Koupil jsem si Apple hurá! ALE...

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Uživatelský avatar
Greyhound90
Příspěvky: 515
Registrován: 22 zář 2013 11:42

Koupil jsem si Apple hurá! ALE...

Příspěvek od Greyhound90 »

V roce 2016 jsem nakonec vymněkl a koupil si Apple Mac Book Air. Naprostá pohoda. Koupil jsem DAW Logic Express za polovičí cenu, což je ořezaná verze Logicu, ale na mé potřeby stačila bohatě. První problém se dostavil, když jsem nainstaloval novou verzi systému OS. Ikonka Logic Express zešedla a nazdar. Kupte si plnou verzi Logicu. Bez předchodích varování. Takže dva a půl tácu nazdar. Příběh však pokračuje. Neustálým upgradem nových verzí jejich systémů jsem se dostal dnes až do stavu, kdy moje kapacita disku prostě nemůže nainstalovat ani nové knihovny GarageBandu. Je tohle normální? Downgrade nikdo nedoporučuje. Takže teď fakt nevím co mám dělat. Hodit ten shit ze skály a za 40 litrů koupit nový Apple z velkým diskem nebo jako co? Máte s tím nějaké zkušenosti?

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 2011
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Re: Koupil jsem si Apple hurá! ALE...

Příspěvek od tony9 »

Já jsem měl Mac Mini 2012 late a ten mně nějak i kdyyž s problémy jel. ( Logic a Final Cut ).
Letos na jaře jsem koupil Mini s M1, velkým diskem a 16Gb paměti a jsem naprosto spokojený. Na mé projekty je to výborná sestava.

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2816
Registrován: 10 bře 2007 21:43
Vybavení

Re: Koupil jsem si Apple hurá! ALE...

Příspěvek od demsky »

Ja som minuly rok presiel na cisto Mac, pred styrmi rokmi som kupil posledny Mac Pro, cez ebay som do neho kupil 32 GB RAM, je tam 1 TB disk a to mi staci, mal som k nemu ako pomocny notebook Lenovo (druhy v poradi), ktory zacal postupne kapat (podobne ako prvy), tak som si povedal, ze PC uz nikdy viac, minuly rok som len z neho vytiahol RAM a SSD disk a vyhodil ho do kanty. Narazil som ale na problem, ze niektore aplikacie boli len na Windows a nechcel som instalovat na Mac paralelny Windows system, tak som nainstaloval Wine (trvalo to az skoro den, musel som nainstalovat aj XCode a MacPorts, pravdepodobne vsetko sa nazivo z tych zdrojakov kompilovalo, tak preto to trvalo tak dlho), no a som spokojny, tie apky, ktore som potreboval normalne idu.

Teraz sa chystam na Macbook Pro s M1, urcite s 32 GB RAM a aspon 1 TB diskom, v robote mam iMac a je tam len 500 GB disk a to vobec nestaci, ale tam uz sejvujeme vsetko na server, takze na pocitaci nemam nic len OS a aplikacie. Akurat este asi trocha potrva, kym vsetky veci co pouzivam budu adaptovane na M1 procesor, takze este mam v plane nejaky ten rok/dva si ten intelacky Mac Pro nechat, zatial tam vsetko slape paradne.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22341
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Koupil jsem si Apple hurá! ALE...

Příspěvek od Pytkin »

ja som si kupil MacBook Air M1 s 256GB disk a 100GB mam stale volne .. Data davam na externe disky .. Vyhovuje mi to .. Samsung T7 su cez usb-c fakt rychle (okolo 800MB/s) ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22341
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Koupil jsem si Apple hurá! ALE...

Příspěvek od Pytkin »

Ahh .. Ale neodpovedal som na povodnu otazku :)

Greyhound90 : Zavisi co chces .. Ak ches dalej pouzivat Logic Express , cesta je vratit sa spat ..

Ja tu mam 4 macbooky .. MBPRO z roku 2010 (moj prvy mac co som si kupil domov) .. Na nom tusim Leopard .. Ten stale pouzivam na vsetko mozne .. MBPro 2009 17" .. to som kupil od kamosa asi v 2016 , lebo 17" macky uz nejsu a velku obrazovku proste chces .. Ten pouzivam na nahravanie live koncertov z mixpultu .. Tiez je tam daky stary sytem ani neviem aky :) .. Potom mam MB Air 2017 .. Tam mam Mojave , presne kvoli 32bit aplikaciam , ktore uz nejdu na novsich systemoch .. ATD .. Proste mam stare systemy, lebo je to optimalne ..

Takze je na tebe .. mozes downgradovat naspat a ostat pri starsom systeme a dalej pouzivat Logic Express .. Ked to je MAC cisto na hudbu, tak v tom nevidim provlem .. Ak ten mac pouzivas aj normalne na inu robotu , na maily , internet , atd , tak je rozumnejsie upgradovat na aktualny system a aplikacie .. A tam musis proste prejst na novu verziu aplikacie .. Bud mozes prejst na iny program (napriklad Reaper) alebo si proste musis kupit Logic .. Alebo si ho dakde stiahnes z internetu .. Co sa tyka problemov s kapacitou disku .. Ak je tam len 128GB interny disk , tak sa to da riesit externym diskom .. Napriklad LOGIC kniznicu si nainstalujes tam .. a podobne ..

Uživatelský avatar
Greyhound90
Příspěvky: 515
Registrován: 22 zář 2013 11:42

Re: Koupil jsem si Apple hurá! ALE...

Příspěvek od Greyhound90 »

Pytkin: moc děkuji za odpověď.

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2816
Registrován: 10 bře 2007 21:43
Vybavení

Re: Koupil jsem si Apple hurá! ALE...

Příspěvek od demsky »

Ja som ani nevedel, ze Logic Express existuje, som aj prekvapeny, ze Macbook Air staci, kedze som ho vacsinou videl u ludi co akurat tak pouzivaju MS Office, browsuju, alebo pozeraju youtube videa. Bral som ho skratka tak, ze preto je Air, moze mat dobry procesor, ram a ulozisko, ale zbernica asi nema taky prietok aby si mohol v Logicu si pustat song s 50 stopami.

Co sa tyka disku, tie novsie OS zeru dost, ako aj aplikacie, z 500 GB hdd bud rad, ked ostane polovica volna. Ja som sa pytal naseho admina, ze preco ma ten pocitac 500 GB disk, ked v roku 2007 bola v robote normalka mat 700 GB, argument bol ze to neboli SSD :-) dobre nie?

Uživatelský avatar
Greyhound90
Příspěvky: 515
Registrován: 22 zář 2013 11:42

Re: Koupil jsem si Apple hurá! ALE...

Příspěvek od Greyhound90 »

demsky: Ano existuje. Naprosto výborný soft. Bohužel jen do OS elCapitan. A pak konec.

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2816
Registrován: 10 bře 2007 21:43
Vybavení

Re: Koupil jsem si Apple hurá! ALE...

Příspěvek od demsky »

No citam na wikipedii, ze posledny update bol pred desiatimi rokmi, to je dost davno, tak prejdi na normalny Logic, dve stovky je v pohode suma za to vsetko, co ponuka, ked to rozmenis na drobne, tak to mas jednu featuru za menej ako desat centov, plus syntaky, orchestralne kniznice, skratka vsetko :)

Uživatelský avatar
Greyhound90
Příspěvky: 515
Registrován: 22 zář 2013 11:42

Re: Koupil jsem si Apple hurá! ALE...

Příspěvek od Greyhound90 »

demsky: normálně bych to udělal, ale to je o čem tu mluvím: 125 MG disk plný takže to nemůžu ani nainstalovat.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22341
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Koupil jsem si Apple hurá! ALE...

Příspěvek od Pytkin »

Greyhound : Mozno by v kazdom pripade bolo dobre nahodit cisty system .. zbavit sa balastu pochadzajuceho postupnych upgradov ..

Uživatelský avatar
Greyhound90
Příspěvky: 515
Registrován: 22 zář 2013 11:42

Re: Koupil jsem si Apple hurá! ALE...

Příspěvek od Greyhound90 »

Pytkin: to jistě. Aniž bych chtěl, najednou jsem měl na disku app Monterey 19 GB pro intalaci nového iOS.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22341
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Koupil jsem si Apple hurá! ALE...

Příspěvek od Pytkin »

noveho OSX .. Tu APPku kludne mozes zmazat .. kazdu jednu ..

Uživatelský avatar
Greyhound90
Příspěvky: 515
Registrován: 22 zář 2013 11:42

Re: Koupil jsem si Apple hurá! ALE...

Příspěvek od Greyhound90 »

Pytkyin: tu mažu každý měsíc a pořád se mi tam cpe.

A___Z
Příspěvky: 42
Registrován: 28 říj 2018 19:00

Re: Koupil jsem si Apple hurá! ALE...

Příspěvek od A___Z »

Greyhound90 píše:
08 črc 2022 20:37
demsky: normálně bych to udělal, ale to je o čem tu mluvím: 125 MG disk plný takže to nemůžu ani nainstalovat.
https://www.google.com/search?q=logic+p ... =759&dpr=2

Odpovědět