Jelikož musím v dohledné době odevzdat nějaké projekty, dost to urychlí můj přechod na Mac Intel.
Mám však dilema, zda pořídit nový 8core model, nebo jít do tarší 4core refurrished maschiny.
Přesněji řečeno, zda pořídit model s 8-core: Two 2.8GHz Quad-Core Intel Xeon 5400 series processors, nebo starší s Two 2.66GHz Dual-Core Intel Xeon 5100 series processors (viz.: http://macspeedzone.com/html/hubs/specs ... o_01.shtml).
Přece jen je možno sehnat ten starší model o 1.000,- USD levněji.... A já bych věděl, co s tou ušetřenou "tisícovkou" okamžitě

Ta moje DualG5 2,5 GHz mi stále stačila. I když - pravda - i při "běžné" míchačce regulerní kapely (bicí, několik vrstev kytar - často amp simulace, zpěvy, jen občas či nějaké virtual instr.) jsem musel dost tracků freeznout, protože pouřívám dost pluginů jako Colortone nebo DUY stuff apod. na AUXech (Busech) a hlavně téměř zásadně používám fx pluginy jako reverby, delaye, modulační fx apod. formou Send-Return a ne jako inserty na tracku, tudíž to nelze freeznout a to už začínal být problém - zejména pokud jsem chtěl použít několik "instancí" SoundToys. A soundToys já rád

Čili by mne zajímalo, zda by mi nestačil nějaký ten 4core model 2,66 GHz a oproti staré dobré DualG5 2,5 GHz by to byl stejně improvement jak hrom? Nebo by ten nárůst výkonu
u výše zmíněného 4core modelu oproti Dual G5 nebyl zas až takový?
Máte někdo zkušenost?