Externí disk na NI kontakt knihovny

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Externí disk na NI kontakt knihovny

Příspěvek od TOM-Thak »

Ahoj,
nemáte někdo zkušenost s provozem externího hdd a knihoven do kontaktu?
Mam tu usb 2.0 Lacie u Macbooku a načítání je dost pomalé.

Myslíte, že by pomohl thunderbolt 2 hdd, aby byl srovnatelný s interním hdd?

Díky!

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2523
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Externí disk na NI kontakt knihovny

Příspěvek od Stan »

Co je pomale je relativni. Kdyz loadujes full orchestra nebo nejaky velky Multi tak to nejakou tu sekundu vezme. Ale me tohle nikdy nevadilo. Ja tu mam USB3 4TB ale musim rict ze jsem pred casem updatnul na novy Kontakt a ten svisti o 100% rychleji.

Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3609
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Re: Externí disk na NI kontakt knihovny

Příspěvek od hombrefeo »

thunderbolt raid bude rychlejsi nez interni

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Externí disk na NI kontakt knihovny

Příspěvek od TOM-Thak »

No já koupil 8DIO a Metropolis Ark, to jsou orchestra a trailer tools a tam je to třeba minutu až minutu a půl patch z usb 2 disku a na velkym Macu to trvá třeba 20sec. na interním hdd.
Otázka jakou roli hraje pro loading hdd a jakou roli hraje výkon stroje.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2523
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Externí disk na NI kontakt knihovny

Příspěvek od Stan »

Ted jsem zkousel jak dlouho mi trva nahrat knihovny Nejaky veci od 8DIO, pak Exhale nebo Signal, Evolve multi (8 nastroju) a vse pod 10s . Kirk Hunter viola cca 20s, nejdele mi trva Gamelan asi 30s Do casu zapocitavam i natazeni samplu. Mam obycejny myslim 2015 Mac Mini7.1 - i7 - 3GHz

V starym kontaktu byl treba GAMELAN na 1+ minut
Naposledy upravil(a) Stan dne 23 úno 2017 21:31, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Externí disk na NI kontakt knihovny

Příspěvek od TOM-Thak »

Tak to musi byt hdd, ja mam Mac Pro 2010 a tady to zkousim na macbook air 2015 z exteraku a treba exhale leze jak snek. Nez se vubec spusti loading, tak treba 10sec.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2523
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Externí disk na NI kontakt knihovny

Příspěvek od Stan »

Co mas za kontakt5 ja mam v3.1.0.4 a tam to lita jak vino. Ve stary K5 to taky trvalo vecnost.Ono jee to taky dost o nastaveni kontaktu samotneho.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Externí disk na NI kontakt knihovny

Příspěvek od TOM-Thak »

No mam komplete 10 a instaloval jsem pred tydnem nejnovejsi updaty, protoze sem to cpal na notas. Ale co sem vypozoroval, tak trva nez se rozblika ten usb disk.

Uživatelský avatar
SadLuck
Příspěvky: 720
Registrován: 18 kvě 2007 23:33

Re: Externí disk na NI kontakt knihovny

Příspěvek od SadLuck »

Stan píše že má USB 3, Tom USB 2... tam je ten rozdíl celkem jasnej, ano usb 2.0 exterňák na tohle bude pomalej. Disk připojenej přes thunderbolt 2 určitě upgrade bude.

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 2011
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Re: Externí disk na NI kontakt knihovny

Příspěvek od tony9 »

Ještě se zeptám i já.
Když už mám knihovny Kontaktu a potažmo celé Komplete na systémovém disku, tak šly by ty knihovny přesunout na externí disk, bez toho, že bych musel všechno přeinstalovávat znova?
Mac Mini, takže USB - 3, v thunderboltu mám monitor.
Důvod, úspora místa na sys. disku.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2523
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Externí disk na NI kontakt knihovny

Příspěvek od Stan »

samozrejme ze to jde, na externaku jsem si vytvoril slozku Users/shared (je to v podstate cesta ktera existuje i na internaku) a do ni jsem prenesl cely jeji obsah tedy vsechny instrumenty. Pak jen musis v kontaktu urcit novou cesu ke knihovnam. To je vse.

Pri instalaci noveho instrumentu jen zadas cestu do tohoto adresare jinak ti ho to nainstaluje na zakladni predpokladane misto a tim je interni HD. Nektere Free instrumenty nemaji instalator tak je po rozbaleni jen updoadnes do tohoto noveho adreare na externaku. Dalsi moznost je pak kombinace kdy mas nejake instrumenty na internim HD a nejake na exerenim at uz jednnom ci vice. V kontaktu pak jen zadas cestu k poradaci ve kterem jsou instrumenty.

Uz si nepamatuji presne jestli po tomto presunu budes muset znova inicializovat samotne instrumenty, tz. v Kontaktu zvolit add insrument. Uz je to dlouho co jsem to prehazoval. Muzes si to vyzkouset treba jen s jednim instrumentem a pak prehodit vse. Pokud ti to bude slapat a instrumenty se budou nahravat z noveho adresare (a to by melo) pak muzes puvodni slozku na internaku smazat.
Screen Shot 2017-02-23 at 22.25.58.png

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 2011
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Re: Externí disk na NI kontakt knihovny

Příspěvek od tony9 »

Stan: díky. Zkusím to i s Battery.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Externí disk na NI kontakt knihovny

Příspěvek od TOM-Thak »

Tak kecam, disk je lacie usb 3.0 a je pripojeny do i-tec usb 3.0 hubu a ten pak do i-tec thunderbolt 2 dock a dock do notasu.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Externí disk na NI kontakt knihovny

Příspěvek od TOM-Thak »

Jo a btw. uvazoval jsem o MAC mini, ale na netu v benchmarkach je Mac Mini stejne vykonny prej jako ten muj novej Macbook Air 2015. Protoze ten mac mini uz neaktualizovali nejaky patek. Ale zase se mi nezda, ze by Core I7, s 16GB RAM treba nenakopal tomu airu zadek. Chtelo by to, aby aktualizovali v keynote v breznu ten mac mini :D

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2523
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Externí disk na NI kontakt knihovny

Příspěvek od Stan »

Tome mam tady Air 2014 na programovani a grafiku, a musim rict ze jsem s nim maximalne spkojeny. Vykonostne jsem je neporovnaval protoze mam kazdy na jinou praci ale Mac Mini je vzhledem k dostatku typu pripojeni pro me studio vhodnejsi. Pravda je ze MacMini dlouho neupdatovali a ze Mac Mini z 2012 je vlastne lepsi koupe nez tenhle novy, coz jsem bohuzel zjistil az po koupi. Na druhou stranu je pro me dostacujici a to je hlavni. Az se zacne jednou cukat tak koupim dalsi a mozna to bude 2012-ka no nevim kadopadne chci jeden jen na grafiku protoze si potrebuju osvezit After Effects a ten asi nebude Air davat dost svizne.

Jinak nevim proc ti tak dlouho trva natahovani kdyz mas USB3, mas zapnuty DFD? Pouzivas PURGE? Mozna je to opravdu jen o nastaveni K5. Koukal jsem na tu silenou cestu jak mas HD pripojeny, zkusil jsi ho pichnout rovnou do notase? Jen pro jistotu? Ja mam HD pripojeny primo do macka a hub pouzivam jen na pripojeni priferii jako je klavesnice , mys, flash USB atd.

Odpovědět