byl vypusten lev

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Odpovědět
Pavel Vantuch

Re: byl vypusten lev

Příspěvek od Pavel Vantuch »

Dovolím si vám přerušit tuto "vyloženě plodnou debatu" a rád bych se zeptal Iva:

Ivo, ty macbooky jsou v originální konfiguraci nebo tam někdo měnil RAMku?

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

V tom druhém (novější MBP 13'') je vše originál ... u svého mám přidané 2GB RAM čili je to ted 4 GB oproti puvodním 2GB. A taky jsem tam před novou instalací SL dal nový HDD 750 GB (proti původnímu 250 GB)

Pavel Vantuch

Jinak se, prosím vás, podívejte na název topicu. Co jsem tak prošel stránky zpětně, tak s nějakou rozumnou informací končíme na nějaké 11.-12. stránce. Kdybych teď ten zbytek za tím promazal, tak víceméně informační hodnota zůstane naprosto stejná a maximálně tak někoho naseru tím, že smažu právě jeho příspěvek.

Osobně souhlasím s tím, co napsal Dendy. A myslím, že je naprostá hloupost systémy srovnávat. To je jako srovnávat sporťák s limuzínou (to netvrdím, že ten nebo ten systém je to nebo to auto)

dendy

Příspěvek od dendy »

podla mna to premaz... mna to tiez napadlo... uz som to viac krat spominal... my moderatori by sme viac mali dbat na cistenie threadov od offtopicu.. a sami ist prikladom a nevytvarat ho ani k nemu nedavat zamienky :oops:

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Klidne to promaz, ale on stejne nekdo napise zase nejakou negativni zkusenost a bude to mit stejny vyvoj ;)
BTW nemam pocit, ze by poslednich nekolik stranek bylo o srovnavani systemu.

dendy

Příspěvek od dendy »

nejde o negativne skusenosti... napriklad ivove commenty su pre mna osobne zaujimave aj ked nechapem ako moze mat take problemh s vecami ktore mne podla skusenosti chodia naprosto spolahlivo... ale taketo konkretne problemy, najma u dlhorocneho uzivatela, tu maju svoje miesto... mna osobne hlavne vytaca ked dojde nejaky mudrlant co mac videl len na obrazku (a opacne ked clovek co odjakzia bol len mac user zacne mudrovat o windowse)... alebomked niekto zahlasi ze mac je len pre tupych americanov - taketo prispevky k diskusii fakt ziadny iny ako nasieraci učel nesplnia - a to je ten tip prispevkov ktore imho treba mazat... kludne bez upozornenia...

pavelmak tomtu budes cistit premaz aj tento moj :)

Pavel Vantuch

Ivo píše:V tom druhém (novější MBP 13'') je vše originál ... u svého mám přidané 2GB RAM čili je to ted 4 GB oproti puvodním 2GB. A taky jsem tam před novou instalací SL dal nový HDD 750 GB (proti původnímu 250 GB)
Přemýšlím nad tím problémem s usínáním, resp. probouzením. V disku bych problém určitě nehledal, to spíš u těch RAM modulů. Ale budu předpokládat, že to dělala autorizovaná firma, nebo člověk, co věděl, co tam dává. Takže to prozatím vyloučíme.
Jsem se zamyslel tak, až jsem se v tom sám zamotal. Takže trochu jinak, ikdyž to s tou RAMkou docela zásadně souvisí :lol:

Ten Sleep režim je závislý na aktuálním stavu baterie a tak se systém bude chovat jinak s nabitou baterií a jinak s baterií, jejíž nabití se bude blížit nule. Nabitá baterie udržuje RAMku, takže probuzení je otázkou vteřin. Pokud se ale baterie blíží nějakým 5% kapacity, přechází systém do režimu hibernace, kdy uloží obsah RAMky na disk a díky tomu je i ten start po probuzení zdlouhavější.
Druhá věc je, že MacBook Pro je navíc specifický tím, že Apple zde zavedl tzv. Safe Sleep, kdy se na disk ukládá obsah paměti i přes to, že ta je udržována baterií (rozumějme nabitou). To je opět z důvodu klesající kapacity baterie. Ta pokud je dostačující, je stále RAMka "v pohotovosti" a probuzení je opět otázkou vteřin. Pokud ale ta kapacita klesne pod nějakou stanovenou úroveň, Macbook Pro odpojuje veškerý hardware z důvodu nulového odběru z baterie. Potom to probuzení zase trvá delší dobu, mělo by se jednat o čas okolo 50 vteřin.

Tolik na vysvětlenou. Snad jsem to napsal srozumitelně.
Nicméně bych si ještě dovolil poznámku, že bych opět z této situace systém nevinil :wink:

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ivo píše:
Pytkin píše: mozno to je pre niekoho zaujimava debata .. mne pride k hovnu ..

)
Potom nechápu proč ji stále čteš a přispíváš do ní ... (včetně podobných sdělení)
no lebo marne cakam , ze to bude ako pise k dendy a prestane to byt o hovne ..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ivo : aha .. toto moze byt zasadne co pise PV .. Zaspavas/Zobudas MB na baterke ? alebo na adapteri ?

Pavel Vantuch

Jen jednu věc pro úplnost: těch 50 vteřin je samo čas u 4GB RAM, u 2GB nebo 8GB ten čas zase bude jiný

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Pytkin píše:
Ivo píše:
Pytkin píše: mozno to je pre niekoho zaujimava debata .. mne pride k hovnu ..

)
Potom nechápu proč ji stále čteš a přispíváš do ní ... (včetně podobných sdělení)
no lebo marne cakam , ze to bude ako pise k dendy a prestane to byt o hovne ..
:idea:

Pavel Vantuch

Kermitak píše:Klidne to promaz, ale on stejne nekdo napise zase nejakou negativni zkusenost a bude to mit stejny vyvoj ;)
Mně nevadí něčí negativní postoj, beru to jako součást debaty. Mně vadí příspěvky o ničem.
A jak vidím, tak se to vesele vyvíjí dál :roll:

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Malému na jeho MBP OSX Lion přestalo z ničeho nic fungovat Safari - místo ikonky Safari je tam jen taková obecná ikona aplikace. Nejde to ani vymazat, ani opravit, ani znovu instalovat. Stáhnout se dá jen Safari 5.1 Snow Leopard, což tady nefunguje. Safari 5.1 Lion ke stažení není. Je to divné - za prvé jak se to vůbec může stát a za druhé že se to nedá jednoduše řešit. Nevíte co s tím ?

dendy

Příspěvek od dendy »

ikona takto niekedy zmizne resp. sa pokazi ked sa updatne aplikacia.... vyhod tu "pokazenu" ikonu z docku a v Applications najdi safari (urcite tam bude) a dragni ho nanovo na dock

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

V Applications je to samé a taky nejde otevřít

Odpovědět