Hlucnost Mac Pro skrin

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Hlucnost Mac Pro skrin

Příspěvek od Poshook » 18 čer 2008 17:36

zdravim,

vyzera to tak, ze nakoniec predsa len pojdem do Mac-a. rad by som sa dozvedel, ako je to s hlucnostou Mac Pro v porovnani s dobre vyriesenou PC skrinou

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 18 čer 2008 17:43

tak isto. je to dobre vymyslene a tiche.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 18 čer 2008 18:20

Poshook : JO .. velmi dobre to je vyriesene ..

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 18 čer 2008 19:16

tak slava, o tri tyzdne idem do toho

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 18 čer 2008 19:28

Taky planuju :) tet uz se da poridit 8 core za cca 60 000,- v CR a 4 core za cca 40-45 000,-... to uz jsou myslim prijatelny ceny....
sem cetl na Logic foru ze prej stim nahravaj s latenci na 32 buferu stim 8 core ....

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 18 čer 2008 21:02

ekeaze píše:Taky planuju :) tet uz se da poridit 8 core za cca 60 000,- v CR a 4 core za cca 40-45 000,-... to uz jsou myslim prijatelny ceny....
sem cetl na Logic foru ze prej stim nahravaj s latenci na 32 buferu stim 8 core ....
hej, chystam sa do 8-core, nech to co najdlhsie vydrzi s dychom :)
ja menim z PC kvoli nedostatku RAM pri 32bit. Live mi dost blbne pri kazdom vacsom projekte, a tie v poslednej dobe pribudaju. akonahle som na hranici spotreby 2GB pre Live aplikaciu, zacnu sa mnozit crashe a dokonca Live odmieta pridat niektore VSTi/FX a odporuca sa.
planujem na zaciatku aspon 6GB RAM (2+4), neskor doplnit na 14GB (2+4+4+4).
pred vianocami som sice kupil WIN XP 64bit, ale ani Live ani moja zvukovka na ne nie su stavane a ani zakladne dosky zatial nie su uplne nadsene, ak im tam pichnes tolko RAM, kolko maju v navode, takze je to furt donekonecna rovnaka pesnicka. v tomto smere je Mac vyrazne pred PC

OSX mi sice moc neucarovalo, ale ako pracovna stanica to bude myslim OK :)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 18 čer 2008 21:54

2+4??? ty si ako myslis ze mac nema dual channel? ma to intel chipset... ked tak 2+2+2+2

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 18 čer 2008 22:28

kexik píše:2+4??? ty si ako myslis ze mac nema dual channel? ma to intel chipset... ked tak 2+2+2+2
lenze novy Mac Pro ma v zakl. vybave 1+1, takze jedine 1+1+1+1. myslel som, ze dual channel funguje medzi dvomi susednymi slotmi, na ktorych by mala byt rovnaka RAM

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 19 čer 2008 07:16

aha, ty si to myslel ako 1+1 a 2+2, to je samozrejme v poriadku... ja som zle rozumenl, som myslel ze chces rovno kupovat jeden 2GB a jeden 4GB modul. kolko tam je slotov? osem, nie?
btw vymenu pamate musi robit u apple servis, inak prides o zaruku. takze rovno kup konfiguraciu so 6GB, neskorsi upgrade nie je vyhodny

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 19 čer 2008 08:50

kexik píše:aha, ty si to myslel ako 1+1 a 2+2, to je samozrejme v poriadku... ja som zle rozumenl, som myslel ze chces rovno kupovat jeden 2GB a jeden 4GB modul. kolko tam je slotov? osem, nie?
btw vymenu pamate musi robit u apple servis, inak prides o zaruku. takze rovno kup konfiguraciu so 6GB, neskorsi upgrade nie je vyhodny
myslel som, ze HDD aj RAM sa daju vymienat/doplnat uzivatelom. ako zistia, ze si si doplnil RAM, ved case nie je zapecateny

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 19 čer 2008 10:31

to som si vzdy myslel aj ja .. Disky a radic som si sam daval do macku .. predali mi to a ze si to mam namontovat sam .. pochybujem ze s RAM by to bolo inak .. koniec koncov na servis ju vies vytiahnut predsa ..

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 19 čer 2008 11:16

Pytkin píše:to som si vzdy myslel aj ja .. Disky a radic som si sam daval do macku .. predali mi to a ze si to mam namontovat sam .. pochybujem ze s RAM by to bolo inak .. koniec koncov na servis ju vies vytiahnut predsa ..
presne, aj na youtube je mrte ludi, ktori si to robia u novych macov sami

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 19 čer 2008 11:45

som myslel ze paradna vec na Macu je prave to, ze sa do toho nemusi vrtat a zasahovat...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 19 čer 2008 13:16

poshook: to co hovorim je pravda v cechach a na slovensku, resp BOLA pravda (dufam). kazdopadne si to pred kupou u predajcu over. samozrejme na zapade nic take nie je a mozes si tam sam strkat co len chces

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 19 čer 2008 13:45

dano píše:som myslel ze paradna vec na Macu je prave to, ze sa do toho nemusi vrtat a zasahovat...
no, nemusis, ak ti staci 2GB RAM a jeden 320GB HDD, co je zakladna vybava Mac Pro, na ktoru sa chystam.

IMHO pytal som sa ako je to s HDD a povedali mi, ze mozem pokojne pouzit a sam si nainstalovat S-ATA disky, co mam v PC, ze nemusim kupovat od nich ani ich ziadat o instalaciu

Odpovědět