ipad3 spekulacie :-)

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Odpovědět
Settler

Re: ipad3 spekulacie :-)

Příspěvek od Settler »

A to je vse..? hmotnost a vykon..? vic toho pro vas nadsence Apple asi fakt nenabizi.. :)
Nepotrebuju drzet zarizeni v ruce, abych vedel jak funguji zakladni principy renderu a technologie obecne.. nekdo temhle vecem nerozumi a potrebuje hold videt ony vyrobky vedle sebe no.. stejne mu to nic nerekne.. ja to neodsuzuji..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Pro 3G modul v iPadu bych taky neměl žádné využití. Kromě toho by na to byla třeba samostatná sim karta s naším dost drahým mobilním internetem. Ipad je buď na wifi, anebo když potřebuju tak si wifi spot udělám z mobilu ...

Jinak ten název nového iPadu iPad je dost rozpačitý. iPad se jmenoval už ten úplně první ... Takže jak se to mezi sebou bude rozlišovat ? To nějak nedořešili a nedává to moc smysl ... A lidé to budou muset nějak v komunikaci rozlišovat, čili buď tomu budou říkat iPad3 nebo nový iPad apod. Divné ... Něco co nemá jméno (obecně) skoro ani neexistuje. To je jako kdyby se nový nadcházející model iphonu jmenoval iphone ...

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Vsak asi i bude.
Ale v cem je problem, vetsina hw produktu applu ma stejny nazev napric generacemi, je to imho jen prirozeny vyvoj.

Settler

Příspěvek od Settler »

Tohle bych taky nevidel jako problem.. prave naopak.. jednotny nazev je pro prodeje vyhodou.. tvori to velkou cast znacky.. v obchodech staci rozlisovat iPad, model 2010, 11, 12.. problem bude jedine az vyjdou dva modely v jednom roce..

dendy

Příspěvek od dendy »

Settler píše: Nepotrebuju drzet zarizeni v ruce, abych vedel jak funguji zakladni principy renderu a ....
a to je pra zasadny omyl, aspon pri apple... poznam minimalne 4-5 ludi (plus ja:-)) ktori kritizovali apple - standardny apple hateri (ved si ma pamatate :-)) - a az vyskusali realne pouzivat nieco od apple tak tej znacke prepadli :-) user experience je velmi vynamny faktor ktory by som specialne pri apple rozhodne nepodcenoval ....

co sa tyka hmotnosti ja som rad ze neni nejak vyrazne nizsia od ipad2... budeme ma mat za blazna ale mne sa prave paci ze ten ipad nieje uplne lahky, ta vaha mne osobne dava taky subjektivny dojem ze mam v ruke bytelny kvalitny vyrobok ktory sa mi nerozpadne ked mi vypadne z ruky.. keby to bolo lahke mal by som pocit ze mam v ruke plastovu debilinu od aceru :-)))

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Settler píše: Druha vec je, ze nejak nechapu na co by byl takovyhle tablet bez 3G nebo v tomhle pripade teda 4G.. k nicemu.. to zarizeni bez mobilniho operatora postrada jakykoli smysl..
kazdy ocakavame od tabletu nieco ine.. Mne pripada naopak 3G na tablete uplne k nicomu..

dendy

Příspěvek od dendy »

podobne... 3G na tablete mi pridu vyhodene peniaze ... za ten rok com mam ipad som na nom 3G nepotreboval ani raz...

Settler

Příspěvek od Settler »

dendy píše:a to je pra zasadny omyl, aspon pri apple... poznam minimalne 4-5 ludi (plus ja:-)) ktori kritizovali apple - standardny apple hateri (ved si ma pamatate :-)) - a az vyskusali realne pouzivat nieco od apple tak tej znacke prepadli :-) user experience je velmi vynamny faktor ktory by som specialne pri apple rozhodne nepodcenoval ....
Jeden o koze a druhy o voze co.. ach jo uz je to zase jak na prvnim stupni zakladni skoly (jako vzdy na mitnim foru).. mluvim o tom, ze plocha iPadu3 je 3-4x vetsi nez v pripade HD rozliseni.. a ne.. opravdu nepotrebuju drzet novy iPad v ruce abych tohle vedel.. stejne tak ho nepotrebuju drzet v ruce proto, abych vedel, ze 3x vetsi vykon (ktery si vymysleli) bude na tomto displeji predvadet maximalne stejne svizne aplikace jako Tegra na FullHD..
Na tohle mi staci zakladni a stredni skolstvi.. nekomu hold asi ne..

No a kdyz uz jsi tomu tedy nasadil takovouhle tresinku.. od te doby, co Apple presel na Intel a zacal prodavat tyhle predrazene nesmysly vseho druhu s dobrym marketingem mu sice muzu fandit jako manazer, ale ne jako zakaznik, ktery se v odvetvi orientuje..
iPad 1 jsem v ruce drzel a nejak mi nedoslo k cemu to je.. krome klikani na webu za 500USD.. casem jsem si na tablet, jakozto zarizeni obecne zvykl.. proto jsem si dlouho hral s iPadem2, ktery jsem shledal byti zarizenim pro blbce uz definitivne... a to nemluvim jen o tom, ze cokoli se na nem podela, nejde resit (a ze se toho umi podelat az az - ty reci o stabilite MaxOS apod. jsou opravdu hodne velka fikce).. spise o tom, ze mohu Apple vedeni jen tleskat, jakyto nesmysl se jim podarilo siroke verejnosti vnutit.. bohuzel.. jak vime.. siroka verejnost nereflektuje realitu potreb zakaznika, ale jakousi trzne-reklamni fikci.. to je holy fakt..
A ona pointa je uz jen ve faktu, ze vsichni potrebujete kazdy rok novy mobil za 15 a novy tablet za dalsich 20.. :)

ad. 3G
Njn.. ne kazdy si kupuje ultra-mobilni zarizeni proto, aby jeho jedinou vyhodu vypustil.. :) ..k tomu proste nemam co dodat.. ano.. chapu, ze spousta mistnich pouziva iPad jakozto nosic audio aplikaci, coz ponekud meni situaci, ale to je kolik.. 1% zakazniku..? argumenty jako.. tak napriklad ja jsem ho nikdy nepouzil apod.. tim se fakt zabyvat vubec nemuzu..
iPad je ultra-mobile platforma s velkym displejem.. bez 3G je to jako koupit si auto bez motoru aby stalo doma v garazi..

dendy

Příspěvek od dendy »

Settler píše:proto jsem si dlouho hral s iPadem2, ktery jsem shledal byti zarizenim pro blbce uz definitivne...
za toto ti mam chut napisat ze pre mna si blbec zase ty, a korunovany... za taketo primitivne nazory... rozmyslaj ako formulujes to comhovoris pretoze taktou formulaciou urazas ludi ktori to zariadenie pouzivaju a su s nim spokojni... uvedom si ze tvoje kriteria cez ktore hodnotis to zariadenie mozu byt diametralne odlisne od kriterii niekoho ineho... to co si napisal je ako keby si povedal ze kazdy komu sa pacia blondyny je debil pretoze podla teba jedine tmavovlase su pekne. kapisto ?
Settler píše:a to nemluvim jen o tom, ze cokoli se na nem podela, nejde resit (a ze se toho umi podelat az az - ty reci o stabilite MaxOS apod. jsou opravdu hodne velka fikce)..
neviem co pod tym myslis, za posledne 2 tyzdne som si sam v MBPRO vymenil disk (za SSD) a ramku (upgrade z 4 na 8 GB) - zvladol som to uplne sam za par minut, uplne jednoduche a vnutri prehladne, ked so si chcel menit disk na monom predchadzajucm ASUS notebooku tak mi trvalo 10 minut ho vobec rozobrat a nakoniec sa mi to aj tak nepodarilo...

a co sa tyka tej fiktivnej stability tak mne uz rok a pol fiktivne ani raz ziadna aplikacia nezhodila system ani mi system nezamrzol, nespomalil sa ani ziadne ine problemy nesposobil...
Settler píše: ad. 3G
Njn.. ne kazdy si kupuje ultra-mobilni zarizeni proto, aby jeho jedinou vyhodu vypustil.. :) ..k tomu proste nemam co dodat.. ano.. chapu, ze spousta mistnich pouziva iPad jakozto nosic audio aplikaci, coz ponekud meni situaci, ale to je kolik.. 1% zakazniku..? argumenty jako.. tak napriklad ja jsem ho nikdy nepouzil apod.. tim se fakt zabyvat vubec nemuzu..
iPad je ultra-mobile platforma s velkym displejem.. bez 3G je to jako koupit si auto bez motoru aby stalo doma v garazi..
moja zena ma tiez ipad, pouziva ho na browsovanie (doma mame wifi, ked je na sluzobne na hoteli ma wifi tiez, v praci ma wifi tiez), na sledovane filmov (ktore si doma do neho nahra), na citanie knih, aj hry... 3G verziu tiez vyslovene nechcela, radsej si vybrala wifi model s acaou pamatou

toco pises nie su ziadne objektivne kriteria pre tablet ktore musia platit pre iazdeho a pre koho neplatia je debil - ak ai to naozaj myslis potommsi sam debil... su to len tvoje subjektivne meradla ktore su mozno pre teba spravne ale pre ineho mozu total zlyhat..

pochopil co sa snazim povedat ??? dufam..

Settler

Příspěvek od Settler »

dendy píše:za toto ti mam chut napisat ze pre mna si blbec zase ty, a korunovany... za taketo primitivne nazory... rozmyslaj ako formulujes to comhovoris pretoze taktou formulaciou urazas ludi ktori to zariadenie pouzivaju a su s nim spokojni...
Prave naopak.. konflikty tady vyvolavas v kazdem druhem threadu prave ty.. zacni nad sebou premyslet sam.. tvoje poucky o tom, jak si zarizeni musim osahat nez zjistim, ze 2 a 2 jsou 4, jsou bohuzel uplne mimo.. tradicne.. :)
To, ze potom mluvis o tom, ze je to uplne spatne a pres tohle nejede vlak protoze to tak u Apple vzdy je, jen podtrhuje, na koho tahle firma svymi vyrobky miri.. :)
dendy píše:neviem co pod tym myslis, za posledne 2 tyzdne som si sam v MBPRO vymenil disk (za SSD) a ramku (upgrade z 4 na 8 GB) - zvladol som to uplne sam za par minut, uplne jednoduche a vnutri prehladne, ked so si chcel menit disk na monom predchadzajucm ASUS notebooku tak mi trvalo 10 minut ho vobec rozobrat a nakoniec sa mi to aj tak nepodarilo...
Vidis.. a to maj notebooky HDD schovanej pod krytem se dvema sroubky.. :)
dendy píše:a co sa tyka tej fiktivnej stability tak mne uz rok a pol fiktivne ani raz ziadna aplikacia nezhodila system ani mi system nezamrzol, nespomalil sa ani ziadne ine problemy nesposobil...
No vidis.. a me se zase bezne stavalo, ze se aplikace nedoinstalovala a presto, ze jsem ji zaplatil jsem ji uz do iPadu nikdy nedostal.. resit to nebylo jak, protoze tohle zarizeni je podlozeno takovym OS, aby to neslo.. :)
dendy píše:moja zena ma tiez ipad, pouziva ho na browsovanie (doma mame wifi, ked je na sluzobne na hoteli ma wifi tiez, v praci ma wifi tiez), na sledovane filmov (ktore si doma do neho nahra), na citanie knih, aj hry... 3G verziu tiez vyslovene nechcela, radsej si vybrala wifi model s acaou pamatou
To ale jen proto, ze je tenhle tablet tak drahy, ze jsi nemel na to, abys ji koupil model s vetsi pameti i 3G..? jak jinak.. protoze treba v USA je samostatny wifi model prakticky neprodejny..
dendy píše:toco pises nie su ziadne objektivne kriteria pre tablet ktore musia platit pre iazdeho a pre koho neplatia je debil
Jenom debil si muze myslet, ze jsem tady neco takoveho psal, protoze jsem tady nic takoveho nikdy netvrdil ani nepsal..
dendy píše:pochopil co sa snazim povedat ??? dufam..
Ne..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Vsetko je to hrozne subjektivne .. Zavisi z akeho uhla sa na to pozeras .
Settler píše: od te doby, co Apple presel na Intel a zacal prodavat tyhle predrazene nesmysly vseho druhu s dobrym marketingem mu sice muzu fandit jako manazer, ale ne jako zakaznik, ktery se v odvetvi orientuje...
Vela ludi kritizuje ceny applu .. O tom sa da dlho rozpravat .. Cena je odrazom toho , co je clovek ochotny za zariadenie zaplatit .. Dal som 1700 EUR za Macbook Pro a hovorim si , preco som to nespravil uz davno .. Nikdy som s pocitacom nebol taky spokojny .. Kupil som si iPhone telefon .. bol lacnejsi ako Nokia N70 a N95 , ktore som mal pred tym .. Nikdy som s telefonom nebol taky spokojny .. Pred par mesiacmi som moj 3oj rocny iPhone 3GS dal zene (to sa mi este nestalo , ze by po mne mohol niekto este 3oj rocny telefon pouzivat), a ja som si kupil Iphone 4S ..

V roku 2005 som riesil strizne do studia .. Apple FinalCut system na appli vysiel na 750.000 korun .. Obodobny AVID na Windowse vysiel 2.000.000 korun .. Co myslis co sme kupili ?

V roku 2010 sme riesili nove studio .. Potrebovali sme kupit online system .. Na linuxe s PCdlom stal tento system 120.000 EUR .. Na Macku stal 40.000 EUR .. Celkom jasna volba ..
Do noveho studia sme chceli SAN .. Apple Xsan je kompatibilny s nejakym takym tym standardnym linuxom .. Licencia na OSX stala tusim 700 EUR .. na ten linux stala tusim 1400 EUR .. Proste vyrazne viac .. Co je na tom uplne najlepsie , tak Apple zaradil licenciu na XSAN od OSX LION for free .. Kto pouziva Lion , ma tam Xsan klienta .. Cize apple je vlastne najdostupnejsi SAN system na trhu .. Co uz moze byt dostupnejsie , ked Apple to dava zadarmo .. Ako metadata kontroler staci pouzit MAC MINI :) Sonnet na to robi dokonca 1U rackovy dock , kam sa zmestia 2 x MAC MINI .. Uzasne !

Pre mna je Apple technologicky leader na trhu (skoda ze vyhliadku do buducna nie su uplne ruzove), a pomaha mi setrit financie ..
Settler píše: chapu, ze spousta mistnich pouziva iPad jakozto nosic audio aplikaci, coz ponekud meni situaci, ale to je kolik.. 1% zakazniku..?
Ipad pouzivame doma na internet a hry .. Kupil som na neho par aplikacii hudobnych , ale zena a syn ma k ipadu moc nepustia .. Takze na audio aplikacie sa ipad vobec u nas nevyuziva .. Snad ked niekedy kupime nejaky novsi ipad , tak mi tento ipad1 pribudne do pracovne a budem si na nom aj moct sem tam pustit hudobnu aplikaciu .. Co ale musim povedat, je ze som este nevidel zariadenie , ktore by ma bavilo ako iPAD .. Krasny intuitivny system , ktory dokaze ovladat aj moj skoro 6 rocny syn , ktory este necita/nepise .. ale drti na nom hry a kuka youtube o 106 .. Cena ipadu mi pride uplne adekvatna , tomu co mi ipad poskytuje ..

dendy

Příspěvek od dendy »

pytkin fiha tie ceny ma dostali, zaujmave..

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Pytkin: se settlerovyma nazorama v tomhle threadu nesouhlasim, ale mam pocit, ze to zenes do opacnyho extremu. Apple rozhodne neni nejlacinejsi SAN zarizeni na trhu ;). "Kompatibilni s linuxem" - co je s nim kompatibilni? Kdyz je to SAN, na cem je ten SAN postaveny - FC, Infiniband, iSCSI...? Zminujes metadata server - to se SAN nesouvisi, mas na mysli nejaky cluster filesystem, ktery tam bezi? Jsou i vykonny cluster filesystemy, ktery jsou uplne zadarmo, treba Lustre. Je to OT, tak to muzem resit jinde, ale HPC a veci s tim souvisejici me zivi, tak jsem na tyhle pojmy trosku nachylnej ;]

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Kermitak : nechcem to hnat do extremu .. to co som popisoval , su len priklady , kde je apple skutocne vyrazne lacnejsi ako konkurencia .. ale to su mnou vybrate priklady ktore poznam .. ktorymi som chcel vyvratit vseobecny nazor , ze apple je predrazeny .. samozrejme , ze je 1000 inych prikladov , kde bude Apple drahsi .. Vid klasicky plastovy ASUS notebook za 400 EUR , verzuz Macbook Pro za 1300 EUR .. I ked to neni asi uplne adekvatne zrovnanie :)

co sa tyka toho SANu (i ked neviem ci ma zmysel to tu rozoberat) .. Pisal som len o licenciach .. zelezo je zelezo .. to musis mat jak na PC , tak na MACKU .. ci je to FC , InF, iSCSI .. to je jedno .. Ja som popisoval priklad FC .. "kompatibilny s linuxom" .. to som zle povedal .. Apple XSAN je kompatibiliny s nejakym bezne pouzivanym SANom na linuxe .. nepamatam si ten nazov .. Nakoniec sme to nekupovali , lebo na to neboli peniaze .. A dnes to je na OSX zadarmo :) ..

EDIT : tak vola sa to STORNEXT .. http://www.apple.com/xsan/deployments/storage.html

Oxyygen
Profesionál

Příspěvek od Oxyygen »

dendy píše:iFiles je fajn, pouzivam to dost intenzivne .. napriklad ked ma napadne ze chcem stiahnut nejaky film, stiahnem v tom co mam zrovna po ruke (iphone alebo ipad) a potom ho rovno uploadnem na samba share network disk ... aj to 'open in' je super, aj ked nie vzdy to funguje na 100% - hlavne pri filmoch sa mi stava ze ked dam 'open in' player (pouzivma buzz player a good player) tak to tam niekedy proste neskopiruje .. preto to robim tak ako som spominal ze to uploadnem rovno na network disk a kukam z neho ...
uz jsem z toho nestastnej.:-/ po tvem doporuceni jsem si stahl ifiles. Kdyz chci stahnout film z ulozto, stahne se mi jen HTML. Uz je to treti downloader a vzdycky je nejaky problem? Stahujes z ulozto?
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Odpovědět