zatial bezim na OS X velmi kratko, ale z tych malo skusenosti mozem povedat len jedno - OS X mi pride pritulnejsi a stabilnejsi ako WinXP, zato WinXP mi pridu inteligentnejsie, takze asi 1:1LUPO píše:oxygen: vidis to? kup si mac!))
Chci se dozvedet pravdu o MACu (bez prikras)
ježíšmarjá lidi co blbnete - hlavně poshook! tohle je přesně problém lidí kteří přejdou na mac z windows - neumí si představit že věci které se na widlích dělají složitě jdou v osx naprosto přímočaře a jednoduše - a pak vznikají názory typu - win - méně stabilní ale inteligentnější než mac.....Poshook: presne tak - pokud chces vlozit zastupce jakykoli slozky do Docku - muzes to udelat - a neznamena to, ze kdyz to nejde zpusobem, ktery popisujes, ze to nejde jinak
Pak to vypada pri kliknuti pravym tlacitkem takhle:
I s popisem tady http://murphymac.com/launching-applicat ... ock-folder

a ted k tomu opravdu složitému problému kvůli kterému je drag adn drop v osx méně dokonalý - vezmi prostě složku aplikací a hod ji do docku.

- samozřejmě doprava mezi složky - nikoliv mezi aplikace, jelikož složka aplikace je pořád jenom složka a nikoliv aplikace.....
- tak to je další důkaz omezenosti osx - nedovolí mít bordel v compu ale chce v docku aplikace mezi aplikacemi a složky mezi složkami.

ps - widle mám doma taky - děti si na nich hrají hry - za 2 roky se mi třikrát sesypaly - osx mám nainstalovaný na 1 hdd už 4 roky a to už ve druhém počítači. ale třeba je to náhoda.....
mír s vámi....
no neviem, to s tym bordelom. ked si otvorim systemovy disk v OSX, tak tomu hovorim bordel....mrte adresarov a suborov - jeden velky chaos. ked som si po instalacii WinXP otvoril systemovy disk, boli tam tri adresare: Documents n Settings, Program Files a Windows.martinrx píše:ježíšmarjá lidi co blbnete - hlavně poshook! tohle je přesně problém lidí kteří přejdou na mac z windows - neumí si představit že věci které se na widlích dělají složitě jdou v osx naprosto přímočaře a jednoduše - a pak vznikají názory typu - win - méně stabilní ale inteligentnější než mac.....Poshook: presne tak - pokud chces vlozit zastupce jakykoli slozky do Docku - muzes to udelat - a neznamena to, ze kdyz to nejde zpusobem, ktery popisujes, ze to nejde jinak
Pak to vypada pri kliknuti pravym tlacitkem takhle:
I s popisem tady http://murphymac.com/launching-applicat ... ock-folder
- tak to je další důkaz omezenosti osx - nedovolí mít bordel v compu ale chce v docku aplikace mezi aplikacemi a složky mezi složkami.![]()
ps - widle mám doma taky - děti si na nich hrají hry - za 2 roky se mi třikrát sesypaly - osx mám nainstalovaný na 1 hdd už 4 roky a to už ve druhém počítači. ale třeba je to náhoda.....
mír s vámi....
este som zabudol napisat postrehy k torrentom na OS X. existuje par torrent clientov - vacsinou freeware, ale kvalitativne su na urovni materskej skolky v porovnani s obycajnym Bitlordom pre WIn. ani jeden freewarovy torrent client neumoznuje pred stahovanim vyselektovat subory, ktore chcem stahovat, takze ak zhanas jednu mp3, ktora je sucastou 3GB torrentu, musim kvoli tomu stahovat cele 3GB. jediny client co to vie urobit, je XTorrent, ktory je ale plateny a tak je to s mnohymi vecami na OS X...
naopak obrovskou vyhodou OS X je bezpecnost. staci zapnut nativny firewall a vybavene, ziadne antiviraky a antispyware....
Tím bordelem myslíš standardní posixové /bin /sbin /lib /var /home apod? To je naprosto logická struktura, která má svůj smysl. Navíc uživatel se v ní nemá co hrabat ani se do ní dívat, ten má svůj home adresář a tím to hasne.Poshook píše:no neviem, to s tym bordelom. ked si otvorim systemovy disk v OSX, tak tomu hovorim bordel....mrte adresarov a suborov - jeden velky chaos.
Ano a v těch adresářích se nachází opravdový bordel bez jakékoliv logiky. Jenom data a nastavení uživatele rozstrkaná po desítkách nesmyslně pojmenovaných adresářů, mnoho z nich navíc skrytých. Totální zoufalost. V posixových systémech se všechna uživatelova data a nasatavení nachází v jeho domovském adresáři a tím to hasne. Přesunout účet na jiný počítač nebo ho zazálohovat, znamená zkopírovat jeden adresář.ked som si po instalacii WinXP otvoril systemovy disk, boli tam tri adresare: Documents n Settings, Program Files a Windows.
no neviem, to s tym bordelom. ked si otvorim systemovy disk v OSX, tak tomu hovorim bordel....mrte adresarov a suborov - jeden velky chaos. ked som si po instalacii WinXP otvoril systemovy disk, boli tam tri adresare: Documents n Settings, Program Files a Windows.
-------------------------------------------------------------------------------------
jo, treba nastavit show all files
)))
inak ja mam presne opacny pocit ako ty. mne pride logika filesystemu na osx uplne duchaplna, usporiadana a prehladna. (okej tiez som ex-unixak)
a s tym torrentom, je to vec mimo system takze mi to pride dost irelevantne. navyse ak existuje riesenie a jedine co robi problem je penazenka...
ad NTFS: ntfs disky citam o 106 a v zivote som s tym problem nemal. (externy disk aj ntfs boot camp partition).
ked som vo windowse, tam mi bezi MacDrive, takze to ide aj naopak a uplne skvele.
-------------------------------------------------------------------------------------
jo, treba nastavit show all files

inak ja mam presne opacny pocit ako ty. mne pride logika filesystemu na osx uplne duchaplna, usporiadana a prehladna. (okej tiez som ex-unixak)
a s tym torrentom, je to vec mimo system takze mi to pride dost irelevantne. navyse ak existuje riesenie a jedine co robi problem je penazenka...
ad NTFS: ntfs disky citam o 106 a v zivote som s tym problem nemal. (externy disk aj ntfs boot camp partition).
ked som vo windowse, tam mi bezi MacDrive, takze to ide aj naopak a uplne skvele.
Apple MacPro 2x2,66Ghz,LogicStudio 8,RME Fireface 800,Dynaudio BM6A,EMU Xboard49,Oram Sonicomp,Roland R880,Lexicon PCM91,Soundtracs CM4400, Crysonic Plugs,Effectrix,Discovery Pro,Soundtoys Native,AbbeyRoad Brillance EQs,StillwellAudio TheRocket
hmm... a co sest a viac adresarov s fontami v posixovych systemoch? a nastavenia pre aplikacie, niektore v adresari aplikacie, niektore v adresari uzivatela, niektore panbohvie kde? osobne by som povedal, ze adresarova struktura je debilna na oboch systemoch akutne rovnako. samozrejme, v oboch pripadoch sa to priblizne chova podla nejakej logiky a da sa to naucit.Ctirad píše:V posixových systémech se všechna uživatelova data a nasatavení nachází v jeho domovském adresáři a tím to hasne. Přesunout účet na jiný počítač nebo ho zazálohovat, znamená zkopírovat jeden adresář.
Nevím, o čem mluvíš. Já mám všechny fonty v jednom adresáři, kde jsou rozdělené v podadresářích podle původu/typu/výrobce.kexik píše:hmm... a co sest a viac adresarov s fontami v posixovych systemoch?
Opět nevím, o čem mluvíš. V posixu jsou veškerá globální nastavení v /etc a veškerá uživatelská v adresáři uživatele. O žádných dalších nevím.a nastavenia pre aplikacie, niektore v adresari aplikacie, niektore v adresari uzivatela, niektore panbohvie kde?
Pokud ti adresářová struktura posixu přijde debilní, tak by mě zajímalo, jak bys to chtěl udělat ty, aby to nebylo "debilní".
Mě tedy připadá naprosto logické, že binárky jsou v adresáři s binárkami, knihovny v adresáři s knihovnami, konfiguráky v adresáři s konfiguráky, hlavičkouvé soubory v adresáři s hlavičkovými soubory a uživatelská data v adresáři uživatelů.
ctirad: trebars v osx si pestuje system, adobe aj msoffice vlastnu fontovu farmu a ked sa pokusis fonty zjednotit, dopadne to biedne. podstatna cast fontov je tam trikrat a ked chces vsetky fonty pouzivat vsade, musis mat trikrat vsetko.
to delenie binarok, kniznic atd je sice pekne ale vies sam ze to ziadny realny unix nedodrziava, aplikacie si strkaju veci kde sa im zachce a po par rokoch pouzivania (a instalovania) je to mrdnik.
to delenie binarok, kniznic atd je sice pekne ale vies sam ze to ziadny realny unix nedodrziava, aplikacie si strkaju veci kde sa im zachce a po par rokoch pouzivania (a instalovania) je to mrdnik.
Hmm, to je asi důsledek toho, že tam firmy zatahují móresy z Windows a dělají v tom bordel.kexik píše:ctirad: trebars v osx si pestuje system, adobe aj msoffice vlastnu fontovu farmu a ked sa pokusis fonty zjednotit, dopadne to biedne. podstatna cast fontov je tam trikrat a ked chces vsetky fonty pouzivat vsade, musis mat trikrat vsetko.
Ne, to opravdu nevím a taky nevím, že bych se s něčím takovým někdy setkal. Ono to dost dobře ani nejde, aplikace si nemůže strkat věci nikam, kam nemá práva zápisu (což nemá skoro nikde).to delenie binarok, kniznic atd je sice pekne ale vies sam ze to ziadny realny unix nedodrziava, aplikacie si strkaju veci kde sa im zachce a po par rokoch pouzivania (a instalovania) je to mrdnik.
Stejně tak, jsem si nikdy nevšiml, že by mi někde vznikal mrdník a to mám některé systémy nainstalované už přes 5 let a jenom to průběžně updatuju z repozitářů.