Fungují XP na MacPro zcela plnohodnotně ?

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Fungují XP na MacPro zcela plnohodnotně ?

Příspěvek od Ivo » 03 kvě 2008 19:59

Po různých kalváriích s PC LEGO systémy začínám v skrytu duše uvažovat o MacPro a XP (+ užívat si macovských libůstek pro běžný provoz)

Mám jen dvě otázky:

1) FUngují XP na Macu naprosto plnohodnotně včetně všech programů ?

2) Jak dát do Maca zvukovou kartu, když tam (myslím) není PCI slot ?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 03 kvě 2008 20:44

http://www.rme-audio.de/en_products_hdspe_aes.php
staci, nie?
k prvemu bodu: ano... neviem ale ako su na tom xpcka s podporou 8 jadier (licencne, nie funkcne)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 03 kvě 2008 20:46

ok, licencne je to v poriadku, mozu byt max dva procaky, bez ohladu na to, kolko maju jadier...

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 03 kvě 2008 20:57

Můžeš mi to prosím objasnit ? Čili tahle karta v Mac Pro funguje rovnou ?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 03 kvě 2008 23:10

no, ked su na nu na stranke rme ovladace pre OS X 10.4 tak asi hej, ne? .)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 03 kvě 2008 23:15

ivo : ako som ti uz pisal vedla .. ci pojde samplitude korektne na XP na MAC PRO ti ale nikto nezaruci .. jedine vyskusat .. Ta karta je dobry typ .. to bude fungovat OK , podla mna .. Sice s RME na Macku skusenosti nemam .. na PC nepoznam nic lepsie ..

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Příspěvek od Pavel Vantuch » 04 kvě 2008 20:24

Mac Pro má PCI Express sloty, takže je to naprosto v pohodě :wink:

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 04 kvě 2008 20:56

PV : jo .. takze tam PCI kartu neda.. o tom to cele bolo .. ale uz je na ceste PCIe ..

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 04 kvě 2008 21:20

No to mas ivo asi fakt nejakou smulu, me beha Lego PC uplne jak hodinky.

Mimochodem ceny RME AES karet sou podle me hodne vydridusky 25k s DPH je kurna hodne za cistej digital.

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Příspěvek od Pavel Vantuch » 04 kvě 2008 21:22

Pytkin píše:PV : jo .. takze tam PCI kartu neda.. o tom to cele bolo .. ale uz je na ceste PCIe ..
Ale přece ten odkaz, co sem dal Kexik, jasně říká PCI Express Interface :wink:

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 04 kvě 2008 21:35

matucha píše:No to mas ivo asi fakt nejakou smulu, me beha Lego PC uplne jak hodinky.

Mimochodem ceny RME AES karet sou podle me hodne vydridusky 25k s DPH je kurna hodne za cistej digital.
Kde nakupuješ ? :) V Čechách je to k mání za cca 16k bez DPH, u Thomanna 14k ... Mám možnost skoro nové second hand, což vyjde ještě výhodněji ... takže tam problém není

Jinak se přiznám, že principiální rozdíl mezi PCI a PCIe jsem do dneška nepodrobil zkoumání :wink:

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 04 kvě 2008 23:04

ivo: rozdiel je trochu rasisticky, velka biela skara versus mala cierna :)
pcie 1x je rychlejsi (takt 100MHz oproti pci 2.0 66MHz) a ma menej kontaktov
matucha pri tej cene asi myslel uz pcie-e verziu? ak planujes toho macka, mal by si uz dnes kupit tu pci-e, inak budes zasa predavat! pcie slot v sucasnom kompe urcite mas a je to buducnost, o par rokov pci proste NEBUDE

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 04 kvě 2008 23:36

Tech rozdilu je spousta, protoze krom toho, ze to ma stejnej nazev, je to uplne jina sbernice (i kdyz spis "sbernice", je to vlastne spousta seriovych linek. Jejich pocet udava sirku PCIe slotu (1x, 4x, 8x, 16x, 32x). Popisovat to nema cenu, podrobnosti viz google.
Naposledy upravil(a) Kermitak dne 04 kvě 2008 23:37, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 04 kvě 2008 23:37

PV : hej .. ivo uz riesi PCIe kartu .. Ale povodne mal problem , ze do macka neda svoju PCI kartu ..

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 04 kvě 2008 23:38

No neřeším ... zmíněná second hand RME AES-32 je PCI, takže beru momentálně co je (i tak jen na vyzkoušení ...)

Odpovědět