgrade na Liona dostali tuhle vtipnou hlášku, že Logic 8 nejde spustit:
Obrázek

řešení je tady:
http://www.logicprohq.com/tutorials/log ... n-upgrade/
nebo ještě lepší tady:
https://discussions.apple.com/thread/32 ... 0&tstart=0

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

hombrefeo píše:vy vsichni nepokojeni, co hodlate prejit na win radeji hledejte chybu sami v sobe a ne v systemu. lituji, ze jsem to musel tak slabe podat.
Ale no tak ... člověk se bude soustružit podle "systému" nebo by to mělo být naopak ? Faktem zůstává (a máme doma 2 nezávislé MBP) že start systému je mnohem pomalejší než předtím a reakce a celkové chování je pomalejší, nestabilnější, línější plus další věci viz výše - některé z nich se dají dodatečně upravit k normálu, ok, ale už vůbec to, že to člověk musí speciálně dělat, je spíše minus.
Příklad - import pár fotek do iPhoto, to je úplný rituál než k tomu konečně dojde a ukončí se to. Nebo otevření dokumentu v Pages nebo Wordu (když už je jich otevřených víc a též více programů - duhové kolečko, dlouhé čekání, to snad Windows 3.1 tohle zvládly rychleji. A to mám 4GB RAM.

Ale v čem vidím největší opruz, je ono "vracení věcí do původního stavu" - at už jednotlivých aplikací nebo celého počítače. Třeba Safari je hodně nestabilní program a když v nějakém okamžiku "application stopped responding" s permanentním duhovým kolečkem a nezbývá než forced quit a při následném spuštění tam pracně nabíhá všech x tabů co tam byly předtím - to je skoro choré, nemůžu si pomoct. Podobně když se "zapeče" celý počítač s x spuštěnými aplikacemi - vypínat jednu po druhé je porod, trvá to věčnost a někdy to ani nejde, pak nezbývá než prostě to natvrdo vypnout (čili není možné vypnout nabízenou možnost nevracet počítač do původního stavu) a při nové restartu trvá několik minut než k tomu dojde a vše se opět pracně načítá do původního stavu, přičemž jediný záměr byl čisté spuštění systému.

Jak se člověk má tomuto podivnému a uživatelsky opruzujícímu chování "přizpůsobit" a v čem hledat chybu v sobě, by mě opravdu zajímalo.

Mám tady i bootcamp Windows7 se Samplitude a tam se to i při obrovských sessions s mnoha pluginy chová normálně a svižně. Tak nevím

James L.

Příspěvek od James L. »

Boha jeho, některým výrokům v tomhle vláknu se někdy člověk zasměje přímo od srdce. :D

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

ak chcete zavriet vsetky aplikacie rychlo( ivo tu spomina ze je to opruz zatvarat po jednom ) tak existuje sposob ako to urychlit

stlacte CMD+TAB, otvori sa vam nahlad otvorenych aplikacii.. stale drzime CMD a stlacime Q.. zavreme jednu(tu co mame prave seleknutu ).. stale drzime CMD a ked sa kurzorovou sipkou posunieme o jedno a opat stlacime Q( stale drzime CMD ) tak sa zavre dalsia aplikacia a takto dokola, cize velmi rychlo pozatvarame vsetko co je otvorene( samozrejme okrem Findera :)

Odpovědět