iMac

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Uživatelský avatar
marian
Příspěvky: 240
Registrován: 22 čer 2008 12:29

iMac

Příspěvek od marian » 23 lis 2009 23:13

Ahojte.
Chcem sa spytat na nove iMac-y, ako je na tom ta masinka, ci to staci na trocha serioznu pracu
s Cubase =)
Momentalne mam pc ( GIGABYTE EP45, 4GB ram, Dual-Core E5200 - 2,50GHz) , dalo by sa to nejako porovnat, ci to bude vykonostne aspon tak iste ?
A potom neviem ako to je z hlucnostou.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21301
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: iMac

Příspěvek od Pytkin » 23 lis 2009 23:55

vykonnostne to zavisi kery si vyberies .. ale dual core su snad vsetky .. hluk ziadny ..

Uživatelský avatar
marian
Příspěvky: 240
Registrován: 22 čer 2008 12:29

Re: iMac

Příspěvek od marian » 24 lis 2009 00:03

teraz sa robi iMac myslim 2,66 a 3,06 core 2 duo
co znamena ziadny hluk ? : )) snad to nie je pasivne

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21301
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: iMac

Příspěvek od Pytkin » 24 lis 2009 00:25

marian : ak to neni pasivne , tak minimalne to huci .. doma mame Macbook .. tak ventilator len seveli , ked nechas zapnity browser s flashom a teplota ide nad 60 stupnov .. Imac bude daco podobne

ale sak mas napisane bydlisko BA .. chod do Auparku do MACZONE .. Tam maju niekolko imacov vystavenych , zapojenych .. chod si to osahat ..

ten novy imac je absolutne paradny .. hned by som do toho isiel ..

Uživatelský avatar
tomy45
Příspěvky: 2400
Registrován: 15 říj 2008 06:43

Re: iMac

Příspěvek od tomy45 » 24 lis 2009 06:46

Dokonca novy model iMac-u je Quad Core :) http://www.mzone.sk/katalog/imac/produk ... -quadcore/

iMac je super, ma svoje limity ale je to bomba.

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: iMac

Příspěvek od demsky » 25 srp 2010 14:36

http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
EGA
Příspěvky: 99
Registrován: 14 srp 2010 11:40

Re: iMac

Příspěvek od EGA » 25 srp 2010 15:06

ja mám imac c2d 2,4 ghz s 1 gb ram a ableton, cubase, aj pro tools bez problémov. dokonca aj cs4, ktorá má v minimal requirements 2 gb ram. os x je skrátka dobre navrhnutý systém. okrem toho, keď objavíš jeho finesy, zistíš, že ti ušetrí tak 30% času a práce. imho keď si kúpiš akýkoľvek nový imac, máš pracovnú stanicu na najbližších 5 rokov a jediné čo budeš upgradeovať je hdd (ext) a možno ram. go for it! ;]

čo sa hluku týka, imac je chladený pasívne aj aktívne. pasívne hliníkovým telom, aktívne fénom. neviem, ako je to možné, ale fén sa mi spustí naozaj len pár x denne a je to počuť len keď nacapím ucho priamo k stroju. povedal by som, že moje hs50 šumia hlasnejšie, ako fén v kompe :]..

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: iMac

Příspěvek od demsky » 25 srp 2010 15:58

1 GB RAM, to je dneska zufalo malo, mne v robote zacne brutalne nahlas chladit najma ked dlho streamuje video z netu, napriklad ked sme pozerali futbal
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21301
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: iMac

Příspěvek od Pytkin » 25 srp 2010 23:01

demsky : neverim ze si mohol pocut sum ventilatora , cez hluk z WUWUZEL na stadione :)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: iMac

Příspěvek od kexik » 26 srp 2010 09:55

ono ten ventilator sa zacne ozyvat po case, jednak na nom zoderies lozisko a dvak sa tie vetracie kanaly zaseru prachom

Uživatelský avatar
EGA
Příspěvky: 99
Registrován: 14 srp 2010 11:40

Re: iMac

Příspěvek od EGA » 26 srp 2010 12:45

demsky píše:1 GB RAM, to je dneska zufalo malo, mne v robote zacne brutalne nahlas chladit najma ked dlho streamuje video z netu, napriklad ked sme pozerali futbal
je to málo, ale chcel som tým demonštrovať to, že na jablku je to na normálnu prácu ešte ok. neviem si predstaviť windooze s 1gb, ako by na ňom fičal pro tools v pozadí s photoshopom, 30 tabmi v browseri, playerom, textovým editorom a nejakou tou utilitkou. na after effects je to rozhodne málo, ale na audio mi to stačí.

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: iMac

Příspěvek od demsky » 26 srp 2010 12:53

ked si spokojny tak potom v pohode, ja robim s Macmi od roku 1995, teraz mam v praci treti rok Mac Pro s 2 x XEON na 2,6 GHz, 6 GB RAM a toto by som si nedovolil napisat... doma mam stare PC s WinXP a pohoda, nestazujem sa a to som bol kedysi hardcore Amigista ktory neznasal Windows.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: iMac

Příspěvek od Kermitak » 26 srp 2010 13:06

Nechte toho dokud je cas ;)

Uživatelský avatar
EGA
Příspěvky: 99
Registrován: 14 srp 2010 11:40

Re: iMac

Příspěvek od EGA » 26 srp 2010 15:52

demsky píše:ked si spokojny tak potom v pohode, ja robim s Macmi od roku 1995, teraz mam v praci treti rok Mac Pro s 2 x XEON na 2,6 GHz, 6 GB RAM a toto by som si nedovolil napisat... doma mam stare PC s WinXP a pohoda, nestazujem sa a to som bol kedysi hardcore Amigista ktory neznasal Windows.
v práci mám jablčné strižne a viem, aké svižné vedia macy byť v solídnej konfigurácii, len som chcel povedať, že na domáce štúdio je nový imac viac než dosť a mne aj starší slúži veľmi uspokojivo. imho naozaj v rámci domáceho štúdia netreba vrážať do macu pro. proti xp nič nemám, ale veci ako automator, spaces, expose, quick look a pod. nemá žiadny win a keby ich aj mal, viem si predstaviť ako by fungovali na podobnej pc zostave.

ale nechcem flejmovať každopádne, proti gustu žiaden destilát. marian sa pýtal, či imac stačí na serióznu prácu, ja si myslím, že áno .]..

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: iMac

Příspěvek od Kermitak » 26 srp 2010 15:54

Jasne ze imac staci, je to dost rychly pccko.

Odpovědět