Logic Pro 9 a latence zvuku

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Aidzi
Příspěvky: 29
Registrován: 02 čer 2014 21:53

Logic Pro 9 a latence zvuku

Příspěvek od Aidzi » 18 čer 2014 15:46

Ahoj všem, kdo mi zkusí poradit... ;-)
Mám Hackintosh 10.7.5 na Gigabyte desce s nainstalovaným Logikem 9.1.8 a zvukovkou iO4 - Alesis.. Nečekám od toho zázraky, ale na takové to domácí žvýkání by to snad stačit mělo... Mám problém s latencí při nahrávání. Tahle zvukovka zřejmě nemá kexty pro MAC... Ale možná by tu latenci pomohlo nějak vyřešit (asi) Core Audio - předpokládám, že je to nějaký univerzální driver pro MACy, tak jako pro WINy ASIO4ALL.. Můžete mě někdo poradit, popř. nasměrovat, kde hledat a jak instalit cokoli, co by mi snížilo latenci? V Logicu je sice tlačítko na min. latenci, ale to mi docela žere CPU...
A taky mám docela "vizuální" latenci ve vykreslování křivek jak při záznamu, tak při přehrávání... Prostě mi nesedí obraz se zvukem.. Driver na video mám - Nvidia GT550 - 1024MB, což by mělo snad taky bohatě stačit na to, aby mi zvuk seděl s tím, co vidím... :-(

Processor 2,67 GHz Intel Core 2 Duo
Memory 6 GB 800 MHz DDR2 SDRAM
Graphics NVIDIA GeForce GT 520 1024 MB
Software Mac OS X Lion 10.7.5 (11G63)

Díky moc za vaše postřehy a rady

Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3106
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Re: Logic Pro 9 a latence zvuku

Příspěvek od hombrefeo » 18 čer 2014 22:52

v jine aplikaci nez logic to dela take?

Aidzi
Příspěvky: 29
Registrován: 02 čer 2014 21:53

Re: Logic Pro 9 a latence zvuku

Příspěvek od Aidzi » 18 čer 2014 23:53

Pokud myslíš třeba Youtube, tak ne.. jinde ta latence není...

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Re: Logic Pro 9 a latence zvuku

Příspěvek od Solarfall » 19 čer 2014 08:03

s tvojim problemom nepomozem, ale mne zase v logic pro x nebolo vidiet smart controls a mizol bezec, bolo ho vidiet len ked som hybal oknom.
no kto chce pracovat a nezasierat sa so systemom musi asi kupit pravy mac :(

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3172
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: Logic Pro 9 a latence zvuku

Příspěvek od Oxyygen » 19 čer 2014 08:09

je sice OT, ale kdybys tolik energie a casu ,kterej si tomu venoval, radsi propipal na kase marketu (nebo na jine brigade), mohl si mit uz davno fungl novyho miniho
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Radio United
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12783
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Logic Pro 9 a latence zvuku

Příspěvek od dendy » 19 čer 2014 08:46

solarfall, oxyygen : PRESNE !

Aidzi
Příspěvky: 29
Registrován: 02 čer 2014 21:53

Re: Logic Pro 9 a latence zvuku

Příspěvek od Aidzi » 19 čer 2014 21:45

Dík.. Oba "tři" jste mi pomohli... :-) Zítra prostě vezmu "kvér" a půjdu koupit, do nejbližší banky, MAC s Logicem... :-) A jsem si skoro jistý, že mi pak budete navrhovat další investici... Třeba do MOTU.... Však proč ne... ;-)
Nejspíš mám důvod finanční, proč to neřeším s origo MAC... Logic mám origo 7 i s USB klíčem od kamoše... Ale naskytla se mi 9, tak proč to nevyzkoušet.. Rád bych se v tom naučil pracovat a ne dělat profi studio... :-)
Čekal jsem nějaké normální postřehy, borci.. Nehodlám na tom vytvářet profi songy.. jen zkusit komponovat, zvyknout si na prostředí (pokud mi to půjde), naučit se základní i pokročilejší operace... Prostě si to pořádně osahat.. ;-)
P.S. : A s brigádou to na mě nezkoušejte.. Makám od nevidím do nevidím a ve zbylém čase se snažím učit další věci a jsem rád, že uživím rodinu... Ve 20-ti letech bych si to klidně prubnul... :-( :?
A jen ještě dodám, že zprovoznit MAC OS X na "noMAC" HW mi dalo dost práce... tak bych to rád (i ze studijních důvodů) rozchodil komplet... ;-)

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3172
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Re: Logic Pro 9 a latence zvuku

Příspěvek od Oxyygen » 19 čer 2014 22:18

Chlapče, novej a výrazně výkonnější, s nejnovějším systémem a podporou stoji 15 000 (Mac mini) :wink:

Bazarovej kolem 8 a vic

Tvoje usili je takovy, ze mas felicii a veris tomu, ze z toho udelas tunningem novýho Passata..... Neudelas, ani kdyby ses stavel na hlavu

Naše rada je jedina smysluplna..

nebo se smir, ze mas felicii, nainstaluj si windows a nejaky hudebni program. Na to aby sis hral s hudebnim softem maca rozhodne nepotrebujes

PS: A to ani neberu na zretel, ze se tu celou dobu bavis o piratskym softwaru :palec-:
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Radio United
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Aidzi
Příspěvky: 29
Registrován: 02 čer 2014 21:53

Re: Logic Pro 9 a latence zvuku

Příspěvek od Aidzi » 19 čer 2014 22:46

ok... bud pevně věřit tomu, že veškerý soft, co máš, máš legální... dík za rady.. posunul jsi mne dál... ;-) Omlouvám se za dotaz..
Jsem jistě ten konzument čehokoli, co prostě jde do krámu koupí si "něco", aniž by si to osahal, a pak jen suše konstatuje - tohle mi nesedí.... je mi to k ničemu.. to prostě nezvládnu.. ale co, však mě všichni tak dobře platí.. tak proč nejít a nekoupit si další "věc" o které pak prohlásím, že mi nesedí...
Nevím o "trial" veri Logicu.. třeba jsem se ještě nenaučil hledat na netu... Začínal jsem s WIN 3.11... a celou dobu jedu na WINech... Chtěl jsem zkusit něco jiného... Ale ne bez testu...
A sorry, možná jsem líný, a makat a učit se nezvládnu víc, než 15h dennně 6 dní v týdnu, ale fakt na to, abych si koupil věc, kterou nevyzkouším a dám za ni víc, jak 2tis prostě neumím... Nejsem žádný blbec a je mi přes 40 let... Ale tahle debata "jede" někam jinam... Dík za pozornost...

Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3106
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Re: Logic Pro 9 a latence zvuku

Příspěvek od hombrefeo » 19 čer 2014 22:52

nikomu se neomlouvej, ztracis tim cas jedine. jaky mas nastaveny audio driver v tom logicu?

Aidzi
Příspěvky: 29
Registrován: 02 čer 2014 21:53

Re: Logic Pro 9 a latence zvuku

Příspěvek od Aidzi » 19 čer 2014 22:58

Trochu sarkasmu a ironie... :-(
Tohle mě dokáže prostě dostat do kolen.. :-( Jsem si potřeboval asi trochu ulevit.. :-(

Audio driver mi čte iO4, buffer na 256... Nevím, co s tím.. Někde jsem četl o tom Core Audio, ale angličtina má je mizerná a google, taky není zrovna rodilý mluvčí... :-)

Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3106
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Re: Logic Pro 9 a latence zvuku

Příspěvek od hombrefeo » 19 čer 2014 23:17

vis co, sejmi ten ovl. panel jabko(cmd)+shift+4 a postni ho sem...

Aidzi
Příspěvky: 29
Registrován: 02 čer 2014 21:53

Re: Logic Pro 9 a latence zvuku

Příspěvek od Aidzi » 19 čer 2014 23:28

Co přesně máš na mysli? Screen ve winech není problém, ale v MACu... Netuším, jak na to.. Ve WINech jsem to vzal přes Print screen, vložil do "Malování", uložil jako JPG a pak to hodil na zeď... Ale tady netuším... Nemám MAC keyboard.. Prostě HW PC.. .. Zkusím, když mi to přiblížíš trochu "na lopatu" ... ;-)

Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3106
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Re: Logic Pro 9 a latence zvuku

Příspěvek od hombrefeo » 19 čer 2014 23:30

zkus Alt+shift+4 tedy

Aidzi
Příspěvky: 29
Registrován: 02 čer 2014 21:53

Re: Logic Pro 9 a latence zvuku

Příspěvek od Aidzi » 19 čer 2014 23:32

No to mi "problikne" monitor... A jak to vložím sem? :-(
Asi jsem opravdu, i za ta léta praxe, totalní lama... Zkoušel jsem podle návodů na netu, ale nic mi nefunguje... :-(
Prostě : V "preferenc" Audio mám na kartě "CORE AUDIO" jak na vstupu, tak i výstupu zvukovku "iO4", I/O Buffer size : 256, Recording delay : 0, zaškrtnuty další tři volby - čtvrtá je nezaškrtnutá, a v dalších okýnkách je "automatic, live mode, normal, normal"...
Naposledy upravil(a) Aidzi dne 19 čer 2014 23:52, celkem upraveno 2 x.

Odpovědět