Jaky SSD disk do APPLE ?

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Jaky SSD disk do APPLE ?

Příspěvek od Ivo » 29 říj 2012 23:55

Ano u každého mohou být jiné - a o tom ve svých hodnotách vypovídají

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Jaky SSD disk do APPLE ?

Příspěvek od Pytkin » 30 říj 2012 00:11

Kermitak: toto je na tom istom hw.. Windows som teda pod polminutu este bootovat nevidel..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Jaky SSD disk do APPLE ?

Příspěvek od Pytkin » 30 říj 2012 01:30

kurva .. milujem , ked mi Outlook Express napise , ze nemoze compactovat foldre , lebo ich pouziva ina aplikacia , ktora sa vola Outlook Express .. POPICI ! ZAJEBAT !

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Jaky SSD disk do APPLE ?

Příspěvek od TOM-Thak » 30 říj 2012 07:51

Ja mam desktop core i5, 8giga ddr3, ssd ocz vertex 3 120gb sata 3
a win7. Macbook pro 2008 unibody z core 2 duo 2.4ghz, 4gb ddr, ocz agility 4
SATA2 only. Mac bootuje rychlejs, ALE u me je to na desktopu
dany tim, ze tam mam green disky a pri startu se vzdycky bios
diva na vsecky disky resp. mechaniky, ktere jsou zapojene..
To desne zpomaluje boot. Jinak po nabootovani do systemu
se oba systemy chovaji stejne tzn. ihned muzu pracovat
a vsecko lita.. zadny chroustani apod. Na Macu je znat, ze tam
nemam sata3 protoze kopirovani tam neni tak rychly, i kdyz
v porovnani s puvodnim hdd je to nesrovnatelne rychlejsi.
Na macovi mam taky win7 a ty teda bootujou o trosicku dyl,
ale nijak vyrazne. Oba systemy jsem instaloval nove
po formatu a akorat jsou tam nejnovejsi aktualizace.

Ale me osobne je boot docela ukradenej.. spis je supr, jak
to lita pri praci a ze to docela setri baterku. Troufam si
rict takovych 15% rozdil.

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Jaky SSD disk do APPLE ?

Příspěvek od Ivo » 30 říj 2012 08:11

Mně bleskový boot velmi vyhovuje - tím pádem notebook vždycky vypínám když ho na nějakou dobu nepoužívám, přenáším atd. (a jen nezavírám víko)

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Jaky SSD disk do APPLE ?

Příspěvek od Kermitak » 30 říj 2012 08:14

Proc?

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Jaky SSD disk do APPLE ?

Příspěvek od Ivo » 30 říj 2012 08:18

1) zbytečně se nespotřebovává baterie 2) obecně se říká a doporučuje pro SSD disky nedávat počítač do sleep mode

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Jaky SSD disk do APPLE ?

Příspěvek od Kermitak » 30 říj 2012 08:30

:]

Uživatelský avatar
tomy45
Příspěvky: 2400
Registrován: 15 říj 2008 06:43

Re: Jaky SSD disk do APPLE ?

Příspěvek od tomy45 » 30 říj 2012 08:34

Rad by som vedel... ked v celom pocitaci, je vlastne najvacsia brzda harddisk, ked vymenim disk za SSD, mozem "pozorovat" zvysenie vykonu co sa CPU tyka? Alebo len rychlost - spustanie app, kopirovanie atd.
Skusal napr. niekto zatazenie CPU s klasickym diskom u nejakeho projektu/aplikacie, ktory vyuziva pristup k datam a zatazenie CPU s ssd diskom?

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Jaky SSD disk do APPLE ?

Příspěvek od Ivo » 30 říj 2012 08:49

Kermitak: anebo to tak není ? Já nevím, já tomu až tak nerozumím, jen to dělám podle prosté uvahy anebo co jsem četl někde

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Jaky SSD disk do APPLE ?

Příspěvek od TOM-Thak » 30 říj 2012 08:50

2tomy45: No v tomhle ohledu te zklamu. Je to asi kus od kusu.. ale ja mam na SSD disku system, Cubase i vsechna ostatni VSTi vcetne samplerovych VSTi, ktere nacitaji banky z disku jako Halion Sonic, Quantum Leap Goliath, Ministry of Rock apod. a stejne pokud mam vytizenejsi projekt a chci udelat realtime export, tak se to chova stejne jako pri normalnim disku. Ja pozoruju teda jen rychlejsi boot, okamzitou moznost pracovat s cimkoli.. rychlejsi nabihani aplikaci (jak kterych) a rychlejsi kopirovani, otevirani oken.
Ale ze by se mi zlepsil celkovy vykon pocitace napr. pri renderingu z cubase nebo wavelabu a naslednym ukladani do WAV / OGG, tak to rict nemuzu. Proste treba 2hodinova radioshow vyrenderovana ve Wavelabu
se mi na Western Digital Green disk uklada stejne rychle jak na systemove SSDcko.. nevim cim to je..

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Jaky SSD disk do APPLE ?

Příspěvek od Kermitak » 30 říj 2012 09:06

Ivo píše:Kermitak: anebo to tak není ? Já nevím, já tomu až tak nerozumím, jen to dělám podle prosté uvahy anebo co jsem četl někde
V pohode. Ja osobne preferuju probrani za tri vteriny. Opotrebeni SSDcka je spis vec cisel nez praktickyho dopadu, navic na kratkou dobu se pouziva stejne jen suspend to RAM a tam disk nehraje roli. Baterku neresim, proste kde to jde dobijim a na miste uz je mi jedno, jestli tam mam 45 nebo 60 procent.
Ale that's just me, nerikam ze to co delas je spatne, kazdej mame preference jinde.

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Jaky SSD disk do APPLE ?

Příspěvek od Ivo » 30 říj 2012 09:11

Samozřejmě že je pohodlnější poklop jen zavřít a pak otevřít (tady se to probudí za vteřinu). Ted jsem právě konzultoval s Apple servisem jak je to doopravdy s tou baterkou u Retiny (která se udajně nedá vyměnit) - ale vyměnit se nakonec dá (sice s celým top casem ale dá - za 199 USD), což je dobrá zpráva a tím pádem nemusím baterii tak starostlivě šetřit ... Údajně bude za krátkou dobu možné tam vyměnit i SSD (chystají se nějaké kity na to), takže by to celkově mělo být v pohodě a bez starostí ... (a kromě toho mám 3 roky Apple Care). Čili to asi taky začnu jen přiklápět :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Jaky SSD disk do APPLE ?

Příspěvek od Pytkin » 30 říj 2012 09:23

Tomy : Ak ti ide o vykon v DAW , tak to ti SSD nijak nezrychli .. SSD je super .. Vsetko rychlo lieta .. Ale ked ide o CPU power , tak sa to nijak neprejavi ..

Ivo : Ja poklop nezavieram.. Ked chcem sleep , tak idem do menu a dam sleep .. Mne je luto drat panty na notebooku ..

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Jaky SSD disk do APPLE ?

Příspěvek od Ivo » 30 říj 2012 09:25

Přenášet notebook s otevřeným displejem by asi bylo DOST nepraktické ? :)

A dávat sleep když ho nepřenáším asi zbytečné ?

Odpovědět