byl vypusten lev

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Odpovědět
dendy

Re: byl vypusten lev

Příspěvek od dendy »

EXCOM píše: len si nemas moznost vytvorit desktopy pod seba ale len do lajny
no ved prave.. z hladiska egonomie je to krok spat podla mna .. musis viac behat mysou hore .. ja som mal rozdele spaces na 4, podla filozofie aplikacii na co ich pouzivam a bolo to strasne efektivne mimimu nutnosti behat mysou.. nadavam ako pohan.. total neergonomicke je toto riesenie ...

kexik

Příspěvek od kexik »

Oxyygen píše:
Snímek obrazovky 2011-08-01 v 9.20.59.png
fullscreen je tady resen tak, ze ti zmizi horni menu a dock dole. V pripade, ze mysi najedes na horni cast obrazovky horni menu se ti objevi. Take dobry napad. Jen o maximalizaci to rozhodne neni, kazdopadne tenhle napad jsem poprve videl naznacen v IE (myslim ze je to F11) ale tam bylo k dispozici jen zjednodusene menu.
v google chrome mas f11 total fullscreen, ostane len scrollbar, vsetko ostatne je fuc okrem zasunovacej ponuky s jedinou funkciou: ukoncit fulscreen
inak f11 funguje vo widlach od win98 a nielen v IE ale v hocakej aplikacii ktora pouziva windows api

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

dendy píše:
EXCOM píše: len si nemas moznost vytvorit desktopy pod seba ale len do lajny
no ved prave.. z hladiska egonomie je to krok spat podla mna .. musis viac behat mysou hore .. ja som mal rozdele spaces na 4, podla filozofie aplikacii na co ich pouzivam a bolo to strasne efektivne mimimu nutnosti behat mysou.. nadavam ako pohan.. total neergonomicke je toto riesenie ...
no ja to mam namapovane na ALT+cislo a prepnem si desktop ktory potrebujem...

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Já nepoužívám emailovou podporu, ale telefonickou. A ta je perfektní. Okamžitě to někdo zvedne a hned se věc řeší (vyřešeilo se takhle pár problémů u MBP i iPadu). Kdysi jsem něco zkusil u Microsoft CZ podpory - to je jiné kafe ... Člověk se dovolá, projde x instancemi , dostane číslo případu a pak čeká že se mu někdo někdy ozve ...

dendy

Příspěvek od dendy »

hm.. cim viac pouzivam liona tym viac frflem a nadavam... nielen ze zrusili Spaces ktore som fakt vyrazne pouzival... ale teraz som zistil ze mi zmizli vsetky AU pluginy z reapera ktore som mal v /Library/Audio/Plug-Ins/Components ... fyzicky tam subory su ale reaper ich nenacita .. a co je horsie ked sa snazim ist cez Finder do toho adresarea tak nielen ze mi to nejde (vobec sa neviem prekliknut na /, nemam tam tu moznost napravo), ale dokonca ani nevidim v nom folder /Library/ ktory mam priamo vo mojom users adresari !!! neviete kde sa to zapina aby to finder vsetko zobrazoval ??

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

To co udělali v upgradu Numbers = macovský "Excel" (po instalaci Liona), to už je vysloveně stupidní - v menu File zmizelo "Save As". Ted když otevřu jakýkoliv soubor (fakturu apod.), musím ho nejdřív "odemknout" - že prý jsem ho už nějakou dobu nepoužíval. A když chci udělat ten nejběžnější, neprimitivnější krok (známý už snad z Windows 3), přepsat v daném souboru něco (např. adresu nebo jiné udaje) a uložit ho jako nový soubor, tak to prostě NEJDE :shock: Dozvěděl jsem se po dlouhých frustracích, že je třeba udělat ted File - Duplicate. A potom dát Save. Někomu tam hrklo v bedně ?

dendy

Příspěvek od dendy »

nj po par dnoch pouzivania zacinam seriozne zvazovat downgrade na snow leoparda ... a tak to vyzeralo super na prvy pohlad ...

... jo a neustale mi pada VOX, mate tip na nejaky iny alternativny player ktory pod Lionom spolahlivo funguje ????

toe AU pluginy som poriesil - presunul som ich cez commandline z /Library/Audio/Plugin-ins/Components do /Users/dendy/Library/Audio/Plug-ins/Components a uz ich vidno.. ale stale nechapem preco vo finderi, ked som v mojom user home /Users/dendy/ vobec nevidim vo vypise adresarov 'Library' (a dalsie adresare) ...

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Já jsem zatím nenašel snad jedinou věc, která by byla lepší než doposud ... Spíš naopak ... A strašně mi vadí, když po force restartu se začínají dlouze a pracně natahovat všechny aplikace co byly otevřené předtím ... Proto to přece restartuju aby nebyly :(((

Vrzalík

Příspěvek od Vrzalík »

Jak to čtu, tak s tím upgradem ještě posečkám alespoň do prvního updatu Liona.

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

Ivo píše:Já jsem zatím nenašel snad jedinou věc, která by byla lepší než doposud ... Spíš naopak ... A strašně mi vadí, když po force restartu se začínají dlouze a pracně natahovat všechny aplikace co byly otevřené předtím ... Proto to přece restartuju aby nebyly :(((
ked restartujes masinu, tak mas tam zaskrkavatko ci chces po restarte pootvarat co mas teraz,.. staci ho vypnut

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

no ja nemam ziadny problem, ja som velmi spokojny :)
spaces mohli nechat ako volbu, aj ked mission kontrol sa mi zda byt daleko lepsi

Oxyygen
Profesionál

Příspěvek od Oxyygen »

dendy: pro zobrazeni hlavni Library dej do terminalu toto

chflags nohidden ~/Library/

a tady jsou jeste nejaky tipy

http://jablickar.cz/jak-dostat-ios-prvky-z-os-x-lion/
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ja som s lionom spokojny.. Necitim ziadne obmedzeni.

Ivo: s tym duPlicate, to bude casom vo vsetkych apple aplikaciach.. Zacali s tym v fcp

Pavel Vantuch

Příspěvek od Pavel Vantuch »

U mě Lion víceméně taky v pohodě, dal jsem čistou instalaci na externí disk, na interní si to ještě nelajznu. Jeden problém mám s Logicem, když ho pustím, tak občas nehraje zvukovka na FW. Jinak opravdu spokojenost, je to rychlejší jak SL.
Pro zajímavost jsem ten ext. disk zkoušel u kámoše připojit k MacBooku s 1GB RAM a ten z toho nabootuje taky, ikdyž samotná instalace vyžaduje min. 2GB RAM :D

Odpovědět