Mac Pro 2009 Six-Core + OSX Yosemite - trhani grafiky

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Odpovědět
Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Mac Pro 2009 Six-Core + OSX Yosemite - trhani grafiky

Příspěvek od TOM-Thak » 05 lis 2014 13:01

Ahoj,
nemáte někdo zkušenost s provozem MAC OSX Yosemite na Mac Pro?
Mám Intel-Xeon Six-Core 3,2Ghz, 24GB ram DDR3, Intel 520 SSD disk + Ati HD 5770.
Zvukovku mám Motu Ultralite MK3 FireWire.

Ve všech DAW při menším zatížení třeba 3-5% (Cubase, Logic X, Ableton 9) se mi trhá grafika.
Např. myš je takové línější, Level metery nejsou pak plynulé nebo Analyzéry v Ekvalizéru v Abletonu zamrznou.. v Logicu zase jsou neohrabané automatizace. Přirovnám to k tomu, když počítač nestíhá nějakou hru ve vysokém rozlišení a pak máte takový "plovoucí" kurzor jako kdyby tam byl delay oproti pohybu myši.. nebo latence na grafice.

Je to divný.. na geekbench má můj mac kolem 14000 bodů a můj stolní PC má jen 7500bodů.. vytížení v DAW mám na 2-3% max. 45-50%, co jsem zkoušel zaplnit projekt a prostě se trhá grafika. Nemáte s tím někdo zkušenotst? Je fakt, že ramky jsou jen na 1066Mhz a na PC 1600Mhz a že na PC mám lepší GPU.
Asi zkusím downgrade na Mavericks, protože si teď nevybavuji, jak to běhalo na Mavericks.
Ale zajímavé je, že třeba Fab Filter pluginy, když mají zaplý grafický Analyzér např. PRO-Q tak nezamrzá a je to skvěle plynulé, ale v DAW ne.

Je to dost otravné, když na pomalém PC tohle běhá v pohodě a na MACu s daleko vyšším výkonem (a cenou :D) tohle neběhá.

lavender
Příspěvky: 863
Registrován: 26 pro 2011 18:57

Re: Mac Pro 2009 Six-Core + OSX Yosemite - trhani grafiky

Příspěvek od lavender » 05 lis 2014 13:28

nemam macpro, mam mbp 2009, mavericks a obcas po nabehu ablbtonu mi seka kurzor, alebo mu uplne sibne a nejde hybat fadermi atd. ale pokial ho necham nech si dopocita a 30s sa ho nechytam, ide v poriadku hodiny.
z casti to suvisi aj s mojim full hdd, uz sa chystam jak lacny k sraniu vycistit ho.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Mac Pro 2009 Six-Core + OSX Yosemite - trhani grafiky

Příspěvek od TOM-Thak » 05 lis 2014 13:52

No u me to je ciste pri tom, kdyz se to zacne vytezovat. Ale je to tak, ze staci vytizit fakt kousek a cela grafika je zpomalena i systemu.. coz je fakt divny.. SSD SATA3 + 24giga ram + Six-Core proste to je vykon jako blazen na to, aby se tam neco sekalo.

lavender
Příspěvky: 863
Registrován: 26 pro 2011 18:57

Re: Mac Pro 2009 Six-Core + OSX Yosemite - trhani grafiky

Příspěvek od lavender » 05 lis 2014 14:52

tak ked to bolo na mavericks v poriadku a zacalo to na yose, tak tam maju bug.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Mac Pro 2009 Six-Core + OSX Yosemite - trhani grafiky

Příspěvek od TOM-Thak » 05 lis 2014 16:24

No tak to prave ted nevim, jestli to bylo na Mavericks OK, musim preformatovat cely MAC a zkusit to znovu.. asi to bude jedina varianta..

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Mac Pro 2009 Six-Core + OSX Yosemite - trhani grafiky

Příspěvek od a.tom.x » 05 lis 2014 20:31

to bude Yosemite bug, čekám ještě chvíli zatím to nainstaluji jeno na mini co mám v obýváku na filmy.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Mac Pro 2009 Six-Core + OSX Yosemite - trhani grafiky

Příspěvek od TOM-Thak » 05 lis 2014 20:48

Jakyho mas ty Maca?

Jinak jsem downgradnul na Mavericks s tim, ze jsem neinstalovatl vubec nic krom MOTU zvukovky a Ableton 9 Trial a dela to taky.. a treba je problem i s tim, ze v OSX kdyz pouzivam Bluetooth Mighty mouse tak se pri nejakym vytizeni skube ta mys.. USB mys je na tom znatelne lip.
Tak nevim cim to muze byt.. Ale treba v tom Abletonu ta grafika EQ analyzeru blbne taky a pri vetsi vytizeni treba rychle zoomovani na detail neni nic moc.

Ale zajimavy poznatek.. deje se to jen a pouze, pokud hybu mysi. Pokud nehybu mysi, tak mam v abletonu treba 150stop i s efekty a vytizeni treba 30% vse je plynule, ale jakmile zacnu hybat s mysi at uz USB nebo Bluetooth, tak se zacne trhat grafika tzn. zasekavase a neni plynula.

To je fakt divny.. + 64bit verze softu makaji lepe nez 32bit verze.

Odpovědět