byl vypusten lev
- Pavel Vantuch
Re: byl vypusten lev
No, tohle je pravda. Např. driver zvukovky nebo u aplikace ten problém může způsobit nějaký plugin, který ještě pro Lion není přepsaný. To ale fakt těžko soudit takhle na dálku.
Cím dál víc to začínám pocitovat, zvlášt u těchto programů (i...) a Office ... jakoby to člověka jen bezduše vodilo za ruku a čím vyšší verze , tím méně duchaplně ... Dost jsem používal iPhoto na fotky a ta nová verze, to je neskutečně stupidní v mnoha směrech. A úplně běžné normální věci zmizely (např. ikonka "flag" v oknu fotky ... (označit si fotku při prohlížení). Dát na mail se tentokrát dají fotky jen když je člověk online - a to při druhém pokusu a restartu iPhota ... to že jsem už online, iPhoto nezajímá) Apod.SoundsFine píše: K aplikacím: Mail, Safari, iPhoto, iMovie, kancelář - lépe ani nekomentovat - trapné a omezené - v podstatě doporučuji co nejrychleji opustit a pracovat v něčem jiném.
Vůbec se mi zdá OS X tak trochu pro "uživatele blbečky", asi dobré pro amíky, nebo lidi, kteří nejdou do hloubky a dávají přednost omalovánkám.
A třeba i ty "profi " Apple aplikace - natáhl jsem si Final Cut ProX (myslel jsem že si ulevím od těžkopádného iMovie), abych si občas zeditoval videa z fotáku ... Zkoušel jsem se proklestit základními věcmi ... dost těžké a neintuitivní ... Tak jsem na PC nahodil Sony Vegas ... to je tak jednoduché, přímočaré ... tam jsem hned vesele editoval, stříhal, přidával efekty, kombinoval zvukové efekty atd , aniž bych si přečetl jednu větu manuálu ... Proti tomu Final Cut i iMovie jsou strašně neintuitivní ...
Zpronevěřil jsem se základnímu pravidlu: neupgradovat nic co funguje
Nezbývá než doufat že v příštím updatu pujde permanentně vypnout funkce navracení počítače a aplikací do původního stavu ...
SoundsFine píše: Vůbec se mi zdá OS X tak trochu pro "uživatele blbečky", asi dobré pro amíky, nebo lidi, kteří nejdou do hloubky a dávají přednost omalovánkám.
to je naprosta hlupost... realne a objektive nezmysel... sorry ale ak mas ten pocit potom zrejme prave patris do tej spominanej kategorie uzivatelov
nie vazne - henten zaver ber ako sarkazmus nemysleny vazne ...
OSX je naopak ovela viac customizovatelny a vyladitelny k max spokojnosti, veci ktore sa vo windowse robia len komplikovane respektive na to potrebujes doisntalovavar rozne third party aplikacie, tu zvladnes zo zakladnym systemovym vybavenim... tym ze OSX je v podstate unix, akonahle ides do prikazovej riadky tak mas moznosti velke.... a to uz nehovorim o takych mocnych systemovych tooloch ako je Automator - ktory ako sa mi ukazalo nepozna ani kopa dlhorocnych mac userov...
samozrejme ked chces nastavit veci ktore su uplne fundamentalny zaklad systemu (umetnenie a fungovanie ovlaacich ikon okna a podobne ) - tam si nepomozes, to je pochopitelne... ale inak fakt kopa veci sa da vyladit a nasavit, len treba nebat sa googlu a prikazovej riadky... a potom samozrejme nebat sa toolov ako Automator...
Prijde mi legracni, jak kdykoli nekdo vyjadri negativni nazor na jabkos, je narcen bud ze tomu nerozumi, nebo ze je zaujatej a navrch je hned pridano, co je vsechno blbe na windows 
BTW ze vas to furt bavi. Kdyz si chci hrat se systemem a stourat se v nem, nevyberu si ani wokna, ani jabkos; kdyz chci pouzivat hudebni aplikace, je mi osobne uplne sumak, jestli pod nima bezi jabkos nebo wokna, protoze v takovym pripade beru operacni system jako backend, o kterym idealne nechci vubec vedet a oba zminene toto pro me splnuji vicemene stejne. A resit rozdily systemovych utilit nebo prilozenych sranda aplikaci... hm... no ja nevim ;]
BTW ze vas to furt bavi. Kdyz si chci hrat se systemem a stourat se v nem, nevyberu si ani wokna, ani jabkos; kdyz chci pouzivat hudebni aplikace, je mi osobne uplne sumak, jestli pod nima bezi jabkos nebo wokna, protoze v takovym pripade beru operacni system jako backend, o kterym idealne nechci vubec vedet a oba zminene toto pro me splnuji vicemene stejne. A resit rozdily systemovych utilit nebo prilozenych sranda aplikaci... hm... no ja nevim ;]
reagoval som preto lebo henten scestny nazor obcas pocuvam a po mojej skoro rocnej skusenosti s OSX, po predchadzajucich dlhych rokoch s windows (od 3.11 po w8) proste tvrdo trvam na tom ze ten nazor je donebavolajuca hlupost...
inak, v suvislosti s mojim prechodm na OSX pred skoro rokom som zistil zaujimavu vec ... ked sm si zvykal na nove prostredie, akonahle som chcel nejaku zlozitejsiu vec nastavit, upravit, zmenit - dostal som rychlu odpoved aj od mnohorocnych zarytych osx userov v style ze "nerob z toho windows, to sa neda, musis si zvyknut" ... po nasledujucom hladani, googleni a skumani som dosiel na to ze skoro vzdy sa to da... paradoxne ale aj dlhorocny osx useri v skutocnosti svojmu systemu zdaleka tak nerozumeju - naozaj ostanu len na povrchu... potom vznika ten scestny nazor na ktory som hore reagoval... je to zaujimave, ale medzi win usermi vela ludi pozna aj hlbsie nastavenia systemu, kdezto medzi mac usermi casto prevlada mylny nazor ze OSX je proste tak nejak nemnenna vec a hlbsie systemove nastavena proste nema
)) ked som potom zistl ze OSX je vlastne unix zo vsetkym co k tomu patri, pride mi ako idealny kompromis mexzi windowsom a linuxom... co sa tyka vyhod GUI, dostupnpsti profi aplikacii vratane hudobnych (ktore na linuxe napriklad stale zufalomchybaju) a zaroven sily unix-like systemu...
inak, v suvislosti s mojim prechodm na OSX pred skoro rokom som zistil zaujimavu vec ... ked sm si zvykal na nove prostredie, akonahle som chcel nejaku zlozitejsiu vec nastavit, upravit, zmenit - dostal som rychlu odpoved aj od mnohorocnych zarytych osx userov v style ze "nerob z toho windows, to sa neda, musis si zvyknut" ... po nasledujucom hladani, googleni a skumani som dosiel na to ze skoro vzdy sa to da... paradoxne ale aj dlhorocny osx useri v skutocnosti svojmu systemu zdaleka tak nerozumeju - naozaj ostanu len na povrchu... potom vznika ten scestny nazor na ktory som hore reagoval... je to zaujimave, ale medzi win usermi vela ludi pozna aj hlbsie nastavenia systemu, kdezto medzi mac usermi casto prevlada mylny nazor ze OSX je proste tak nejak nemnenna vec a hlbsie systemove nastavena proste nema
Ja za seba musim povedat ze ma moc hlbsie skumanie systemu nezaujima.. A nerobim to ani na windowse ani ja osx .. Pocitac beriem ako nastroj a beriem ho taky ako je...
tak ale zase ty si plytky a povrchny... 
Ako si tak vsimam rozne druhy komentarov, urcite na pomyselnu oblubenost OS (hociakeho) vplyva aj miera zmien navykov ci uz z predoslych OS alebo proste zauzivanym pouzivanim kompjutra. Miera toho ako sa "OS dokaze prisposobit mne" alebo "ako si ja OS dokazem prisposobit sebe" je vyrazna, no akokeby si ju len par ludi uvedomovalo.
Pytkin je lenivy, nad vecou, a pritom len tak odveci je imidzista, tak si splasil apple
))
Dendy je advanced user lebo ho computer zivi a hlada si cestu ako si robotu ulahcit, jemu sadlo jablko
))
Soundsfine je frflos, ale nechce sa mu menit, tak len drista na jablko
))
Kermitak je tak nad vecou, ze uz ani neriesi
))
Ivo je ten koho neviem zaradit
))
atd.
Pytkin je lenivy, nad vecou, a pritom len tak odveci je imidzista, tak si splasil apple
Dendy je advanced user lebo ho computer zivi a hlada si cestu ako si robotu ulahcit, jemu sadlo jablko
Soundsfine je frflos, ale nechce sa mu menit, tak len drista na jablko
Kermitak je tak nad vecou, ze uz ani neriesi
Ivo je ten koho neviem zaradit
atd.
Tomy: nepovazujem sa za imidzistu... Chcem vyvyjat appz na iphone, tak som sa presvedcil , ze potrebujem mac.. A po pol roku pouzivania uz nechcem windows ... Je to to iste ako s iphonom ... 2 roky som mu odolaval ... Vsetci na okolo ho mali... Povazoval som ich za imidzistov.. A bolo mi z nich na grcanie... Potom som sa dal ukecat ... A uz nechcem iny telefon .. Iphone 4 som preskocil a cakam na iphone 5 , ktory si kupim ako dalsi telefon...
- Pavel Vantuch
Jo, tak to se mi právě stalo. Včera jsem si to zas pěkně povypínal, uspořádal, teď jsem dorazil s bookem ze zkušebny, otevřu ho a mám tam zas všechnoEXCOM píše:akurat tiez to nefunguje uplne korektne, treba si nechat aspon jednu page activnu, lebo ak to cele resetnes tak si to spat loadne vsetko default, asi tam ma lion dajaku ochranu a taha databazu zo zalohy ktoru ma niekde v systeme ulozenu... ale inak funguje ok( teda okrem toho resetu)
Tak jdu vymyslet nějakou rozumnou fintu.
tam malo byt...tomy45 píše:Dendymu spadlo jablko na hlavu:)))
- Pavel Vantuch
Ivo, já potom nechápu, co je totoIvo píše:A úplně běžné normální věci zmizely (např. ikonka "flag" v oknu fotky ... (označit si fotku při prohlížení).
- SoundsFine
Já snad vážně po 10 letech zas přejdu na Windows7...tomy45 píše: Soundsfine je frflos, ale nechce sa mu menit, tak len drista na jablko))
Ano to tam je, ale není při plném pohledu na jednu fotku v dolní liště ikona flag jako vždycky předtím. Klasika - prohlížím si fotky po jedné (u thumbnailů toho moc nevidím,) a vybírám si je kliknutím na tlačítko flag
Vždycky tam napravo dole to tlačítko FLAG (označit fotku) bylo. Od nejnovější verze tam není. Proč - mimo normální chápání. A to (plus spoustu podobných drobností) považuju opravdu za lehce debilní progres ..

Vždycky tam napravo dole to tlačítko FLAG (označit fotku) bylo. Od nejnovější verze tam není. Proč - mimo normální chápání. A to (plus spoustu podobných drobností) považuju opravdu za lehce debilní progres ..

Naposledy upravil(a) Ivo dne 03 zář 2011 22:29, celkem upraveno 1 x.