Chci se dozvedet pravdu o MACu (bez prikras)

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Odpovědět
Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 04 říj 2007 15:00

onehalph píše:me napada, ze je mozny, ze si to pri tom mountovani .dmg potrebuje i neco zapsat na ten disk - nevim ... nikdy jsem to nezkousel, ale pokud jje videt obsdah disku a ten jde vykopirovat, tak se o v mych ocich rovna tomu, ze to z nej umi cist.
dmg ide spustit aj z cd, pokial si dobre pamatam

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Příspěvek od Pavel Vantuch » 04 říj 2007 15:02

Poshook píše:napriklad "Applications" v docku by bola dost velka pomoc (system preferences tam je).
okrem toho, nebavi ma ucit sa X klavesovych skratiek na kazdu blbost, dost ze ich uz aj tak kopec musim ovladat kvoli konkretnym aplikaciam, v ktorych robim.
Ale ona ta složka do docku vložit jde :wink:

Uživatelský avatar
onehalph
Příspěvky: 505
Registrován: 24 kvě 2002 09:54

Příspěvek od onehalph » 04 říj 2007 15:04

Poshook: presne tak - pokud chces vlozit zastupce jakykoli slozky do Docku - muzes to udelat - a neznamena to, ze kdyz to nejde zpusobem, ktery popisujes, ze to nejde jinak :-)
Pak to vypada pri kliknuti pravym tlacitkem takhle:

Obrázek

I s popisem tady http://murphymac.com/launching-applicat ... ock-folder
Naposledy upravil(a) onehalph dne 04 říj 2007 15:15, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
onehalph
Příspěvky: 505
Registrován: 24 kvě 2002 09:54

Příspěvek od onehalph » 04 říj 2007 15:05

Kexik: to mas vlastne pravdu - tak v tom pripade nevim, kde je zakopanej pes

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 04 říj 2007 15:08

demsky píše:My sme mali NTFS disk cisto kvoli tomu ze sa robilo na tych minimacoch obcas aj vo Windowse, Mac ma uplny iny diskovy system HFS a hierarchiu realnych suborov tak samozrejme ze instalovat veci, alebo pracovat priamo na NTFS disku nejde, vsak NACO?
naco? na zdielanie suborov vacsich ako 4gb medzi platformami. hocaky filesystem ktory by vedeli oba, by bol riesenim...

Uživatelský avatar
onehalph
Příspěvky: 505
Registrován: 24 kvě 2002 09:54

Příspěvek od onehalph » 04 říj 2007 15:13

kexik: na predchozi strane mas navod, jak na to

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 04 říj 2007 15:18

demsky píše:My sme mali NTFS disk cisto kvoli tomu ze sa robilo na tych minimacoch obcas aj vo Windowse, Mac ma uplny iny diskovy system HFS a hierarchiu realnych suborov tak samozrejme ze instalovat veci, alebo pracovat priamo na NTFS disku nejde, vsak NACO?
co to tu motas ? hovoril som o tom , ze to proste slo precitat ale data boli corupted .. thats all ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 04 říj 2007 15:20

onehalph píše:me napada, ze je mozny, ze si to pri tom mountovani .dmg potrebuje i neco zapsat na ten disk - nevim ... nikdy jsem to nezkousel, ale pokud jje videt obsdah disku a ten jde vykopirovat, tak se o v mych ocich rovna tomu, ze to z nej umi cist.
samozrejme ze som DMG skopiroval na plochu a snazil sa instalovat z nej .. to iste .. neslo instalovat .. v polke zahlasil ze instalacia je zla ..

cize cist umej .. ale ctou blbosti (asi) .. neviem .. mozno ma niekto ine skusenosti .. ja odvtedy NTFS disky nemontujem .. jedine napalene CD/DVD .. to funguje ..

Uživatelský avatar
onehalph
Příspěvky: 505
Registrován: 24 kvě 2002 09:54

Příspěvek od onehalph » 04 říj 2007 15:22

Pytkin: nektere veci (konkretne treba fonty) se prostym prekopirovani prostrednictvim PC "rozeserou" - v OS 9 a starsich probihala identifikace souboru jinak - na zaklade Type + Creator, coz byly udaje napsany v hlavicce souboru - toto sice pretrvalo z urcite casti dodnes, ale ted probiha primarne identifikace prodle pripony souboru ... takhle nejak jsem to cetl - rekl bych, ze jestli mas data na NTFS disku v takovemto stavu, jsou nenavratne ztracena ... ale mozna se pletu.

Uživatelský avatar
onehalph
Příspěvky: 505
Registrován: 24 kvě 2002 09:54

Příspěvek od onehalph » 04 říj 2007 15:24

Jen me tak napada, ze tady tlachame mirne zbytecne - zda se, ze autor threadu nejak nejspis ztratil zajem behem nasi diskuze .... cili ja povazuju jeho otazky za zodpovezene a je asi zbytecny se v tom dale patlat :-)
A jen me tak napada - nevim, proc to (nejen autor threadu) pise MAC - to neni zadna tripismena zkratka (jako treba MAC adresa) - ale jen zkracenina slova Macintosh ... cili Mac je spravne :-)
Naposledy upravil(a) onehalph dne 04 říj 2007 15:42, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 04 říj 2007 15:25

onehalp : co si sedis na usiach ? normalne DMG sa tvari ze je to dmg .. nakliknes .. otvori sa obsah .. vidis ikony .. vsetko ako ma byt .. pustis instalaciu .. pusti sa .. spyta sa kde .. instaluje sa .. v polke napise ze instalacia je corupted (alebo nieco take) a brejkne sa .. pod dvoch dnoch trapienia som tie iste fajly napalil na DVD .. vlozis do macka .. vsetko zbehlo bez problemov .. proste to z toho NTFS disku zle citalo ..

Uživatelský avatar
onehalph
Příspěvky: 505
Registrován: 24 kvě 2002 09:54

Příspěvek od onehalph » 04 říj 2007 15:28

Pytkin: sorry - pochopil jsem to jinak - nevim, proc se hnedka rozcilujes

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 04 říj 2007 15:43

onehalp : nerozculujem sa .. keby som sa rozculoval , tak ti vynadam do k*k*t*v :)

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 04 říj 2007 15:43

onehalph píše:Poshook: presne tak - pokud chces vlozit zastupce jakykoli slozky do Docku - muzes to udelat - a neznamena to, ze kdyz to nejde zpusobem, ktery popisujes, ze to nejde jinak :-)
Pak to vypada pri kliknuti pravym tlacitkem takhle:

Obrázek

I s popisem tady http://murphymac.com/launching-applicat ... ock-folder
diky :)

LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO » 04 říj 2007 17:24

oxygen: vidis to? kup si mac! :)))

Odpovědět