Jak jsem si NE koupil Apple

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Odpovědět
Pytkin
Moderátor

Re: Jak jsem si NE koupil Apple

Příspěvek od Pytkin »

Mam Macbook .. Kupil som ho v roku 2010 .. Za ten cas som dal do neho jeden jediny krat DVDcko , ktore som si chcel pustit .. Opticke media su davno mrtve a nikto ich nepouziva .. Uz niekolko rokov .. Vacsina ludi si v Macbookoch dava mechaniku prec a dava si dnu dalsi disk .. Co sa tyka softwaru , dnes je bezna online distribucia .. Vsetko si kupujes na internete a rovno stahujes do pocitaca .. Ale vzdy je tu moznost si pripojit tu externu mechaniku, ked ju dakto potrebuje ..

Greyhound90

Příspěvek od Greyhound90 »

Mám CD. Vieš čo je CD? Instalačka Cubase. Koupím Mac. Jak pak tam dostanu tu instalaci? Kdyř Mac nemá CD drive??

Stan

Příspěvek od Stan »

Ze s nim ztracis cas Pytkine at si koupi komp se 4Gb RAM (pise ze je to pro nej realita) tak at si ho koupi, ani moje ani tvoje penize to nejsou. Zrejme se na tomle poli nepohybuje a proto ma takovy nazory jaky ma. Ze nevi ze CD a DVD jsou jiz davno mrtvy media a ze dnes 90% firem vyuziva online distribuci sveho softu to jen dokazuje.

Nic proti tobe Grayhound ale mel by jsi se konecne porozhednout co se ve svete technologie opravdu deje. Pokud ti staci zminovany HD a vyzadujes CD/DVD mechaniku tak musis na smetak protoze se uz ani v bazarech neprodavaji. Ja mam externi asi 6 let starou a opravdu si nevzpominam kdy jsem ji mel zapnutou. Hmm mozna proto ze mam 128GB USB flashdisk ktery me stal loni 60 EUR.

EDIT: Ze mas CD ? A co jako? Z toho CD si muzes u nekoho udelat virtualni kopii na pametovou kartu a tu pak vesele pouzivat bez nutnosti sahat po originalnim CD. Pokud mas licenci tak si stahni soft z tveho Steinberg uctu. Ale nic ti nebrani si mechaniku kvuli jedne instalaci koupit to je tvoje vec.
Naposledy upravil(a) Stan dne 19 říj 2016 00:21, celkem upraveno 3 x.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Grey : Ved som napisal , ze vzdy je moznost pouzit lubovolnu externu mechaniku .. Ked to raz za zivot potrebujes .. Ked by si si ale kupil Mac , tak by si si nekupil Cuabse , ale kupil by si si Logic , ktory stoji polovicu a updaty mas zadarmo .. A nepotrebujes ani mechaniku , lebo sa ti vsetko (vcetne 30GB samplov) stiahne samo z internetu ..

Greyhound90

Příspěvek od Greyhound90 »

Stan: "že s ním ztrácíš čas.." Já jsem naopak rád, že se mnou Pytkin ztrácí čas, protože tohle opravdu nevím a jsem možná sto let za opicema. Ale od toho je tu kurva tohle forum ne?? A děkuji Pytkinovi.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Grey : Fakt ti poviem ako to je .. Proste ty porovnavas pomer cena/vykon .. Ano ten je pri PC vacsinou lepsi .. Ale proste je vela ludi , ktory uz maju Microsoftu dost a stoji im investicia na Applu za to , ze budu mat horsi pomer cena/vykon ale budu sa moct viac zaoberat pracou , ako samotnym operacnym systemom .. A nie je to o ziadnom snobstve a podobne .. Sam mam vela znamych z radov muzikantov (ktory priznajme to s pocitacmi moc nevedia) .. Dlho som im robil PC support .. Az raz sa ma spytali , ze ci by nebol lepsi MAC .. Od kedy si ho kupili , uz mi nevolaju .. Co je moja skoda , lebo som si vzdy vypytal daky baksis za moje sluzby .. Ale proste tak to je .. A vela ludi neskor povie , ze preco vlastne nepresli na MAC uz davno .. Ale samozrejme nemusi to kazdemu sadnut .. A MAC tiez nie je idealny .. Ma kopu problemov .. Inych ako WIndows .. Ale su tam .. Ale proste je to ina cesta .. A bud sa na nu das .. Alebo ne .. Ale je zbytocne vypisovat , ze MAC je predrazeny a ze nema mechaniku a ze bla bla bla ..

Stan

Příspěvek od Stan »

@Grey: Sorry za takovou reakci ale placas tady nesmysly a stojis si za tim ze musis mit mechaniku aby jsi si nainstaloval kopii Cubase. ze ji Apple nema je asi proto ze proste neni poreba protoze zalohovani na DVD je v porovnani s ostanimi medii v dnesni dobe drahy a navic neprakticky. Na misto ktery vzniklo vyndanim mechaniky nacpali jiny vice uzitecnejsi technologie.

Ja na Air nemam ani ethernet slot a je mi to uplne jedno protoze wifi proste spolehlive funguje. Jediny kde jsem mel problem byla skola ktera byla za firewall ale to jsem resil s adminem site a zmenou proxy.

ZFarkas
Vybavení

Příspěvek od ZFarkas »

Za mne taky souhlas s tím, co tu napsali dendy a Pytkin.
Žádná platforma není mrtvá, pokud se umí využít naplno. Podle mne snob je spíše ten, kdo se nechá odradit prvním povrchním dojmem nebo naopak skočí na první reklamu, že je něco tak dobré, že to musí mít všichni, ale v praxi se ukáže, že je to vlastně k ničemu...

Já jsem si pořídil iConnectAUDIO4+, zatím jediná existující externí zvukovka, která umí zapojit klasický PC, touch tablet s Win a iPad dohromady a ještě je i přes USB napájí. A umí multitasking, takže např. nahrávám na Cubasis v iPadu a současně na nahrávanou stopu mohu aplikovat VST pluginy z Cubase v druhém připojeném Win tabletu nebo naopak!

A je lepší to nebo ono? Mám stolní PC s plnou Sonar Cakewalk Professional, Win10 touch midbook s Cubase a iPad s Auria a Cubasis (full). Abych se přiznal, nejraději mám iOS Apple, protože na tom jediným můžu "pracovat" s muzikou i v posteli, a práce v něm je celkově nejrychlejší i nejvíc user friendly! Mám na něm texty a noty (PDF v playlistech) na podium, používám na každý kšeft, ovládám z něj dálkově QSC TouchMix, pouštím z něj MIDI files efektivněji než z jakékoli samohrajky (lyrics přes celý 9,7" retina display), pohodlně na něj nahrávám, slouží mi jako univerzální záloha databanky zvuků pro živý hraní (Sample Tank), zajímavé iOS grooveboxy (MPC pro iPAD) nebo program pro dálkové ovládání mé Bluetooth Philips DJ mix-consoly atd. A hlavně vše je několikrát tak rychlé a pohotové, než Windowsovský notebook nebo i tablet. Upřednostňuji iPAD i za cenu, že musím přetahovat wavy, pdf a jiné files přes řídící počítač s iTunes nebo přes Dropbox (pokud je chci dále třeba nahrát na USB disk nebo vypálit na CD přes PC s Win.) Apropo už mi kapacitně nestačí starý iPAD, jdu si koupit nový se 128GB diskem. Až mi doslouží PC, notebook nebo touch tablet s Win, myslím, že ty pořizovat nové nebudu, vlastně mi stačí jen jeden PC s win jako úložiště pro soubory a zálohy k iPadu. Ještě vloni a celé roky předtím to bylo naopak, ale s vývojem aplikací pro iOS směrem k profi kvalitě a profi využití ve studiu i live, se mi zdá, že začínají válcovat právě userfriendly ovládáním (touch i multitasking), BT nebo Wifi komunikací a i rychlostí ovládání dosud standardní PC řešení. Limitem iOS zůstává kapacita, až bude iOS umět obsloužit externí HDD přímo bez nutnosti PC s iTunes programem, tak podle mne v muzice skončí klasické PC a notebooky úplně...

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

Greyhound90 píše:Virtuály na KORG ani náhodou. A nemá ani to ani CD mechaniku. Si snad dělá pr..? Že si jako vyhledá okolní kompy to je sice hezký, ale já nechci přetahovat data a instalovat soft z okolních kompů! Nebo si koupit drajv za 4 litry aby mi to mohl milostivě dovolit. Win7, 4 GB RAM. Zvuky: virtuální knihovna KORG M1. PC za poloviční cenu. Nechci trolovat, ale tohle je realita.
To s těmi virtuály na Korg jsem asi nepochopil ...

CD mechanika je na moderním počítači PC nebo Mac nesmysl, všechny softy se dnes instalují online. Pokud máš Cubase na CD, tak stejně máš Steinberg účet a ta verze na CD je sto let stará a okamžitě po nainstalování se musí updatovat, tedy v podstatě smazat a nainstalovat nová stažená z webu. Jediný důvod proč mít CD/DVD jsou snad nějaké staré sample CD knihovny, ale USB mechanika stojí pár korun: https://www.alza.cz/samsung-se-208gb-ce ... .htm?o=140
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

dendy

Příspěvek od dendy »

tak najdu sa ludia co z nejakho sialeneho dovodu v druhej dekade 21 storocia este potrebuju pouzivat DVD/CD-cka .. su dokonca ludia ktorych stale bavi caro 8bitovych pocitacov a nahravania hier z kazety, to napatie, podfarbene vrzgavymi pipavymi zvukmi a cakanie 10 minut ci sa to nahra spravne alebo nenahra :)) hold proti gustu ziadny disputat .. ja mam na macbooku dvd mechaniku ale pouzil som ju nad raz v zivote.. dalsi notebook uz chcem bez mechaniky, je to zbytocnost, priadne dalsi zbytocny velky otvor ktorym lezie dovnutra prach ..

dendy

Příspěvek od dendy »

ZFarkas píše:až bude iOS umět obsloužit externí HDD přímo bez nutnosti PC s iTunes programem, tak podle mne v muzice skončí klasické PC a notebooky úplně...
ono pripajat k ipadu externe harddisky je trochu proti logike jeho prenosnosti.. mne napriklad perfektne funguje ako externy storage dropbox (vacsina DAW aplikacii v ipade ho podporuje) .. mam tam sample a robim tam exporty... z aurie sa tam da myslim ulaat cely proekt .. vyhoda je ze na dropboxe ma clove zalohu pomerne bezpecnejsiu nez na disku ktory sa moze pokazit ..

samozrejme to o o pristupe .. jedne pristup je riesit co vsetko sa neda, druhy pristup je snazit sa nedostatky obchadzat, nachadat na ne riesenia a finty, a pouzivat to co funguje dobre .. ja s filesystemom iOS nemam naprikald vobec ziadny problem, s aplikaciami iFiles a Audioshare mam super poriadok vo veciach a velmi lahko si prehadzuje subory medzi aplikaciami to co potrebujem ..

ZFarkas
Vybavení

Příspěvek od ZFarkas »

jj dendy, samozřejmě to taky mám tak, Dropbox a iFile pro sebe. Spíše jsem myslel, že ve studiu, zkušebně i na produkcích kolegové chtějí vždy hned třeba pracovní nahrávky nebo nahrané stopy nebo noty v PDF/doc, aby se na to mohli podívat doma atd, tady je na svůj dropbox samozřejmě nepustím, stejně každý má jiný systém, prostě USB disk to jistí a každej ho má v kapse skoro vždy :-)

Škoda, že na Android neexistují ani v jedné oblasti aspoň stejně tak dobré appky jako na iOS, Android zase umí rovnou číst USB disky a soubory. Tak proto musím tahat obvykle všude iPAD (na něm dělám a z něj vše ovládám a spouštím) a současně tablet s Win10, na kterým mohu kolegům nahrát přes iTunes nebo Dropbox pracovní soubory vytvořené na iPADu na jejich disky... Případně vypálit CD nebo BlueRay disky, stále má každej tyhle domácí přehravače a než rozdávat USB disky, levněji mi zatím stáále vyjde rozdávat CD
:-)

Nechci se sázet o nic, ale fakt ještě před 2 lety jsem absolutně nevěřil (na základě tehdejších music aplikací), že iPAD a iOS má v muzice budoucnost, dneska vidím, jak neskutečně rychle šel vývoj jenom za letošek a výsledek? Klasický PC ani touch tablet s klasickáma Windows na muziku už vlastně nepoužívám vůbec, iOS už začal být víc userfriendly a pohotovější na potřeby praxe - recording, mixáž, dálkového ovládání digi pultů i efektů atd než stadnard PC/NB. Sám jsem dost překvapenej tímto vývojem. Jinak jsem oficiálně IT technik a programátor kromě muziky, už od r. cca 1987, tak tím spíš mě i možná mrzí, že po skoro 30 letech používání DOSu, potom Windows, kde apky myslím stagnují už řadu let, nyní začíná nahrazovat iOS tak skokově, že to snad ani není možný, si říkám.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ZFarkas : Mozes im ale zazdielat tvoj dropbox na citanie .. potom si z tvojho dropboxu stiahnu co potrebuju ..

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

dendy píše:tak najdu sa ludia co z nejakho sialeneho dovodu v druhej dekade 21 storocia este potrebuju pouzivat DVD/CD-cka .. su dokonca ludia ktorych stale bavi caro 8bitovych pocitacov a nahravania hier z kazety, to napatie, podfarbene vrzgavymi pipavymi zvukmi a cakanie 10 minut ci sa to nahra spravne alebo nenahra :)) hold proti gustu ziadny disputat .. ja mam na macbooku dvd mechaniku ale pouzil som ju nad raz v zivote.. dalsi notebook uz chcem bez mechaniky, je to zbytocnost, priadne dalsi zbytocny velky otvor ktorym lezie dovnutra prach ..
amen bro ....

... a to pravím jako ten šílený člověk co má doma a používá floppy disky (5,25 jsem naštěstí už opustil, ale bohužel i s Emulatorem II), ZIPky (na ty nenechám dopustit), nějakej ten JAZ, PCMCIA paměťovky, CD-ROMy, ale to fakt neřeším na hlavním pracovním kompu. Na to mám různý obskurní Win98 notebooky/Apple PPC ... SCSI, serial porty apod. který v podstatě jednoúčelově používám na konverzi na moderní formáty. Poslední použití DVD mechaniky bylo když jsem natahoval NI Komplete z těch asi 20 DVD ... a to je několik let.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Rudys

Příspěvek od Rudys »

Zajímali by mě dvě věci. Už dlouho uvažuju, že přejdu na mac.
1. Jak je to s hw, který mám koupený na win? Jde připojit klasicky na mac nebo potřebuji nějaké redukce? (Nevím jestli má mac taky usb nebo nějaké svoje porty)
2. Jak je to s kvalitou zvuku? Je na macu lepší o proti win nebo je to mýtus?
Nejvíc mě štve, že člověk platí za značku. Za ty peníze si člověk postaví daleko lepší pc než mac. Co se týče softwaru, tak nemůžu hodnotit, protože běžím jenom na Win. Mě osobně win nepadá a to, že někdo neumí něco ve win vyhledat je jeho chyba, chyba mezi pc a židlí. S win 10 jsem spokojenej jen mám starší stroj a trošku déle trvá startování win než u 7ček.

Odpovědět