Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Odpovědět
Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12761
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Příspěvek od dendy » 14 pro 2011 09:19

biscuit: tak kazdy sa snazi prispiet svjou troskou, poradit :-)

a.tom.x: ja by som mozno na to siel z trochu inej strany .. ako riesia ini ludia podobne setupy ?? urcite niesi jediny vo vesmire kto ma takymto sposobom zorganizovane taketo mnozstvo gearu - takze otazka je, ako to riesia ini ? ake maju HW konfiguracie kompov ? ake zvukovky ? aky OS ? v akom DAW robia ?

Co sa tyka ovladania externeho HW z kompu, uz viac ludi mi tvrdilo ze toto ma Logic/Mainstage vyriesene fakt fantasticky ...

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Příspěvek od a.tom.x » 14 pro 2011 09:36

tomy45 píše: Takto...
Registry booster tie chyby najst musi, inak by ho ludia nepouzivali ;-) tiez je to "tah jazdcom" na usera. Snazim sa ta istym sposobom upozornit, ze naozaj sa jedna o velku investiciu, ktorej garancia 100% funkcnosti zarucena nie je... Pri takto velkych failure-och ide takmer vzdy o prehliadnutie niecoho comu nepripisujes dolezitost, no v konecnom dosledku to vplyv na celok ma...
Zajimave, ze kdyz jsem to odpastil registry boosterem tak se zrychlilo otevirani oken a souboru a zmizely jittery, kdyz mi bezi NI Maschine. Tak nevim jestli je to uplne nefunkcni ....
... prehlednuti neceho duleziteho, ale ceho. Nikdo mi neni schopnej pocitac nastavit, kdyz nekomu reknu 3xMOTU MIDI Expess 128 (a to uz jsem jeden prodal), NI Maschine, NI Kore, MOTU PCI 424 tak vetsina PC odborniku na hudbu ani nevi co to je MOTU a zvani kraviny o RME. Uz jsem nabizel i penize na midi nekomu kdo to nastavi a nikdo se nenasel. Support MOTU nefunguje. Optimalni sestavy na webu jsou vetsinou kramy na hry s nasteroidovanou grafikou, MIDI nikdo ani nevi co je.
tomy45 píše:Dnes tu mame predsa Google, ktory ti sice zozere cas ale usetri peniaze. Funkcne komponenty, setup, tipy - triky. Ja ta chapem, ze nemas s tym uz nervy, ale nezabudaj na, ze 3500€ je dost velka investicia na to, aby ti "len" zvysila pravdepodobnost, ze nieco moze fungovat lepsie. X-mnozstvo ludi pouziva Win s podobnym, prip. Rovnakym setupom ako ty a na riesenie-vyriesenie problemov dosli aj bez investicie takej sumy... Este raz to podla mna treba zvazit, poradit sa, pogooglit nez investovat zo zurivosti a potom si trhat vlasy... Nechcem ta odradzat od Apple, ale od zbytocnej investicie, pretoze ako som uz vyssie spomenul, 100% spolahlivost ti to nezaruci. Ak mas nahodou od Iva ;-) pochytenu nejaku zbytkovu karmu ;-) tak ani alien technology ti nepomoze ;-) som presvedceny, ze by som ti ten komp s win spojazdnil i stym co tam teraz mas ;-) pretoze uz len mala zmena pristupu (teraz si vytoceny) by to vyriesila.
viz vyse, google je sice plnej tipu pro nastaveni Windows pro hudbu. Samozrejme je mam podle toho nastaveny, ale stabilitu periferii to neovlivnilo. Nikdo nepouziva setup jako ja, bohuzel. Gearslutz, sound on sound a podobný fóra nic. Nechapu co je zmena pristupu specifikuj.
tomy45 píše:Nechcem nijak podcenovat tvoje skilly z IT, ale naozaj ak by ti to niekto iny od zakladu nainstaloval-nastavil, fungovalo by to :-) Dnes kedy ziaden soft nieje 100% su vsetky ostatne reci o tom co funguje super len mytom, dokym si to nevyskusas sam...
Kludne sa nevaham stavit, ze by som to spojazdnil ;-)
A este mozno mensia rada, bios... Win ma podla mojich skusenosti rad vsetko default... Tak zacni trebars tam...
Goodluck bez 3500€ investicie ;-)
BIOS je total default, mam Intel, tam se skoro nic nastavit neda. Jestli se pohybujes v Praze, klidne se zastav jestli to bude fungovat odmena te nemine ;)
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Re: Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Příspěvek od bodyia » 14 pro 2011 09:47

a.tom.x píše:
martinrx píše: .... A na konec si koupím velikou analogovou konzoli, Atari a tape deck ;)
Vítej do klubu, tak už to mám naplánovaný. S mírnými kompromisy se vejdu do 40 vstupů, což je analogově celkem řešitelný (včetně direct outů). Jen místo Atari (ale dobrej nápad!;) to vidím na miniMac s Logicem (upgrade z mojí 5.0 PC verze na 9 Mac bude zajímavej) a FW zvukovku s ADATama.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Příspěvek od Pytkin » 14 pro 2011 10:16

ja schvalujem prechod na OSX .. pre mna osobne je odputanie sa od billa gatesa totalne uvolnenie .. proste zrazu sa nemusim trapit s kopou veci , co sa na windowse vzdy musim .. OSX mi dava moznost zase sa tesit z pouzivania pocitaca ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Příspěvek od Pytkin » 14 pro 2011 10:22

bodyia : s ATARI aj trosku vidim problem v midi okruhoch .. tam sa neda rozbehat toho tak vela , ako ma teraz atomix ..

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Re: Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Příspěvek od ECSON WALDES » 14 pro 2011 10:25

Tome, to je dost radikalni krok a dost me prekvapuje musim rict. Ja mam PC ktery slape jako hodinky a vubec se o nej nestaram = nemenil bych. Krom toho miluju Steinberg+RME produkty ktery na PC skvele drzej. Jabko me zatim nezlakalo ani s novejma Protools. Uvidim casem jestli se pro me situace nejak zmeni. Ale vic nez moznosti jinyho daw a pocitace, je pro me zasadni bleskova prace v systemu kterej mam v ruce pevne zazitej tak, ze nepremejslim kde co a jak chci udelat (coz bych pri zmene celyho systemu musel neustale a byl bych pomalej), cili ted bleskove rovnou naplnuju hudebni a zvukovy vize toho co potrebuju. To je pro me nejhodnotnejsi bod. Podotknu jen ze studiovej pocitac nemam napojenej na internet a neslouzi nicemu nez jen studiovejm potrebam.

bejt tebou zredukuju ten obri pocet audio vstupu/vystupu. Je to nevyuzitelny v realu.

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Příspěvek od a.tom.x » 14 pro 2011 10:28

Ivo píše:Pokud nemáš velký nadbytek fondů a času, spíš bych se podíval na stávající systém ... Jak říká Matucha a spousta jiných, W7 na decentním čerstvě postaveném počítači (který stojí tak třetinu toho co silně předražený MacPro se všemi svými omezeními a perspektivou zániku) fungují úplně hladce a bez problémů (a to i mně). Na tvém místě bych se nevydával do jablkových sfér, ale nesrovnatelně levněji (bez nutnosti cokoliv řešit s PCI kartami) bych pořídil nové PC s W7 a byl happy :) (a za ušetřené peníze třeba dokoupil něco pěkného do studia - např. bedny apod :wink:
Když běží samotná aplikace (DAW), je úplně jedno jaký OS běží v pozadí.
Já ale mám nové PC s Win 7 !!! Je to 8 měsíců stará sestava a má stejný mouchy jako všechny předchozí PC sestavy, snad na rozdíl od šmejdů od Asus je ten Intel přece jenom trochu lepší, Asus nikdy nedokázal naběhnout všechny MIDI věci najednou, tenhle bazmek to občas dokáže.

Ve studiu mam spoustu pěkných věcí včetně beden na který se koukám a utírám z nich prach protože DAW nefunguje :(
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Příspěvek od Pytkin » 14 pro 2011 10:35

atomix : ked to tak citam .. a neni v prahe niekto kto by ti to dokazal rozbehat ? myslim ze zaplatit si profika by bolo pre teba rozumnejsie , ako to 10 rokov riesit sam ..

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Příspěvek od a.tom.x » 14 pro 2011 10:37

ECSON WALDES píše:Tome, to je dost radikalni krok a dost me prekvapuje musim rict. Ja mam PC ktery slape jako hodinky a vubec se o nej nestaram = nemenil bych. Krom toho miluju Steinberg+RME produkty ktery na PC skvele drzej. Jabko me zatim nezlakalo ani s novejma Protools. Uvidim casem jestli se pro me situace nejak zmeni. Ale vic nez moznosti jinyho daw a pocitace, je pro me zasadni bleskova prace v systemu kterej mam v ruce pevne zazitej tak, ze nepremejslim kde co a jak chci udelat (coz bych pri zmene celyho systemu musel neustale a byl bych pomalej), cili ted bleskove rovnou naplnuju hudebni a zvukovy vize toho co potrebuju. To je pro me nejhodnotnejsi bod. Podotknu jen ze studiovej pocitac nemam napojenej na internet a neslouzi nicemu nez jen studiovejm potrebam.

bejt tebou zredukuju ten obri pocet audio vstupu/vystupu. Je to nevyuzitelny v realu.
Ne nebudu redukovat, audio nedělá vůbec problém. Kdybych to udělal tak budu běhat s kabelama a drátovat do bezvědomí nebo uložím synťáky do kufrů do sklepa a budu používat VSTi a to se raději na muziku uplně vykašlu protože to mě nebaví (a ještě zaplatím půlku hypotéky). Množtví audio vstupů je jenom o tom, že cokoli si vyberu z external instruments rovnou hraje a ja neztracim cas a inspiraci. Jirko ty používáš komp uplně jinak než já. Setup co máš ty, by mi taky fungoval.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Příspěvek od a.tom.x » 14 pro 2011 10:42

Pytkin píše:atomix : ked to tak citam .. a neni v prahe niekto kto by ti to dokazal rozbehat ? myslim ze zaplatit si profika by bolo pre teba rozumnejsie , ako to 10 rokov riesit sam ..
Hele pocitace mi stavi firma. S Ondrashem neustale resime jak nam to nefunguje a on se v tom fakt ryje intenzivně a studuje paramtery. V podstatě on je jedinej, kdo má alespoň trochu srovnatelnou variantu setupu s hromadou USB MIDI devices. Problemy s MIDI ma misty podobny. Nastesti nemam Powercore zatim tak neresim problemy co ma on ted. Jede uz taky na Intelu, protoze cokoli jineho a casto tezce nabuseneho mu hodne zlobilo.

Samozrejme hromada lidi co si mysli, ze kdyz nainstalovala jednu zvukovku od M-Audio tak jsou odbornici na audio DAW se tu najde.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Příspěvek od a.tom.x » 14 pro 2011 10:57

Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Příspěvek od Pytkin » 14 pro 2011 11:03

atomix : jasne rozumiem .. no priznam sa , USB neni podla mna uplne rozumne rozhranie .. nenisu nejake midi interfejsi, kaskadovatelne , ktore by sa pripojili na PCI/e ? to by tvoj problem riesilo .. pripadne neskusal si dat nejake dalsie radice do PCI zbernice na USB ?

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Příspěvek od a.tom.x » 14 pro 2011 11:06

TOM-Thak píše:Nebo si nainstaluj Hackintosh :)
Jinak pokud chceš WIN na hudbu, tak si ho nepripojuj vubec k internetu a mas po starostech.
rady do zahrady ... jak asi mam registrovat software a stahovat update třeba Native Instruments, když bez připojení to ani nerozběhám. Zdůrazňuji, že mám 100% koupenej software !!! Jinak na tom nesurfuju po webu, nečtu maily nic. Jenom je to na síti doma za firewallem.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
Magion
Příspěvky: 805
Registrován: 08 čer 2002 21:52

Re: Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Příspěvek od Magion » 14 pro 2011 11:11

- Pyktin mě předběhl s dotazem...
a zkoušel jsi i něco jiného než Midi Express 128? Podle toho co popisuješ je nehlavnější problém s nenačítáním MIDI okruhů. Nemůže být zakopnaej pes právě v MOTU gearu? Přecijen máš zapojený tři do sebe a ten problém může být čistě v MOTU a nikoliv v PC.
Emagic Unitor8 je asi dobrej, ale pokud vím tak na win7 už neexistuje podpora. Já jsem řešil MIDI DIY pomocí procesoru+ boardu GM5x5x5 a jsem spokojen( nejnižší midi latence na trhu dle testů na GS). Ale to není řešení pro tebe, protože to je USB a tolik okruhů bys tam nedal.
Vlastně existuje ještě nějaká profi alternativa k MOTU, když Unitor8 šel do kytek?
Naposledy upravil(a) Magion dne 14 pro 2011 11:19, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Kalich trpělivosti přetekl přecházím na jablko ...

Příspěvek od a.tom.x » 14 pro 2011 11:12

Pytkin píše:atomix : jasne rozumiem .. no priznam sa , USB neni podla mna uplne rozumne rozhranie .. nenisu nejake midi interfejsi, kaskadovatelne , ktore by sa pripojili na PCI/e ? to by tvoj problem riesilo .. pripadne neskusal si dat nejake dalsie radice do PCI zbernice na USB ?
To vis, ze zkousel. Extra PCI USB kartu, prevodniky pripojeny pres powered huby s dostatečným příkonem ... nedostatek šťávy v USB byla taky jedna teorie, i když specifikace výrobců periferií a desky pravila, že by to neměl být problém, tak pro jistotu .... PCI MIDI neexistuje. MOTU je jediné řešení, které tvrdí, že lze rozšiřovat přidáváním dalších interfaců bez konfliktu driverů. Dotazy na jiné výrobce, jestli jde přopojit víc 8x8 interfaců samozřejmě bez odpovědi.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Odpovědět