Ahoj,
Chcel by som sa opytat ci tu ma niekto skusenosti s pripojenim MIDI klavesnice k iPadu mini? Ak ano treba k tomu nejaky interface (iRig) alebo staci kabel USB - lightning, ako znasa toto bateria v iPade (MIDI ktore vlastnim sa napaja vyhradne cez USB) pripadne ako vyriesit napajanie MIDI, potrebujem k tomu nejaky program ak sa to da pripojit, alebo pripojim a hram (napr. v Garage Band)? Vsetkym vopred dakujem za prispevky.
IPad mini vs. MIDI klavesnica
Re: IPad mini vs. MIDI klavesnica
staci ti usb-lightning ALE .. zdaleka nie vsetky klavensice to utiahne .. daj ktoru mas ..
program nepotrebujes .. vacsina programov ma podporu midi .. ak nema , tak to nebude fungovat ..
Zrovna nedávno jsem si koupil USB lightning kabel, zapojil do něj USB midi kabel (nějaké levné Bespeco) a k memu velkému překvapeni všechno hned samo fungovalo.
Jak iPhone, tak ipad, naprosto výborná rychlost odezvy. Když si vzpomenu kolik alchymie s ovladači s tím ještě před par lety bylo, takhle to zprovoznit na PC...
Jak iPhone, tak ipad, naprosto výborná rychlost odezvy. Když si vzpomenu kolik alchymie s ovladači s tím ještě před par lety bylo, takhle to zprovoznit na PC...
dendy píše:staci ti usb-lightning ALE .. zdaleka nie vsetky klavensice to utiahne .. daj ktoru mas ..
konkretne mam M-Audio Oxygen 25
...potrebujem k tomu nejaky program ak sa to da pripojit, alebo pripojim a hram (napr. v Garage Band)?
Pokud se nic nezmenilo, tak ke Garagebandu je potreba mit nainstalovany MidiBridge, sam o sobe Garageband nepodporuje externi klavesnici.
Pokud se nic nezmenilo, tak ke Garagebandu je potreba mit nainstalovany MidiBridge, sam o sobe Garageband nepodporuje externi klavesnici.
no nie som si isty ze ipad mini utiahne oxygen 25 .. ved ale oxygen 25 nema moznost externeho napajania (adapter alebo baterky ??)scott030 píše:dendy píše:staci ti usb-lightning ALE .. zdaleka nie vsetky klavensice to utiahne .. daj ktoru mas ..
konkretne mam M-Audio Oxygen 25
no prinahorsom ked to zapijis tak ti ipad vypise ze zariadenie ma prilis velky odber a nepojde to

Pokud lighting funguje stejně jako původní konektor, tak seznam kompatibilních MIDI zařízení je tady:
http://seosocially.com/ipad-apple-conne ... ntrollers/
http://seosocially.com/ipad-apple-conne ... ntrollers/
poradim ako pripojit k ipadu zariadenia co zeru viac nez je ipad ochotny pustit:
cez usb hub. a to prosim aj hociaky pidi pasivny. mam to otestovane na usb klucoch. ipad si asi mysli ze tam je viac zariadeni tak da viac prudu.
cez usb hub. a to prosim aj hociaky pidi pasivny. mam to otestovane na usb klucoch. ipad si asi mysli ze tam je viac zariadeni tak da viac prudu.