koupit 4core nebo 8core Mac :?:

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Odpovědět
Uživatelský avatar
velvet
Příspěvky: 525
Registrován: 05 bře 2006 01:42

koupit 4core nebo 8core Mac :?:

Příspěvek od velvet » 12 srp 2008 18:33

Tak mi odešla stará dobrá DualG5. Asi mo-bo problém.
Jelikož musím v dohledné době odevzdat nějaké projekty, dost to urychlí můj přechod na Mac Intel.

Mám však dilema, zda pořídit nový 8core model, nebo jít do tarší 4core refurrished maschiny.

Přesněji řečeno, zda pořídit model s 8-core: Two 2.8GHz Quad-Core Intel Xeon 5400 series processors, nebo starší s Two 2.66GHz Dual-Core Intel Xeon 5100 series processors (viz.: http://macspeedzone.com/html/hubs/specs ... o_01.shtml).

Přece jen je možno sehnat ten starší model o 1.000,- USD levněji.... A já bych věděl, co s tou ušetřenou "tisícovkou" okamžitě :shock:

Ta moje DualG5 2,5 GHz mi stále stačila. I když - pravda - i při "běžné" míchačce regulerní kapely (bicí, několik vrstev kytar - často amp simulace, zpěvy, jen občas či nějaké virtual instr.) jsem musel dost tracků freeznout, protože pouřívám dost pluginů jako Colortone nebo DUY stuff apod. na AUXech (Busech) a hlavně téměř zásadně používám fx pluginy jako reverby, delaye, modulační fx apod. formou Send-Return a ne jako inserty na tracku, tudíž to nelze freeznout a to už začínal být problém - zejména pokud jsem chtěl použít několik "instancí" SoundToys. A soundToys já rád :D :D

Čili by mne zajímalo, zda by mi nestačil nějaký ten 4core model 2,66 GHz a oproti staré dobré DualG5 2,5 GHz by to byl stejně improvement jak hrom? Nebo by ten nárůst výkonu
u výše zmíněného 4core modelu oproti Dual G5 nebyl zas až takový?

Máte někdo zkušenost?
-------------------------------------
http://www.markvelvet.com

-------------------------------------

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 12 srp 2008 20:35

8-core

Uživatelský avatar
velvet
Příspěvky: 525
Registrován: 05 bře 2006 01:42

Příspěvek od velvet » 12 srp 2008 21:44

jasný jak facka ;)

já jen slyšel resp. četl o problémech 8cor macs na různých fórech.
Je faktt, že už je to nějaký čas, ale stejně mám pořád strach.

Patrně se jednalo o problém způsobený AGERE firewire (800?) chipsetem,
ale kdo ví, jaký chipset dnes do MacPro montujou?

A teď ještě ty Tvoje problémy s PCIe RME - to je fakt "něco" :evil:

To nemluvím o tom, že nechci ani pomyslet na to, že přinesu IntelMAc, nainstaluju Logic, pokusím se otevřít projekt vytvořený na G5 a ono to nepůjde. Bych se posral vzteky, fakt.
-------------------------------------
http://www.markvelvet.com

-------------------------------------

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 12 srp 2008 21:53

velvet píše:jasný jak facka ;)

já jen slyšel resp. četl o problémech 8cor macs na různých fórech.
Je faktt, že už je to nějaký čas, ale stejně mám pořád strach.

Patrně se jednalo o problém způsobený AGERE firewire (800?) chipsetem,
ale kdo ví, jaký chipset dnes do MacPro montujou?

A teď ještě ty Tvoje problémy s PCIe RME - to je fakt "něco" :evil:

To nemluvím o tom, že nechci ani pomyslet na to, že přinesu IntelMAc, nainstaluju Logic, pokusím se otevřít projekt vytvořený na G5 a ono to nepůjde. Bych se posral vzteky, fakt.
moje problemy s HDSPe nemali nic spolocne s 8-core MacPro, obe karty, co som vratil boli zle a nesli ani u Thomanna na PC ani na inych pocitacoch. Firewire Mackie Onyx 400F ide uplne bez problemov a Logic ide ako vino v porovnani s Live, ktory zerie viac ako 2x viac CPU. kup 8-core a od Thomanna RAMku za polovicnu cenu ako v apple a mas vystarane

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 12 srp 2008 21:54

Drive byl problem v Logicu 8 s rovnomernym rozladani pluginu na jednotlivy jadra... ze se to spatne rozlozilo a porad se obevovala hlaska system overload.... ale od 10.5.3 a Logicu 8.0.2 prej je to uz vpoode....

Uživatelský avatar
velvet
Příspěvky: 525
Registrován: 05 bře 2006 01:42

Příspěvek od velvet » 12 srp 2008 22:02

ekeaze ď, to jsem chtěl slyšet - ty "System Overload" hlášky - na ty si lidi dostt stěžovali...

No Poshook to asi tak dopadne teda, že půjdu do osmijader.
Ale kurva tu G5 si musím nechat RYCHLE spravit
protože některý vjeci (pluginy) jako Darbuka a Latigo asi pod Intelem nejedou :shock: :shock: :shock:

Ty jo, tak to už vidím, jak otvírám projekt, kde mám jeden z těchto plugs a jsem v háji!

Do pr...!
-------------------------------------
http://www.markvelvet.com

-------------------------------------

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 12 srp 2008 22:10

velvet píše:ekeaze ď, to jsem chtěl slyšet - ty "System Overload" hlášky - na ty si lidi dostt stěžovali...

No Poshook to asi tak dopadne teda, že půjdu do osmijader.
Ale kurva tu G5 si musím nechat RYCHLE spravit
protože některý vjeci (pluginy) jako Darbuka a Latigo asi pod Intelem nejedou :shock: :shock: :shock:

Ty jo, tak to už vidím, jak otvírám projekt, kde mám jeden z těchto plugs a jsem v háji!

Do pr...!
to mas jedno, neni jeden plugin bude iny, zivot je zmena :lol:

Uživatelský avatar
velvet
Příspěvky: 525
Registrován: 05 bře 2006 01:42

Příspěvek od velvet » 12 srp 2008 22:36

Poshook píše:
velvet píše:ekeaze ď, to jsem chtěl slyšet - ty "System Overload" hlášky - na ty si lidi dostt stěžovali...

No Poshook to asi tak dopadne teda, že půjdu do osmijader.
Ale kurva tu G5 si musím nechat RYCHLE spravit
protože některý vjeci (pluginy) jako Darbuka a Latigo asi pod Intelem nejedou :shock: :shock: :shock:

Ty jo, tak to už vidím, jak otvírám projekt, kde mám jeden z těchto plugs a jsem v háji!

Do pr...!
to mas jedno, neni jeden plugin bude iny, zivot je zmena :lol:
ty jo tak v případě těchto dvou nemůžu souhlasit. Tyto dva jsou zcela ojedinělé, k těmto mám ozvlášť zvláštní vztah ;)

ale vážně - tyhle dva pluginy to jsou fakt unikáty, nic takovýho není, ani Stylus RMX apod. na ně nemá. to říkám s plným vědomím toho, že něco málo vím o hře na bicí a perkuse
-------------------------------------
http://www.markvelvet.com

-------------------------------------

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 12 srp 2008 22:41

velvet píše:
Poshook píše:
velvet píše:ekeaze ď, to jsem chtěl slyšet - ty "System Overload" hlášky - na ty si lidi dostt stěžovali...

No Poshook to asi tak dopadne teda, že půjdu do osmijader.
Ale kurva tu G5 si musím nechat RYCHLE spravit
protože některý vjeci (pluginy) jako Darbuka a Latigo asi pod Intelem nejedou :shock: :shock: :shock:

Ty jo, tak to už vidím, jak otvírám projekt, kde mám jeden z těchto plugs a jsem v háji!

Do pr...!
to mas jedno, neni jeden plugin bude iny, zivot je zmena :lol:
ty jo tak v případě těchto dvou nemůžu souhlasit. Tyto dva jsou zcela ojedinělé, k těmto mám ozvlášť zvláštní vztah ;)

ale vážně - tyhle dva pluginy to jsou fakt unikáty, nic takovýho není, ani Stylus RMX apod. na ně nemá. to říkám s plným vědomím toho, že něco málo vím o hře na bicí a perkuse
tiez som si myslel o par pluginoch a VSTi, ze su pre mna nenahraditelne a prd makovy. niektore prestanes pouzivat, niektore nahradis, v konecnom dosledku to mozno zmeni tvoju muziku, mozno tvoje zabehnute stereotypy...a nakoniec zistis, ze je to tak lepsie, ze ta to posunulo zase niekam dalej

Uživatelský avatar
velvet
Příspěvky: 525
Registrován: 05 bře 2006 01:42

Příspěvek od velvet » 12 srp 2008 23:02

Poshook píše:
velvet píše:
Poshook píše:
to mas jedno, neni jeden plugin bude iny, zivot je zmena :lol:
ty jo tak v případě těchto dvou nemůžu souhlasit. Tyto dva jsou zcela ojedinělé, k těmto mám ozvlášť zvláštní vztah ;)

ale vážně - tyhle dva pluginy to jsou fakt unikáty, nic takovýho není, ani Stylus RMX apod. na ně nemá. to říkám s plným vědomím toho, že něco málo vím o hře na bicí a perkuse
tiez som si myslel o par pluginoch a VSTi, ze su pre mna nenahraditelne a prd makovy. niektore prestanes pouzivat, niektore nahradis, v konecnom dosledku to mozno zmeni tvoju muziku, mozno tvoje zabehnute stereotypy...a nakoniec zistis, ze je to tak lepsie, ze ta to posunulo zase niekam dalej
chápu chápu

já jen, že za A) nejsem tak dobrý perklusista jak bych si přál a za B) nemám všechny perkusní nástroje co bych si přál

a tyto dva virtuální instrumenty jsou co se týče afrických a latinskoamerických perkusních nástrojů a rytmů fakt dar z Nebes - šetří mi čas a nebo - dost mne inspirují. To si takhle pustím několik jejich rytmů, sednu za bicí a udělám si takovou soukromou ethno-party na celou noc...
VELMI inspirativní

tyhle prostě neoželím, to nejsou pluginy, to jsou - hmmm, raději přestanu takhle uvažovat a kouknu se na Terminátora :)
-------------------------------------
http://www.markvelvet.com

-------------------------------------

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 12 srp 2008 23:37

Velvet " neviem ako sa to prejavuje v Audio alikaciach .. Ale ked apple presiel na Intel , tak FCP na tom chodil 2.5x rychlejsie .. Cize mozno by stacilo ist na 4core .. otazne je , ci si nebudes buchat hlavu o stenu o par mesiacov .. Osobne by som tiez asi siel radsej do 8core .. I ked trebars u nas v studiu som siel do 4core , lebo mi poradili na nuendo.com konferencii , ze na 8 coroch to blbne ..

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 13 srp 2008 00:01

nevim, jak je to s Darbuka a Latigo na Macu, ale mě na Intelu ve Windows jdou parádně...vím, že mají pro Mac speciální verze, tak tam to může být jiné ...jinak jo, jsou to dobré pluginy, neznám za ně moc náhradu, až na nějaké sampl banky...ale tak odvařenej jako ty z nich zase nejsem ;) já bych si radši vyzkoušel EWQL Stormdrum 2 a Gipsy...

martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Příspěvek od martinrx » 13 srp 2008 01:50

Čili by mne zajímalo, zda by mi nestačil nějaký ten 4core model 2,66 GHz a oproti staré dobré DualG5 2,5 GHz by to byl stejně improvement jak hrom? Nebo by ten nárůst výkonu
u výše zmíněného 4core modelu oproti Dual G5 nebyl zas až takový?
Nevím nakolik ti to pomůže ale nárůst výkonu v tomto případě bude zhruba dvoj až trojnásobný. porovnali jsme výkon při audio práci v DP mezi G5 dual 2,8 a intel quad 2,4. no výsledek byl takový že G5-ka šla v ten moment do důchodu.
Kurzweil PC3, Clavia Nord rack3, Roland A37, Apogee Duet, Event ASP6

Uživatelský avatar
velvet
Příspěvky: 525
Registrován: 05 bře 2006 01:42

Příspěvek od velvet » 13 srp 2008 06:40

jindy2 dík za tip

martine tak to vypadá nadějně, díky!
-------------------------------------
http://www.markvelvet.com

-------------------------------------

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 13 srp 2008 07:30

velvet: ciste papierovo sa 4jaderny mac neoplati, kedze o podobnom vykone zlepene pc stoji stale polovic, kedze do pc nemusis pouzit xeon, staci c2d platforma, a mas vyhodu napriklad v pritomnosti par starych pci zbernic atd.
naopak 8icka mac vyjde cenovo podobne ako pc skladacka, kedze tam musis pouzit xeon technologiu vzdy a ta je draha. to ciste z pohladu zeleza, nehodnotim to z pohladu osx vs win, ani audio aplikacii

Odpovědět