Mac je krasny, jednoduchy a vyladeny. Zamestnava dizajnerov a robi pre dizajnerov. Pre ludi z roznych kreativnych odborov a umelcov... a snobov.... Jasne, ze ma chyby, ale je to produkt pre narocneho zakaznika ("narocny" sa nemysli vyzadujuci 50 nastaveni na 1cm2 plochy Control Panelu)
Ale... Apple nikdy nemuselo vazne bojovat s problemom OEM hardware.... A keby nebolo iPhonov... ktovie...
Windows je jedna velka zlatanina software-hardware. Moze za to nielen MS (blaznivy Ballmer a spol., a ich dizajn na urovni zakladna skola), ale aj samotny trh a mnozstvo vyrobcov hradware/software.
Casom sa ale Windows vyrazne zlepsil. A navyse- MS robi aj kopu inych produktov. Napr. MS Office pre Apple.
(Btw. Este si dobre pamatam casy, ked som nepoznal ani jedneho cloveka, co by mal doma oficialnu licenciu. Firmy/skoly mali mozno 2 licencie, a k tomu 10 vlastnych a 150 dalsich "inych" instalacii. Nebyt kradnuteho softu na platforme DOS/Windows v 80 a 90tych rokoch, tak MS by sa zdaleka tak nerozsiril...)
(Btw 2 - priklad, ktory s oblubou spominam - kup si k PC monitor s takou kvalitou, ako ma KAZDY Mac.)