Ale jestli po tom Ivo touzis, kup si Wacom Cintiq a Tvuj sen bude splnen
IMac alebo Mac mini?
Re: IMac alebo Mac mini?
Jo, to by bylo ohromne ergonomicky takova obrazovka ve stole ;]
ok ja neriesim imac, tam mam aj ja trochu pochybnosti - ja som pisal skorej o dotykovom notebooku... a tiez nehovorim o 100% nahradeni mysi.. je pravda za na niektore veci mys vyznam ma... skorej to vhodne kombinovat... aj ked mozno ani nie tak mys ako touchpad... co je medzikrok medzi mysou a touchscreenomPytkin píše:dendy : v DAW je dotykova obrazovka absolutne nepouzitelna .. prst je skutocne moc velky na to , aby si to mohol efektivne ovladat .. A ako hovorim , ked mas iMac pred sebou 50 cm , tak by si stale musel mat natiahnutu ruku .. ZOMREL BY SI po hodine prace .. fakt je dotykova obrazovka absolutne nepouzitelna ..
ina vec je tablet , ktory je maly a mas ho pod rukou ..
o tom ci je prst neefektivny na ovladanie DAW ma ale prosim nepresviecaj
Ono bude asi rozdiel v tom, ze kazdy z nas robi v daw daco ine.. Ja si neviem predstavit ovladat daw prstami.. V zivote by som netrafil ziadne tlacitko, nenakreslil vlnu, nevlozil insert..
-
JurgenFaust
Čo poviete na tento disk?
http://www.talkive.sk/index.php?page=sh ... t&Itemid=1
pozná niekto tú značku, neni to nejaký šunt?
http://www.talkive.sk/index.php?page=sh ... t&Itemid=1
pozná niekto tú značku, neni to nejaký šunt?
Terovej disk za 200 ecek? LOL 
-
JurgenFaust
prečo lol? myslíš tým že je drahý? keď ano, tak potom skús nájsť lacnejší terový disk s thunderbolt rozhraním ja som nenašiel...Kermitak píše:Terovej disk za 200 ecek? LOL
Jo je to drahy, treba Seagate to dela za polovinu i s thunderboltem afaik. Jinak ale prinos thunderboltu bude v tomhle pripade zanedbatelnej, usb3 by s prehledem stacilo.
to som si neni uplne isty ..
tu je daky seagate thunderbolt adapter http://www.alza.sk/seagate-freeagent-go ... 355584.htm
-
JurgenFaust
nemyslíš, že ten adaptér+hdd ma vyjde rovnako na tých 200€?
jo to ano .. vyhoda toho adaptera je , ze si tam mozes menit rozne disky ..
Ja joPytkin píše:to som si neni uplne isty ..
Zvažuji koupi Imaca nebo Macmini - hlavním faktorem je zvýšení výkonu CPU oproti memu stavajicimu MBP ,Intel Core 2 Duo , 2.53 GHz
L2 Cache: 3 MB, RAM : 8 GB
Myslíte že výkon bude zásadně vyplepšen ( alespon dvojnásobně ) již u mac mini s i7 2,6 GHz , SSD 256 GB disk, 8 GB RAM?
( vyplatilo by se jít až na 16GB RAM? ) - tahle varianta by se mi samozřejmě finančně zamlouvala..
nebo skutečného zvýšení ( minimálně dvojnásobného a vyšího ) výkonu dosáhnu jen třeba s imac 27'', i7 3,4Ghz, 1 T Fusion disk ( 7200 ot + 128 GB SSD), 16 GB RAM -
kterej je ale dost velkej na můj stůl...
Díky
P.
L2 Cache: 3 MB, RAM : 8 GB
Myslíte že výkon bude zásadně vyplepšen ( alespon dvojnásobně ) již u mac mini s i7 2,6 GHz , SSD 256 GB disk, 8 GB RAM?
( vyplatilo by se jít až na 16GB RAM? ) - tahle varianta by se mi samozřejmě finančně zamlouvala..
nebo skutečného zvýšení ( minimálně dvojnásobného a vyšího ) výkonu dosáhnu jen třeba s imac 27'', i7 3,4Ghz, 1 T Fusion disk ( 7200 ot + 128 GB SSD), 16 GB RAM -
kterej je ale dost velkej na můj stůl...
Díky
P.
ak je ta i7 2.6GHz pri mac mini 4core , tak to mas 2oj nasobne zvysenie oproti tomu MBP .. ten iMac bude este vykonnejsi ..
16G ram vyuzijes , ak pouzivas vela sample ..
16G ram vyuzijes , ak pouzivas vela sample ..
-
Liquid Sound
- Profesionál
Popravdě jsem to tu moc nepročítal, ale taky se přimlouvám za Mac Mini. Je to levná superskvělá krabička. Do studia jsme koupili už dvě. Jediná má výtka spočívá v tom, že všechny konektory jsou na zadní straně. Patrně z estetických důvodů to nemá ani jedno usb zepředu tzn. nějakej klidně nenapájenej hub je skoro nutnej. Už jenom kvůli tomu, že usb konektory jsou moc u sebe a tlustší flashky se tam nevejdou. A pak druhá drobnost, jenom jeden FW800. Dá se dělat samo daisychain, ale zas bejvá potíž s napájenim. Anebo TB, ale to už je další investice. Suma sumárum ale je to bezhlučný, výkonný, levný, malý, skvělý. 
Freelance film scoring engineer, producer, senior sound engineer & editor, Wwise apprentice
vitekkral.com | IMDb | ALLMUSIC
vitekkral.com | IMDb | ALLMUSIC