MAC PRO vs. PC - porovnanie ceny

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Liquid Sound
Profesionál

Re: MAC PRO vs. PC - porovnanie ceny

Příspěvek od Liquid Sound »

Teda tohle je asi první věc od Apple, co se mi fakt nezdá a podle těchhle fotek ani nelíbí. Vypadá to jak nějaká věcička na TV tetris z tržnice. Ale třebas to bude v reálu lepší.
Freelance film scoring engineer, producer, senior sound engineer & editor, Wwise apprentice
vitekkral.com | IMDb | ALLMUSIC

Tonysss

Příspěvek od Tonysss »

Možná to někomu pomůže,
Už asi 5-6 let frčím na Apple,výhoda Apple je že to vždy za slušný peníz prodáte :-) začal to Macbook PRO dual core a pak už se asi tak každý rok upgradovalo, používám jej převážně na FCPX a Aperture. Poté jsem měl MacMini i5 , poté iMac 27" , to se mi zdálo obrovské tak jsem si koupil iMac 21,5", poté zase Macmini, potom jsem zase začal hodně pracovat v terénu a koupil poslední model macbook air i5 s tím že na to když tak sestříhám i nějaké to fullHD video. Bohužel tady jsem přecenil výkon macbooka AIR i5, rozumně na něm dělat nešlo, chudák jenom fuňel a obraz stále kuckal. Proč tak dlouhý úvod ? To jsem jenom chtěl naznačit že pár Apple počítačů jsem už vyzkoušel. Přemýšlel jsem jak dál. A rozhodl jsem se udělat Hackintosh, a světe div se už více jak 7 měsíců jedu na i5 hackintoshi , Procesor 4 jádra i5 3,3Ghz , 8GB RAM, 120GB SSD, 2T HDD na data, jedná se zatím o nejrychlejší MAC co jsem kdy měl, 100% stabilní stroj.
Poskládáno za 15tis. se vším všudy. wifi USB karta, integrovaná zvukovka,integrovaná grafika, sleep mode , vše funguje naprosto 100%. i PCI firewire karta na kterou je připojena zvukovka funguje ,bez žádných dropoutů. Výkon v geekbenchmarku naměřen 13600 bodů.
Takže i to může být cesta pro ty kteří jsou závislý na MAC aplikacích.

Liquid Sound
Profesionál

No pominu-li to, že Hackintosh je nelegální, tak veškerá zábava s Hackintoshem končí tim, když je potřeba něco složitějšího řešit na konkrétní hw konfiguraci. Kde je na originálním hw mraky userů, pcčkářů je pár. Nulovej support, jenom dohady a tápání na fórech. Ze svý podstaty tj. user- friendly strojů se stává klasický PC peklo. Apple to prostě neni.
Freelance film scoring engineer, producer, senior sound engineer & editor, Wwise apprentice

Tonysss

Příspěvek od Tonysss »

Pozor Hackintosh není nelegální !! ,Soudně napadnutelné je pouze stavět a prodávat je na kšeft ! , pokud si koupíš komponenty a OSX pro sebe a nemáš to za účelem zisku, je to naprosto legální. Samozřejmě s legálním OSX, Vzhledem k tomu že OSX koupíš za pár kaček, tak ho určitě nebudeš pokoultně někde stahovat.
A co je prosím tě to složitější co potřebuješ doma připojit ? PCI karty fungují , USB3 fungují , thunderbold funguje. Tak co konkrétně ?
Samozřejmě nepočítám s Hackintoshem v profesionálním nasazení v profi střihových studiích.
Doporučuju nastudovat aktuální Hackintosh, doba se za poslední dva roky opravdu pohnula:
http://www.tonymacx86.com/home.php
Pokud se budete držet doporučených komponentů, pojede vše na 100%
http://www.tonymacx86.com/405-building- ... -2013.html
wifi usb kartu mám asus n-10 ta má apple drivery a stojí pár kaček

Měl jsem naprosto stejný názor jako ty, až do té doby než jsem si to zkusil a 7 měsíců stabilního provozu jako FCPX střižna, Cubase recording, je více než důkaz.
Prostě se nedokážu vzdát programů FCXP,Aperture, iweb, Pixelmator a potřebuju slušný výkon a to vše za 15tis.

Samozřejmě že můžeš narazit na nějaký problém popřípadě konflikt HW a SW ale to můžeš snadno i na plnohodnotném Apple stroji. Ivo by mohl vyprávět :-)
Naposledy upravil(a) Tonysss dne 11 led 2014 21:42, celkem upraveno 1 x.

Liquid Sound
Profesionál

Jo to je asi jako s těma legálníma 10 vteřinama bez copyrightu. Je to samo Urban Legend. Hackintosh je rozhodně proti Licenčnímu ujednání. Tam neni o čem debatovat. Projdi si cos odklikal. ;)

https://www.apple.com/legal/sla/docs/OSX109.pdf

Namátkou H. Other Use Restrictions. The grants set forth in this License do not permit you to, and you agree not to, install, use or run the Apple Software on any non-Apple-branded computer, or to enable others to do so.

Tonysss

Příspěvek od Tonysss »

Ano, máš pravdu
http://www.lockergnome.com/osx/2012/02/ ... ers-legal/

Dobrá, až tedy Apple začnou houfně zažalovávat a zavírat uživatele Hackintoshů kteří si koupily jejich OSX, tak si nazpět pořídím apple stroj...

charonme

Příspěvek od charonme »

pozor to ze ake pravne nasledky maju veci vyplyvajuce z eula zavisi od legislativy krajiny. Napr. u nas sa mi zda ze aspon donedavna na uzavretie zmluvy bolo potrebne konkretne urcenie (menovanie) a podpis oboch stran

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Tonysss píše:Samozřejmě s legálním OSX, Vzhledem k tomu že OSX koupíš za pár kaček, tak ho určitě nebudeš pokoultně někde stahovat.
mna by zaujimalo , kde sa da kupit za par kaciek OSX .. V podstate vlastne ani neviem kde sa da kupit OSX .. OSX sa vobec kupit neda .. Dostanes ho k pocitacu a potom si ho upgradujes cez APPSTORE .. Volne sa OSX kupit neda .. len s hardwarom ..

hombrefeo

Příspěvek od hombrefeo »

do maverix sa system predaval samostatne

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

a kde ? nikde som nevidel , ze by sa dalo kupit samostatne CDcko .. Posledne CDcka si pamatam Leopard .. A to bol tiez upgrade ..

hombrefeo

Příspěvek od hombrefeo »

presne, leopard se dal kupit na dvd, lion uz bol predavany cez apple store s moznostou dokupit ho za dalsi priplatok ako usb kluc...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

no ale ten Leopard bol len upgrade .. teda intaloval sa na cisty disk .. ale licencia bola ako upgrade .. teda ja som iny nevidel .. no a od vtedy mame Snow Leo , Lion , ML a Mav .. od ktorych som teda nosic nikdy nevidel .. no .. ojebavam .. zrovna predvcerom som videl v studiu instalaciu MEDIA COMPOSER .. a v vedla instalacnich CDciek bol USB kluc s napisom OSX LION .. Ale to bude daka specialitka od AVIDu, ktora sa neda v obchode kupit .. V kazdom pripade plati , ze si neviem predstavit , ako sa da legalne zakupit OSX , ak si clovek nekupi Apple Hardware ..

hombrefeo

Příspěvek od hombrefeo »

pytkin, ked pozriem v apple store "puchased", mam tak liona aj mountain lion. cenu si uz nepametam. podla teba ako to mali zrobit pre majitelou hw kde bol snow a chceli prejst na lion?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

hombre : jasne ze to tam mas .. ale mas aj apple HW .. hovorime tu o tom , ze ci je legalne prevadzkovat OSX na hackintoshi .. a ja hovorim ze na hackintosh nejak nemas ako dostat legalne OSX .. lebo neni moznosti si ho kupit .. vzdy je to v podstate cena za upgrade ..

hombrefeo

Příspěvek od hombrefeo »

uz asi chapem, co chces povedat tym upgrade. mozno mas aj pravdu, ale kedze apple sa tomuto nebrani a ani neriesi ochranu a tie systemy sa daju kupit a stahnut cele a po instalovaniu funguju, tak asi je ta diskusia zbytocna myslim...

Odpovědět