Logic Pro 9 a latence zvuku

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Aidzi
Příspěvky: 32
Registrován: 02 čer 2014 21:53

Re: Logic Pro 9 a latence zvuku

Příspěvek od Aidzi »

Jj... Všechno je vypnuté..

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2523
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Logic Pro 9 a latence zvuku

Příspěvek od Stan »

A co sample rate. Mas system a logic na the samé frekvenci. dejme tomu 44.1
koukni do application/utilities/audio&midi setup.
Naposledy upravil(a) Stan dne 21 čer 2014 23:47, celkem upraveno 1 x.

Aidzi
Příspěvky: 32
Registrován: 02 čer 2014 21:53

Re: Logic Pro 9 a latence zvuku

Příspěvek od Aidzi »

Myslím, že je... :-)
Přílohy
Screen Shot 2014-06-21 at 11.40.16.png

Aidzi
Příspěvky: 32
Registrován: 02 čer 2014 21:53

Re: Logic Pro 9 a latence zvuku

Příspěvek od Aidzi »

A tady to je v pořádku?
Přílohy
Screen Shot 2014-06-21 at 11.45.41.png

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2523
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Logic Pro 9 a latence zvuku

Příspěvek od Stan »

1/zkus prepnout zvukovku v logicu na interni zvukovku co je na MB.
2/stahni a preinstaluj drivery zvukovky /zkus i starsi/
3/ pro Mac existuje program SOUNDFLOWER který ti umozni nasmerovat I/O a zjisti jestli je latence nizsi.

SF je ale cesta okolo a neresi problém trvale ber to jako alternativu na vyzkouseni. Co jsem tak cetl na netu tak je to dost casty problem. Koupi Mac si usetris spoustu casu ktery budes moci venovat hudbe. Ale to uz tu kuci zmínili.

Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3609
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Re: Logic Pro 9 a latence zvuku

Příspěvek od hombrefeo »

vis co, zavri logic a zkus neco v garagebandu nejdriv

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2523
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Logic Pro 9 a latence zvuku

Příspěvek od Stan »

MTC je ti nanic to je pro synchronizaci s obrazem. Sample rate L9 se ti zobrazuje v transport bar
Pravy klik na TB zvol customize transport bar, a v prostrednim sloupci zvol sample rate. Pak se ti v TB bude zobrazovat aktualní SR. U original Mac se to prepne automaticky ale nevim jak u Hackintoshe. Nebo zmen SR v tom samem okne co jsi poslal naposled v polozce "Recording".
Naposledy upravil(a) Stan dne 21 čer 2014 12:12, celkem upraveno 1 x.

Aidzi
Příspěvky: 32
Registrován: 02 čer 2014 21:53

Re: Logic Pro 9 a latence zvuku

Příspěvek od Aidzi »

hombrefeo píše:vis co, zavri logic a zkus neco v garagebandu nejdriv
A jak ho spustím? To je součást Logicu, že jo... Zkusil jsem hledat, ale v aplikacích jsem nenašel...

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2523
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Logic Pro 9 a latence zvuku

Příspěvek od Stan »

Ne GB je soucast OSX pri instalaci jsi mel moznost ho nainstalovat.

Aidzi
Příspěvky: 32
Registrován: 02 čer 2014 21:53

Re: Logic Pro 9 a latence zvuku

Příspěvek od Aidzi »

Ničeho takového jsem si při instalaci nevšiml.. Mám instalován 10.7.5 od Niresh - je možné, že to očesali...
Nšel jsem pouze složku "Apple Loops for GarageBand".

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Logic Pro 9 a latence zvuku

Příspěvek od TOM-Thak »

Stejně nerozumím tomu, že máš nastaveno 256sample.. postni sem obrázek, kde máš nastaveno třeba 64 sample a jaká je tam vypočtená latence.

Aidzi
Příspěvky: 32
Registrován: 02 čer 2014 21:53

Re: Logic Pro 9 a latence zvuku

Příspěvek od Aidzi »

Tak asi takhle...
Ale ať nastavím cokoli, tak zpoždení zvuku oproti úderu, ať už do strun, či keybardu, je stále hodně znatelné... Např při rychlosti 132, když jsem zkoušel klik, tak mi tam na konci v podstatě jeden úhoz přibyl a na začátku zase nebyl... :-(
Jen se ještě zeptám - ta položka v posledním sceenu : Process Buffer Range - co to přesně znamená?
Přílohy
Screen Shot 2014-06-21 at 12.28.42.png
Screen Shot 2014-06-21 at 12.28.27.png
Screen Shot 2014-06-21 at 12.28.13.png
Naposledy upravil(a) Aidzi dne 21 čer 2014 12:36, celkem upraveno 2 x.

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3289
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: Logic Pro 9 a latence zvuku

Příspěvek od Oxyygen »

Garageband neni soucasti OSX -byl soucasti baliku iLife, kterej se ke kazdymu macu daval zdarma
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2523
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Logic Pro 9 a latence zvuku

Příspěvek od Stan »

Ted jsem koukal do krabice iLife a mas pravdu. Sorry :)

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Logic Pro 9 a latence zvuku

Příspěvek od TOM-Thak »

Ty jo tak to nechapu.. posledni okno s nastavenim 32sample mu hazi latency 3,2ms.. to uz prece musi behat jako vino jak na hrani na klapky cili nahravani do MIDI, tak i na audio recording..

Odpovědět