Macbook - jak vypnout display

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Uživatelský avatar
Mitch
Příspěvky: 165
Registrován: 20 led 2011 23:13

Macbook - jak vypnout display

Příspěvek od Mitch » 08 led 2013 17:43

Ahoj,
mám připojený externí monitor k macbooku skrze hdmi kabel. Chtěl bych aby mi jel pouze monitor a display macbooku byl vypnuty, kvůli úspoře energie (nemyslim tim ztlumeni jasu)... vše co jsem vygoogloval v mém případě nefunguje, tak mě napadlo že by někdo z Vás mohl vědět... Lion 10.7.5

Uživatelský avatar
STi
Příspěvky: 386
Registrován: 01 úno 2011 03:07

Re: Macbook - jak vypnout display

Příspěvek od STi » 08 led 2013 17:53

o jedinom funkcnom sposobe co viem je zatvorit displej
FB | SC | T

Uživatelský avatar
Mitch
Příspěvky: 165
Registrován: 20 led 2011 23:13

Re: Macbook - jak vypnout display

Příspěvek od Mitch » 08 led 2013 18:28

no to je sice hezký způsob, ale při renderu videa, nebo vytíženosti daw se macbook abnormálně přehřívá a jelikož větrá pouze skrz klávesnici a zadní úzký otvor, tak není zrovna ideální zavírat víko...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Macbook - jak vypnout display

Příspěvek od Pytkin » 08 led 2013 18:44

v lione sa to dako dalo nastavit , ale prestalo to chodit v ML .. len si do prdele nepamatam , ako to chodilo .. alebo to chodli v Snow Leopardovi a prestalo to chodit v Lione ???

Uživatelský avatar
Mitch
Příspěvky: 165
Registrován: 20 led 2011 23:13

Re: Macbook - jak vypnout display

Příspěvek od Mitch » 08 led 2013 20:15

No to já nevím... ale je to jedná z věcí, které mi vadí. To mají například widle řešené lépe, ale to je světlá výjimka...Kdyby někdo věděl, budu rád za každý tip!


Uživatelský avatar
Fukki
Příspěvky: 20
Registrován: 15 kvě 2011 10:41

Re: Macbook - jak vypnout display

Příspěvek od Fukki » 08 led 2013 21:48

Před časem jsem to taky řešil (předtím jsem ho zavíral a je fakt, že otevřený se chladí mnohem lépe) a pročetl jsem kvůli tomu snad všechny diskuze. Psali, že to co fungovalo u Snow Leopard už u Lionu nefuguje. Pak tam byly další návody, ale nic z toho mi nefungovalo. Nakonec to řeším jako většina těch diskutérů, že položím malý magnet zhruba do oblasti k levému FN. A je to paráda! :mrgreen:

Uživatelský avatar
Mitch
Příspěvky: 165
Registrován: 20 led 2011 23:13

Re: Macbook - jak vypnout display

Příspěvek od Mitch » 08 led 2013 22:11

NO to jsem taky četl... takže přiložíš magnet a on si myslí, že je jako že zavřenej? Nejsou tu nějaká rizika? :D

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Macbook - jak vypnout display

Příspěvek od dendy » 08 led 2013 22:30

tak to je najlepsia finta :-))) musim skusit :-)

Uživatelský avatar
Mitch
Příspěvky: 165
Registrován: 20 led 2011 23:13

Re: Macbook - jak vypnout display

Příspěvek od Mitch » 08 led 2013 23:04


Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Macbook - jak vypnout display

Příspěvek od Pytkin » 08 led 2013 23:50

Jezis ano.. S tym magnetom mi to hovoril kamarat, co sa stazolval ze to prestalo fungovat :)

Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3102
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Re: Macbook - jak vypnout display

Příspěvek od hombrefeo » 08 led 2013 23:53

jak vypnout display?
Přílohy
shot.jpg
shot.jpg (47.45 KiB) Zobrazeno 697 x

Uživatelský avatar
Mitch
Příspěvky: 165
Registrován: 20 led 2011 23:13

Re: Macbook - jak vypnout display

Příspěvek od Mitch » 09 led 2013 00:08

:D :D Wow...no radši zvolím ten magnet i když je to řešení jak od Přemka Podlahy... Tu druhou metodu jsi kde našel? To je z Apple supportu? :D

Uživatelský avatar
Jens Ludwig
Příspěvky: 214
Registrován: 31 říj 2007 00:12

Re: Macbook - jak vypnout display

Příspěvek od Jens Ludwig » 09 led 2013 11:09

ať zbytečně nezakládám podobný téma - kde se dá nastavit, aby po zavření displaye se macbook neuspal??
Naposledy upravil(a) Jens Ludwig dne 09 led 2013 11:30, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Macbook - jak vypnout display

Příspěvek od Pytkin » 09 led 2013 11:13

v preferenciach v ziarovke ..

Odpovědět