byl vypusten lev
Re: byl vypusten lev
mozno to tu bolo, ale dalsia utiliktka ktora je integrovana do preferences pre Launchpad Control http://chaosspace.de/launchpad-control/
- Pavel Vantuch
Wow, tak toto jsem neznal. SuperEXCOM píše:stlacte CMD+TAB, otvori sa vam nahlad otvorenych aplikacii.. stale drzime CMD a stlacime Q.. zavreme jednu(tu co mame prave seleknutu ).. stale drzime CMD a ked sa kurzorovou sipkou posunieme o jedno a opat stlacime Q( stale drzime CMD ) tak sa zavre dalsia aplikacia a takto dokola, cize velmi rychlo pozatvarame vsetko co je otvorene( samozrejme okrem Findera

Jinak ten Launchpad-Control je taky paráda. Původně jsem sice na to měl utilitu, kterou jsem ale časem zavrhnul. Stalo se mi několikrát, že jsem tam měl všechny ty aplikace zpátka a to je na nic takovej soft. Toto je super, navíc PreferencePane. Dikec

akurat tiez to nefunguje uplne korektne, treba si nechat aspon jednu page activnu, lebo ak to cele resetnes tak si to spat loadne vsetko default, asi tam ma lion dajaku ochranu a taha databazu zo zalohy ktoru ma niekde v systeme ulozenu... ale inak funguje ok( teda okrem toho resetu
)

- Pavel Vantuch
Jako mě napadá cesta, jak absolutně nejrychleji ukončit všechny aplikace, ale to by byla prasárna nejvyššího kalibru
Toto, prosím vás, neberte nikdo vážně!!! Mě to tak napadlo. Pokládejte to za vtip

Toto, prosím vás, neberte nikdo vážně!!! Mě to tak napadlo. Pokládejte to za vtip

ivo : macbook mam od vianoc a ani raz mi nezamrzol .. par krat mi spadol chrome .. FORCE QUIT ani neviem ako sa vyvolava .. na starych G5 pred X rokmi sme to sem tam museli spravit .. tuna som to este nepotreboval .. restartoval som notebook asi 3x za toho 3/4 roka co ho pouzivam .. take rychlost bootovania vobec netusim , aka je .. ale nerozumiem uplne , naco je nutne restartovat .. po update na lion necistim vobec ziadne spomalenie .. pred tym to lietalo , teraz to lieta tiez ..
Inak mozno mas daky problem s hardwarom .. alebo virus .. alebo nejaka obdobna srajda ..
Inak mozno mas daky problem s hardwarom .. alebo virus .. alebo nejaka obdobna srajda ..
pytkin :ForceQuit CMD+ALT(OPTION)+ESC 

- Pavel Vantuch
Ono je to tam navíc dole v tom okně napsánoEXCOM píše:pytkin :ForceQuit CMD+ALT(OPTION)+ESC

Já jinak restartuju relativně často, řekněme cca co druhý den, když potřebuju přebootovat z Liona na Snow Leopard nebo naopak. Bohužel mám aplikace, které ještě na Lionu nejedou, není jich moc, ale jsou. Ale že bych pozoroval nějaký rozdíl v rychlosti obou systémů, to si opravdu neuvědomuju.
a to te vubec nenapadlo, ze ty tvoje problemy (ktere vetsina nema), mohou byt zpusobeny situaci predchazejici poslednimu upgrade (no update!) systemu?Ivo píše:Jak se člověk má tomuto podivnému a uživatelsky opruzujícímu chování "přizpůsobit" a v čem hledat chybu v sobě, by mě opravdu zajímalo.
Vzhledem k tomu že těsně před Lionem jsem udělal naprosto čistou instalaci SL na formátovaném disku, tak pokud by tam byly problémy, musely by být už v samotném systému ... (čistěji se to už udělat nedá ...) A podobně se chová na Lionu i jiný model MBP 13' 'který taky doma máme, takže nevím ...
- SoundsFine
To samé mohu potvrdit i já.
Na novém iMac byl OS10.6 za týden jsem udělal upgrade na 10.7
Výsledek viz výše.
Když pracuji v Cubase + OS X zdá se oproti Win7 lehce natvrdlý.
Práce je pomalejší a k některým funkcím se dostanu pouze s pomocí jednoho kroku navíc.
Ale člověk si zvykne na všechno. Jen né na zamrzání. A to se bohužel děje.
Cubase s Win7_64bit je určitě lepší kombinace i stabilnější.
K aplikacím: Mail, Safari, iPhoto, iMovie, kancelář - lépe ani nekomentovat - trapné a omezené - v podstatě doporučuji co nejrychleji opustit a pracovat v něčem jiném.
Vůbec se mi zdá OS X tak trochu pro "uživatele blbečky", asi dobré pro amíky, nebo lidi, kteří nejdou do hloubky a dávají přednost omalovánkám.
Launchpad už poukazuje na cestu, kterou se Apple ubírá.
Celkově omezený, málo přizpůsobivý, unifikovaný.
Tvrdím, že Apple je dobrá střední třída (Toyota, VW).
Pokud chcete hi-level (Mercedes,Porsche) Apple vás nemůže uspokojit.
Na novém iMac byl OS10.6 za týden jsem udělal upgrade na 10.7
Výsledek viz výše.
Když pracuji v Cubase + OS X zdá se oproti Win7 lehce natvrdlý.
Práce je pomalejší a k některým funkcím se dostanu pouze s pomocí jednoho kroku navíc.
Ale člověk si zvykne na všechno. Jen né na zamrzání. A to se bohužel děje.
Cubase s Win7_64bit je určitě lepší kombinace i stabilnější.
K aplikacím: Mail, Safari, iPhoto, iMovie, kancelář - lépe ani nekomentovat - trapné a omezené - v podstatě doporučuji co nejrychleji opustit a pracovat v něčem jiném.
Vůbec se mi zdá OS X tak trochu pro "uživatele blbečky", asi dobré pro amíky, nebo lidi, kteří nejdou do hloubky a dávají přednost omalovánkám.
Launchpad už poukazuje na cestu, kterou se Apple ubírá.
Celkově omezený, málo přizpůsobivý, unifikovaný.
Tvrdím, že Apple je dobrá střední třída (Toyota, VW).
Pokud chcete hi-level (Mercedes,Porsche) Apple vás nemůže uspokojit.
jo viem ze je tam ESC .. podobne ako na windowse .. ale ked to clovek nemusi pouzivat , tak to nedrzi v hlaveEXCOM píše:pytkin :ForceQuit CMD+ALT(OPTION)+ESC

tak pokud chcete vyloucit hardwarovy problem, jedine co vam zbyva je nainstalovat cisty lion.
no ja som kupil notebook tusim s 10.6.5 .. postupne som ho pol roka pouzival a updatoval az na 10.6.8 .. a potom upgrade na lion .. vsetko maka jak ma .. ziadne problemy .. V praci som dostal asi pred 3mi tyzdnami imac , kde bol tusim 10.6.7 , poupdatoval som ho a upgradol na lion (cize toto je v podstate tvoja instalacia) .. opat ziadne problemy na nom nepozorujem .. tak fakt neviem , kde moze byt u teba problem ..Ivo píše:Vzhledem k tomu že těsně před Lionem jsem udělal naprosto čistou instalaci SL na formátovaném disku, tak pokud by tam byly problémy, musely by být už v samotném systému ... (čistěji se to už udělat nedá ...) A podobně se chová na Lionu i jiný model MBP 13' 'který taky doma máme, takže nevím ...
hombrefeo : da sa niekde stiahnut instalacne CD ?
neni potreba, jen se udela na disku instalacni oddil a pouzije se spec. utilitka