byl vypusten lev

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Odpovědět
Pavel Vantuch

Re: byl vypusten lev

Příspěvek od Pavel Vantuch »

Pravda pravda. Tak snad jediná cesta je v menu nebo ten Flag tam vrazit zkratkou "⌘."

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Na to jsem taky přišel ... No ale co je jednodušší: kliknout jako vždycky na praporek, anebo být z ničeho nic donucen lovit někde na klávesnici dvojklik nebo otevírat menu a vybírat položku ? Jací umělci tam tyhle "vylepšení" vymýšlejí ? Stejní co zrušili Save As ? :)
A o to je víceméně většina Liona - za každou cenu něco "vylepšit", aspon tím že to bude vzhůru nohama nebo chovat se opačně než doted ... a to není moc uživatelsky přívětivé ...

SoundsFine

Příspěvek od SoundsFine »

No, já to beru trochu jinak. Všechny aplikace, které jsou součástí instalace lva, beru jako nějaký bonus, nebo dárek o apple. Proto na tyto produkty nechčiji kritiku. Samozřejmě pro ty, kteří nemají potuchy o LogicPro, Sony Vegas se zdá být GarageBand nebo iMovie super aplikace.

Ale když jsem tak sledoval diskusi o i... produktech, pochopil jsem, že se jedná víceméně o danajský dar.
Takže pryč s nimi a nastala okamžitá instalace alternativních software, který je jsou sice placené, ale nabízí slušnou uživatelskou úroveň.
Některé "dokonce free" dalece předčí to, co nabízí v základu OS X a Win7.
Například produkty mozilla, adobe, xnview, openoffice, atd.
Naposledy upravil(a) SoundsFine dne 03 zář 2011 22:45, celkem upraveno 1 x.

Pavel Vantuch

Ivo: ono to tak občas působí, jakoby se v Apple rozhodli, že lidi už něco nepotřebují a překopou to trochu jinak nebo hodně jinak :lol:
Dost podobná situace je s optickýma mechanikama, oni se prostě rozhodli, že lidi vypalovat nepotřebují a šlus.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

PV : ale to je skutocne pravda , ze opticke mechaniky su uplne zbytocne .. ja som si za pol roka strcil jediny raz opticke medium do macbooku .. opticke media su davno mrtve ..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

To není pravda, kromě ipodové metro generace je pro většinu lidí knihovna CD stále neodmyslitelná a ještě dlouho bude

SoundsFine

Myslím, že se celková podoba Apple dost mění.
Jsou nuceni podřídit se nastupující generaci 15 až 20-ti letých uživatelů, kteří to vidí hódně jinak než já.
Přemýšlí úplně jinak, mají jiné učitele, jiné osnovy, jiné možnosti a prostředí, jsou jinak vychovaní, atd.
Apple reaguje a mění se značně. A cílovka už zdaleka nejsou strejdové nad třicet, kteří jsou ochotni uvalit 60 tisíc za MacPro jednou za pět let, ale mladá nová vlna, která rok co rok pustí dvacítku za iPhone,iPad,iPod až v poslední řadě za MacBook.

Pavel Vantuch

Apple strategie vždycky byla a bude jiná oproti ostatním firmám. Mně osobně se tohle na té firmě líbí. Oni samozřejmě budou vymýšlet pokud možno komerčně úspěšné produkty, o tom prostě kšeft je a bude. Jen nesmí nastat taková situace jako u Final Cutu. To už si z nich lidi dělají srandu a jejich slogan "Think different" předělali na "Think different, very different" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Popravdě se docela děsím toho, co provedou s Logicem. Snad to nedopadne jako s FC, to už by bylo na pováženou. Ale on Logic naštěstí dělá jinej tým jak FC. Zas to není tak dávno, co vývoj FC utrpěl tím, že část týmu přesunuli makat na Aperture. Někdy fakt člověk nestíhá, no

SoundsFine

Pytkin píše:PV : ale to je skutocne pravda , ze opticke mechaniky su uplne zbytocne .. ja som si za pol roka strcil jediny raz opticke medium do macbooku .. opticke media su davno mrtve ..
a proto ho vrazili do nejnovějšího iMaca :lol:

Pavel Vantuch

Tak on ten koncept posledního iMacu je někdy z roku 2009, takže to už moc novinka taky není. Víceméně se revizema obměňuje jen pajšl

dendy

Příspěvek od dendy »

u mna bola taka evolucia... mna posledny rok (2010) uz windows skutocne sral... prestavalo ma bavit ako sa ten system spontanne stale sere... riesit vytuhnutia, problemy, riesit ze mam dualcore procsk a 4gb ram a system ide ako v lete po saniach ... kopa veci ... v priemere 3x do tyzdna ma samotny OS svojou nespolahlivostou priviedol do zurivosti ked som mal chutmprastit notebook o stenu... podotykam nie som ziadny lamer, myslim si o sebe ze som pomerne advanced user, nikdy som neinstaloval nejake blbosti ... windows som pouival od verzie 3.11... nakoniec som dosiel do takeho stadia ze kazde rano som zapinal komp z nechutou a ocakavanim co sa zase posere... dozrel som k definitivnemu rozhodnutiu ze uz musim dat windowsu zbohom... rozhodoval som sa medzi linuxom a osx. Osx som moc neveril, mal som v tej dobe Apple za firmu co robi predrazene veci pre imidzakov a pozerov, a specilne o OSX som z diskusii ale aj debat s kamosmi jabkarmi nadobudol dojem ze to je dake cudo z divnou logikou na ktoru si clovek musi navyknut pretoze nema sancu si to nejak prisposobit (aky to omyl :)). Kto ma pozna vie ze rok - rokapol dozadu som sa na produkty apple pozeralms velkym despektom... Ale bohuzial linux a jeho moznosti co sa tyka hudobneho SW su ubohe, a navyse v tej dobe sa mi dostal do ruk ipod touch, kde som zistil ze tato vec od apple je celkom paradne premyslena...

takze - nakoniec moja nasratost a znechutenie windowsom prekrocilo vsetky hranice a prekonalo obavu z OSX... proste som si povedal - sak co, horsie ako win to nebude, cause proste horsie to uz byt nemoze...

dnes, po skoro roku NAPROSTEJ a DEFINITIVNEJ spokojnosti az nadsenia viem ze to bolo spravne rozhodnutie... s funkcnostou a spolalivostou a praktickou bezudrzbovostou aku som nikdy predtym nezazil... komp ma zivi, robim s nim cca 10 hodin denne.. potrebujem spolahlivy rock solid OS, bez potreby sa o neho stale starat aby ako - tak fungoval... musim povedat, ze odkedy ficim na OSX (takmer rok), ani raz somsa nemusek rozculit koli nejskemu problemu s OS... ani raz! s windowsom bolo toto pre mna nepredstavitelne...

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Hehe, ja fakt nevim, co s tema systemama lidi delate, ze se vam tak rozesiraj, asi blba karma :mrgreen:

dendy

Příspěvek od dendy »

a specialna kapitola je sleep mod ... ked som sa ho niekedy pokusil na notebooku s win pouzivat, po 2 tyzdnoch uz bol system tak spomaleny ze jednoducho reboot bol nutny... teraz s macbookom - popravde ak sa pamatam naposledy som restartoval priminstalacii liona.. respektive pri update os :))) fungujem proste systemom robim, zavrem komp... otvorim, pokracujem ->hned<- v praci dalej... nezatvaram aplikacie.. neriesim... nerobim ziadnu udrzbu systemu... a proste ono to fici, stale rovnako rychle.. proste mne OSX usetril neuveritelne vela casu a nervov, jedine co lutujem je ze som nekonvertoval uz davno :)

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Dyt je to uplne stejny, at tam mas jabkos, wokna nebo linux ;) Zavres, za tri vteriny to spi, otevres, za tri vteriny to jede, v cem je problem :)
BTW ta stale omylana udrzba systemu - sice v 90% prace pouzivam linux, protoze pro to, co delam, jsou oba nejrozsirenejsi desktopovy systemy zoufale omezeny a nepohodlny, ale doma mam na desktopu sedmy kvuli muzice a fotkam (photoshop, lightroom) a od ty doby, co tam jsou, jsem s nima VUBEC nic nedelal a jsou furt jak cerstve nainstalovany (a to jsem je zaplacal tunou blbosti), pritom jsou tam zhruba od ty doby, co se objevily na trhu, coz je kolik... dva roky? A v praci na par strojich to samy ;) Fakt mam asi DESNY stesti :]
BTW nepisu to, abych se hadal, co je lepsi (uprimne je mi to jedno, pouzivam, co mi pro danou praci vyhovuje), ale protoze spousta veci, prezentovanych jako uzasna vyhoda jabkosu, je pritomna i jinde (a bylo to tam treba i driv, nez to jabkos ukrad).

dendy

Příspěvek od dendy »

mne to tak na win nikdy poriadne nefungovalo... ani na xp, ani na viste, ani na w8... neviem, mozno na to treba nejake specialne fluidum.. mozno treba byt mrte skuseny administrator .. alebo 8ghz quadcore a 16 gb ramky... neviem, neriesim .. na win vzdy ked som chcel fungovat tymto systemom dlhodobo, zistil som ze teoreticky ano, jeden - dva krat to akomtak zbehne, to nie ze nie... ale prakticky pri dlhodobom vyuzivani nepouzitelne.. a hlavne start rozhodne bol vzdy nad 3sec ... a z dlzkou pouzivania od posledneho restartu sa predlzoval... na macbooku je start pod 3 sekundy aj ked posledny restart bol viac akompred mesiacom

ale proste.. hovorim je to moja osobna skusenost... moj osobny zazitok s prechodom... aby som tu nevyzeral ako nejaky blbec co iracionalne obhajuje apple.. tak to proste nieje ... u mna to bol proste prechod nuteny, sposobeny totalnym znechutenim "konkurenciou"... podobne som to mal s mobilom (pretdym htc touch hd s wm6.5, teraz iphone4)... to bola presne podobna story ako s win->osx prechodom...

Odpovědět