Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Odpovědět
Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Příspěvek od biscuit » 13 pro 2011 23:31

dendy, nechci to tu nejak rozpitvavat, ale 7 je fakt spolecne s xp asi to co se jim nejvic povedlo (samozrejme, ze oboji ma sve). vista byl a je vylozene pruser - vidim to dnes a denne u kolegu, kteri ji bohuzel na svych pracovnich strojich musi trpet :-(

Uživatelský avatar
abuse
Příspěvky: 694
Registrován: 25 zář 2003 09:21

Re: Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Příspěvek od abuse » 13 pro 2011 23:48

ja mam power book a dva 17inch monitory, mam k tomu matrox dual head2go kartu, funguje perfektne[aj pod win7

ale dnes by som asi radsej kupil veeelky monitor,kedze ceny su uz inde... aj ked take rozlisenie nedosiahnes asi ako na dvoch

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Příspěvek od a.tom.x » 13 pro 2011 23:50

martinrx píše:Máš jednu krajní, poloilegální, nicméně asi nejlepší možnost. Pokud si chceš nechat Pci karty tak sežen někoho kdo ti sestaví na míru složený počítač a něj nainstaluje OSX. Pokud to někdo umí je to bezproblémové. Navíc je to i nejlevnější.

Dendy - nevím jak lze na Imacu rozchodit PCI UAD?
Jinak si myslím že MOTU můžeš klidně vyměnit radši za FW verzi, UAD bych se asi nevzdával, nicméně PCI verzi bych taky vyměnil za PCIe.
No tak to v zadnem případe nemůžu. Jedu na 72 in a 20 out to bych přes firewire nedal.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Příspěvek od a.tom.x » 14 pro 2011 00:06

tomy45 píše:Ja hoci som jablkar, tak volim trocha umiernenjsi postoj :-) predsalen apple je vacsia investicia a aj 15hodinove zlyhanie Win, nemusi znamenat koniec. O tom ci je MacPro drahy alebo nie, je skor debata o budgete. A vlastne cele to je len a len o tom. Mozno by nebolo zle dat Win dokopy odznova, mozno zmenit nejaky komponent. Ak pouzivas kompjuter len na to co spominas, je podla mna investicia do apple uplne zbytocna. Pokial nemas samozrejme nazvys 3500 euro a fakt nevies co s nimi :-)

Win vie fungovat dobre, takisto Mac OS nahovno a naopak. Asi najvacsi "zasluhu" ma na tom user, az potom HW... A to je svata pravda. Mozes natrafit na blby kus HW takisto u skladacky PC a takisto u Apple. Otazne je len to, co si ochotny investovat a kolko, to najma, za zmensenie potencionalneho rizika failure masiny. Ci uz odkopiroval nieco Win od OSX nieco alebo naopak, ako konecneho usera ta to vobec nemusi trapit, ak nie si nejaky geek.
Já posledních 10 let nedělám nic jiného, než ze hledám funkcni konfiguraci a když si urvu čas na muziku tak ten smejd nefunguje. Mimochodem už to není 15 hodin ale 24 a porad to neskončilo. Nevím co mám měnit za komponenty jedu kompletně v intelu. Proste windows neumí větší počet midi okruhu a víc midi USB zařízení na tom trvám. Samozřejmě na nejakej mini setup a jednou zvukovkou a jedním midi interfacem to běhat bude, ale jak Clovek chce nějakou profi kombinaci tak narazí. Už jenom fakt, ze v čisté instalaci najde registry booster 72 chyb a další 3 hodiny to Clovek musí Tunit a vypínat funkce, aby se nesekalo audio a nekteré vypnute funkce se po restartu zase zapnou ( třeba vypínání USB kvůli úspoře energie), pocitac nejde restartovat, protože po zapnutí nenabehne půlka midi interfacu a musí se úplne vypnout a znova zapnout, midi drivery Korg se nesnáší s motu a native instruments, ale Yamaha mu asi nevadí ( nezávisle na motherboardu mimochodem totéž dělaly dva intely i asus) a mohl bych pokracovat hodiny.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Re: Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Příspěvek od martinrx » 14 pro 2011 00:08

Wow.... 72 in mono audio? to už je tedy velký orchestr. 8) To musíš mít velkou sbírku... závidím :roll:
Ale přiznám se že to zcela nechápu. To používáš naráz všech 36 syntezátorů?
I kdyby tomu tak bylo - nejsem si zcela jistý - ale myslím že můžeš použít více PCIe FW karet a je to jedno ne?
Kurzweil PC3, Clavia Nord rack3, Roland A37, Apogee Duet, Event ASP6

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Příspěvek od a.tom.x » 14 pro 2011 00:22

Mám setup kompletne zapichanej v prevodnicich, když je masina stereo tak samozřejmě dva vstupy, jo a jeden adat okruh pro k2600, nemám mix, micham v daw ( takže když nejede comp tak jsem v pr.) řídím to mackie control kontrolery. Všechen hw gear se mi v cubase ukazuje jako external instruments a je to namapovane, aby to fungovalo jako kazdej jinej vsti se vsemi vyhodami vsti jako export, real time control, ale na rozdil od vsti to hraje ;) ( sorry ot jina diskuse) a muzu optimálně kombinovat hardware a software (hlavně efekty uad a par použitelných vst efektu, reaktor apod.). Kdyz je takhle pevne napichany v prevodnicich neresim prepojovani kabelu a Hledani kde je co pripojeny a na jakym kanalu. Proste jenom nalistuju ext instrument Korg ms20 a on tam vždycky je. Muzu mít rozdělanejch několik věci najednou. Promyšlené skvěle jedina slabina polofunkcni pc.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Re: Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Příspěvek od martinrx » 14 pro 2011 00:35

Ok, já nemám zkušenost s takovým množstvím HW naráz, a navíc fakt nevím kolik audio stop naráz zvládne FW. Nicméně podle toho jak to popisuješ si myslím že i přes FW by bylo řešení - můžeš mít víc zvukových karet(které zřejmě stejně máš) a navíc je připojit do FW,které jsou v počítači napíchnuté do různých PCIe slotů.
Zkus se mrknout na Digital Performer - je to jen pro OSX, ale vyvíjený hlavně pro muzikanty. Velmi intuitivní nahrávací DAW (na Cubase jsem začínal) a navíc už mnoho let podporuje používání několika zvukových karet naráz.

Hlavně prosím nezmatkuj a zkus si vše pořádně rozmyslet. Přechod na jinou platformu vyžaduje určité množství energie a času které se tomu musí obětovat, ale výsledek by měl snad stát za to. Tvoje situace je ovšem o to složitější v jaké se pohybuješ HW konfiguraci. Je vše potřeba zvážit. 8)
Kurzweil PC3, Clavia Nord rack3, Roland A37, Apogee Duet, Event ASP6

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Příspěvek od Pytkin » 14 pro 2011 00:47

tomy45 píše:Ak pouzivas kompjuter len na to co spominas, je podla mna investicia do apple uplne zbytocna. Pokial nemas samozrejme nazvys 3500 euro a fakt nevies co s nimi :-)
preco 3500 , ked mu staci 2400 ?

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Příspěvek od a.tom.x » 14 pro 2011 00:59

martinrx píše:Ok, já nemám zkušenost s takovým množstvím HW naráz, a navíc fakt nevím kolik audio stop naráz zvládne FW. Nicméně podle toho jak to popisuješ si myslím že i přes FW by bylo řešení - můžeš mít víc zvukových karet(které zřejmě stejně máš) a navíc je připojit do FW,které jsou v počítači napíchnuté do různých PCIe slotů.
Zkus se mrknout na Digital Performer - je to jen pro OSX, ale vyvíjený hlavně pro muzikanty. Velmi intuitivní nahrávací DAW (na Cubase jsem začínal) a navíc už mnoho let podporuje používání několika zvukových karet naráz.

Hlavně prosím nezmatkuj a zkus si vše pořádně rozmyslet. Přechod na jinou platformu vyžaduje určité množství energie a času které se tomu musí obětovat, ale výsledek by měl snad stát za to. Tvoje situace je ovšem o to složitější v jaké se pohybuješ HW konfiguraci. Je vše potřeba zvážit. 8)
Karta je jedna pci424 na ni visí externi prevodniky. Ve firewire motu828ii bych za takový počet vstupu dal cca 70 tisíc a hnát 9 firewire zvukovek je asi trochu přehnaný. Stavajici system prodam max za 45. Pcie verzi 424 koupím levněji. Navíc mám pocit, ze mám verzi pcix. ( tam ale nevím jestli to ten Mac pro pozře)

Digital performer není cesta. Cubase umím a tenhle System tam je podporovanej, byt blbe. Zmatkovat myslím nebudu nejdriv musím vydělat cash a to bude ještě chvíli trvat.

.... A na konec si koupím velikou analogovou konzoli, Atari a tape deck ;)
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Re: Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Příspěvek od martinrx » 14 pro 2011 01:06

a.tom.x píše: .... A na konec si koupím velikou analogovou konzoli, Atari a tape deck ;)
Vivat běž do toho... :mrgreen:
Kurzweil PC3, Clavia Nord rack3, Roland A37, Apogee Duet, Event ASP6

martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Re: Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Příspěvek od martinrx » 14 pro 2011 01:15

PciX je myslím bez problémů....

Jinak ti fandím - jsi tak trochu retro člověk a to mi téměř imponuje :D .
V dnešní době tak trochu Don Quijote. Připomíná mi to staré filmy a jejich poškrábaný analogový zvuk. Přeju at se ti podaří problém vyřešit s co nejméně pocuchanými nervy.
Kurzweil PC3, Clavia Nord rack3, Roland A37, Apogee Duet, Event ASP6

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Příspěvek od matucha » 14 pro 2011 02:47

a.tom.x píše:Já posledních 10 let nedělám nic jiného, než ze hledám funkcni konfiguraci a když si urvu čas na muziku tak ten smejd nefunguje. Mimochodem už to není 15 hodin ale 24 a porad to neskončilo. Nevím co mám měnit za komponenty jedu kompletně v intelu. Proste windows neumí větší počet midi okruhu a víc midi USB zařízení na tom trvám. Samozřejmě na nejakej mini setup a jednou zvukovkou a jedním midi interfacem to běhat bude, ale jak Clovek chce nějakou profi kombinaci tak narazí. Už jenom fakt, ze v čisté instalaci najde registry booster 72 chyb a další 3 hodiny to Clovek musí Tunit a vypínat funkce, aby se nesekalo audio a nekteré vypnute funkce se po restartu zase zapnou ( třeba vypínání USB kvůli úspoře energie), pocitac nejde restartovat, protože po zapnutí nenabehne půlka midi interfacu a musí se úplne vypnout a znova zapnout, midi drivery Korg se nesnáší s motu a native instruments, ale Yamaha mu asi nevadí ( nezávisle na motherboardu mimochodem totéž dělaly dva intely i asus) a mohl bych pokracovat hodiny.
To zni hodne komplikovane... celou dobu si rikam, co resis, protoze me win7 beha bez kiksu a i vlastne bez udrzby. Jenze jakmile zacnes delat trochu zbesilejsi veci, tak to muze zacit delat blbosti.

Pred casem jsem michal neco v logicu na kamaradove macu a to bylo snad horsi nez jak se chovaly winXP s cubasi, kdyz uz se po 7 letech zacal system rozpadat. 1) nekdy ten pocitac nenastartoval 2) logic rad padal pri prubeznym SAVE, pridavani stop... a buhvi cem este. Diky tomu mi to prislo strasne chatrny a narocny na nervy. Ty projekty nebyly tak stredne komplikovany, zadnej ultra nater.
Neverim, ze to takhle chodi vsem, protoze pak bych se divil, ze to tolik lidi rado pouziva... ale ja si hodne oddech, kdyz to bylo zamnou. Byl to teda logic a ne cubase, jenze tam bych si rikal, ze to budou mit extra osetreny.

Kdyz by se tak chovalo pc, tak bych si rikal, ze je neco spatne s diskem nebo s pameti.

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Příspěvek od Ivo » 14 pro 2011 08:18

Pokud nemáš velký nadbytek fondů a času, spíš bych se podíval na stávající systém ... Jak říká Matucha a spousta jiných, W7 na decentním čerstvě postaveném počítači (který stojí tak třetinu toho co silně předražený MacPro se všemi svými omezeními a perspektivou zániku) fungují úplně hladce a bez problémů (a to i mně). Na tvém místě bych se nevydával do jablkových sfér, ale nesrovnatelně levněji (bez nutnosti cokoliv řešit s PCI kartami) bych pořídil nové PC s W7 a byl happy :) (a za ušetřené peníze třeba dokoupil něco pěkného do studia - např. bedny apod :wink:
Když běží samotná aplikace (DAW), je úplně jedno jaký OS běží v pozadí.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Příspěvek od TOM-Thak » 14 pro 2011 09:08

Nebo si nainstaluj Hackintosh :)
Jinak pokud chceš WIN na hudbu, tak si ho nepripojuj vubec k internetu a mas po starostech.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Příspěvek od biscuit » 14 pro 2011 09:14

nekdy mi to pripada, jak kdyz je a.tom.x nejakej amater, kterymu davate rady do zivota, ktery mi prijdou vhodny prave a jen pro uplny amatery ;)

Odpovědět