Jak jsem si NE koupil Apple

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Odpovědět
Pytkin
Moderátor

Re: Jak jsem si NE koupil Apple

Příspěvek od Pytkin »

markuc : to potom ale musi byt problem tych driverov , si myslim ..

markuc

Příspěvek od markuc »

To je snad nesmysl, ne ? Po aktualizaci OS je problém ve třech různejch driverech, který do té doby fungovaly v pohodě ???

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Markuc : neviem .. co konkretne je to za zariadenia ? Ja tu mam Roland System 1m a Arturia Beatstep a obe mi idu ..

dendy

Příspěvek od dendy »

markuc píše:To je snad nesmysl, ne ? Po aktualizaci OS je problém ve třech různejch driverech, který do té doby fungovaly v pohodě ???
tak to je vzdy na dlhe lakte diskusia.. zrejme sa v OSX zmenilo nieco, co vyzaduje aj zmenu v tych driveroch.. pre developerov bol OSX k dispozicii tusim uz pol roka pred releasom (ak nie viac) takze tie firmy urcite mali dost casu vyladit tie drivery... ofsem ak tam daco Apple nezmenilo den pred releasom (ale to sa mi nezda pravdepodobne)..

ono to tak je proste vela firiem na to sere, spolieha sa ze ludia neupdatnu hned po release takze si davaju nacas zapracovat zmeny a vyhovaraju sa na Apple (ale casu mali vo vacsine pripadov dost, pripravit sa) ..

co sa tyka mna, Sierra ziadny problem s tymito USB zariadeniami, vsetko funguje ako predtym:

- Akai MPK mini
- M-Audio Midisport 1x1
- Korg Electribe 2
- Novation Circuit
- Arturia Minibrute
- Alesis Multimix 8FX

Stan

Příspěvek od Stan »

Vzdy je lepsi se pred updatem podivat zda vyrobci zarizeni ktere mas napichnuty na pocitac maji k dispozici drivery jejich zarizeni uzpusobeny pro novy OS. Alespon tohle je bezna rutina. Ja napriklad nemuzu a v podstate ani nepotrebuju updatovat na novy system u macka ve studiu protoze stale nejsou k dispozici spolehlive drivery pro Tascam DM-4800.

Novy macOS navic nenabizi nic co by se mi ve studiu hodilo a kdyby nebylo Seinbergu kde Cubase vyzaduje novejsi OS tak by jsem zustal na Snow Leopard. Na Airu co mam na programovani je to neco jineho, tam updatuju pokazde na novy macOS i kdyz mi Sierra neprinesla v podstate nic noveho co by jsem potreboval protoze vsechny ty picoviny co tam priadaly jsou podle mne zamereny na "novice end-user" tedy normalniho spotrebitele.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Stan : ked sa to zariadenie ale uz 5 rokov nevyraba a firma neexistuje , tak sa moc nemas kde spytat :)

markuc

Příspěvek od markuc »

Nevím přesně, měl tam tři drivery od různých midi interface, co kde používá .. nějak už to vyřešil, našli jsme na Googlu nějakýho podobnýho zoufalce, ten radil všechny drivery vyhazet a znova nainstalovat .. snad to pomohlo, další zprávy už nemám.

markuc

Příspěvek od markuc »

dendy píše:
markuc píše:To je snad nesmysl, ne ? Po aktualizaci OS je problém ve třech různejch driverech, který do té doby fungovaly v pohodě ???
tak to je vzdy na dlhe lakte diskusia.. zrejme sa v OSX zmenilo nieco, co vyzaduje aj zmenu v tych driveroch.. pre developerov bol OSX k dispozicii tusim uz pol roka pred releasom (ak nie viac) takze tie firmy urcite mali dost casu vyladit tie drivery... ofsem ak tam daco Apple nezmenilo den pred releasom (ale to sa mi nezda pravdepodobne)..

ono to tak je proste vela firiem na to sere, spolieha sa ze ludia neupdatnu hned po release takze si davaju nacas zapracovat zmeny a vyhovaraju sa na Apple (ale casu mali vo vacsine pripadov dost, pripravit sa) ..

co sa tyka mna, Sierra ziadny problem s tymito USB zariadeniami, vsetko funguje ako predtym:

- Akai MPK mini
- M-Audio Midisport 1x1
- Korg Electribe 2
- Novation Circuit
- Arturia Minibrute
- Alesis Multimix 8FX
Ale on jen nainstaloval znova ty stejny ..

Stan

Příspěvek od Stan »

Ja si nestezuju a jak jsem psal tak pro me byl SL nejlepsi :) Jinak na Tascam foru se o drivery stara byvaly developer z Tascam, ma to jako srdcovku a dela to ve svem volnem case, aktualni drivery jsou jen jsou v beta testu. Na hudebnim mackovi jedu Yosemite = bezproblemove drivery (drivery f10 funguji i na ElCaptain), ale pokud vse slape tak jak ma tak vic nepotrebuju :)

Edit: Pytkine to je moje vecne dilema jestli se nevratit zpet k analogu ktery neni zavisly na OS driverech. U suntu za 200 je to jedno a muzes si je kupovat kazdy mesic ale jak to jde do tisicu tak uz slapu u digitalu na brzdu a seriozne premyslim o navratu k analogu. Pokud se prestanou podporovat drivery u jakekoliv digitalni jednotky tak je jedno jak skvela jednotka je, proste nezbude nic jineho nez ji soupnout do sklepa at se na ni prasi. U analogu mas jistotu ze ti bude slouzit i za 20 let.

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

markuc píše:Proboha, čím může být Kontakt takovej zvukovej průser ? Kolik existuje způsobů, jak přehrát po stisku klávesy wavku nebo aiff z disku ? Tohle mi zní trochu podivně, chápu, že se nemusej líbit filtry, ale zvuk ?
kdybych to neslyšel každej den na vlastní ucho tak by mě to vůbec nenapadlo (a celkem překvapení byli všichni co to slyšeli) ... bohužel realita. Pochopíš v okamžiku kdy ti na stole leží real hardware, sesamplovanej ve vysoké kvalitě, každou 3 notu, a pak stejný samply použiješ vedle sebe v EXS24 a Kontakt. (EXS24 v podstatě neutrální 1/1 s originálem bez znatelné degradace , Kontakt zní jak mp3 lepší kvality + teda ty nepovedený filtry) i když pochopitelně v situaci kdy se v některých knihovnách používá jeden sampl na oktávu je to šmejd zvuk na čemkoliv. Samotného mě zajímá čím to je, podle mě nějakej processing, ono se tam dokonce dá nastavit kvalita někde, což trochu zvuk vylepší, ale pořád na vlastní práci vždy EXS24 ... nicméně na bezlupancové smyčkování jedu Kontakt a následně manuálně přebouchám automatem nalezené hodnoty do EXS24, kde ještě musím dohnat crossfade hodnoty, protože ty z Kontaktu nesedí.

Nicméně k těm Widlím a OSX pro mě hlavní slabina OSX je nedostatek MIDI editorů ke klávesám v tom má Win daleko lepší nabídku (a proto mi stojí na stole ještě jeden NTB s Win XP přes které edituju mašiny).
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Greyhound90

Příspěvek od Greyhound90 »

Virtuály na KORG ani náhodou. A nemá ani to ani CD mechaniku. Si snad dělá pr..? Že si jako vyhledá okolní kompy to je sice hezký, ale já nechci přetahovat data a instalovat soft z okolních kompů! Nebo si koupit drajv za 4 litry aby mi to mohl milostivě dovolit. Win7, 4 GB RAM. Zvuky: virtuální knihovna KORG M1. PC za poloviční cenu. Nechci trolovat, ale tohle je realita.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Drajv za 4 litri ? ved si pripojis lubovolnu mechaniku za 5 stovek .. Ty sem teda hadzes speky ..

Greyhound90

Příspěvek od Greyhound90 »

Jsem kecka Pytkin. Ale stejně: to má být argument? Prostě Apple NEMA CD drive. OK koupim si Apple za 26 litrů a jak si tam nahraju Cubase? Z mého starého PC? Trochu na hlavu ne? S tím Abraxasem jsem to tedy vůbec nepochopil, pokud mi decentně dáváš něco najevo.
Naposledy upravil(a) Greyhound90 dne 18 říj 2016 23:59, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět