Macbook - PŘEHŘÍVÁNÍ

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Stan

Re: Macbook - PŘEHŘÍVÁNÍ

Příspěvek od Stan »

Já mám několik macků ruzného typu a stáří a opravdu nemám žádné problémy a když už nějaké minoritní byly tak jsem je vyřešil sám pomocí netu ale to je jednou za čas. Já jsem stále na Snow Leopard a nějak se mi nechce měnit OSX.

Edit. Dropbox a podobné aplikace nemusíš přeinstalovávat jen je vypni a uvidíš jestli nějaká způsobuje problémy. Ještě jsem našel že se občas permanentně synchronizuje Mail.app a Po vypnutí je vše v poho, ale to je jen jeden názor a více lidí toto nepotvrdilo ale za pokus to stojí. Když resetuješ SMC máš ho napíchlej na síť či jede na baterku?

Mitch

Příspěvek od Mitch »

Mail. app nepoužívám. Při resetu SMC ho mám na síti, doporučujou to.

Stan

Příspěvek od Stan »

Co dropbox máš verzi pro mavericks? Ale i tak jestli ti to dělalo již před tím pak by jsem chybu v M nehledal.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

a ty si osobne nebol v servise im to ukazat ?

Mitch

Příspěvek od Mitch »

Ne, předával jsem ho na pobočku v městě v mém okolí, společně s průvodním dopisem.

Magion

Příspěvek od Magion »

Vidím tento thread až teď - měl jsem obdobné zkušenosti - a ještě horší… Před časem jsem koupil z druhé ruky 15¨ i7 2Gz 8Gb.
Muj předešlý mac mi ukradli, ale měl jsem zálohu. Tu jsem nahrál (Carbon copy cloner) na "nový" macbook a chvíli se zdálo, že je vše ok.
Po chvíli, ale větráky naplno, přehřívání, samovolné restarty i několikrát za den. Zkoušel jsem všechno možné. (SMC PRAM reset, odinstalace různých softů, hardware test ramek - byly ok)
Vysledoval jsem v reportech, že dvě věci při restartech vždy haprovaly - USBdriver + Sophos antivirus. Ten jsem odinstaloval a přeto furt dál to blbo.
-
Řešení : zformátování disku, čistá instalace Snow Leoparda + poté následné přenesení pouze dat pomocí Migrant asistance. Pro jistotu jsem vyměnil i Ramky, protože kamarád měl zrovna navíc :)
Od té doby klid a naprostá spokojenost.

Nevím jestlis něco takového už udělal, pokud ne, tak bych čistou instalaci a důkladné zformátování disku viděl jako první krok. Vytěžování CPU a následné restarty (Kernell panic) můžou mít na starosti nějaké fungující zbytky softwarů, které se v jádru adresují někam kam nemají a vzniká chaos v jádře :twisted:

CliffhAnger

Příspěvek od CliffhAnger »

Říkal jsi, že tělo macu je horký, no a co vzduch? Pokud to mám mít 89°C, tak ten vyfukovanej vzduch musí bejt jak z topení. Pokud je vlažný je to pasta mezi pouzdrem procesoru a chladičem (je jí tam moc nebo je špatná), a nebo, jelikož je v tom čip od intelu, kde se už používají pasty i mezi samotným čipem a pouzdrem(to přišlo ale až s generací Ivy Bridge, takže to asi nebude tvůj případ, protože podle roku výroby by jsi tam měl mít ještě klasickou pájku místo pasty), to může být přímo vadný kus CPU...

Každopádně nechápu jejich postoj, když ti to evidentně dost topí podle těch teplot....

Mitch

Příspěvek od Mitch »

to Magion: Já každý nový systém instaluju na čisto, i u Mavericksu to tak bylo. A pro zálohu nepoužívám ani time maschine. Jednalo se jen o cca dve složky, které jsem jednoduše zkopíroval na disk. Navíc jsem je ani nenahrával zpět na disk. Tzn, systém je úplně clean.

To Cliffhanger: No já mám právě taky podezření na tu pastu. Jenže (ne že bych to podle návodu nedal, ale...) to dělat sám nechci, protože mi jde o záruku. Myslíte že mám naději v nějakém řešení konkrétně skrz Apple? Jak jsem měl notebook v servisu, tak ani nechtěli doklad o koupi od distributora, jelikož se na všechny produkty Apple vztahuje ta roční záruka, takže jim stačilo jen SN. Ovšem teď už je tahle roční záruka propadlá... Četl jsem na forech, že někdy produkty rovnou vymění, nebo komponenty, ovšem já vůbec nevím na koho se obrátit...

Mitch

Příspěvek od Mitch »

Dnešní screen z instal ace logic pro X, při stahování potřebných dat...myslel jsem, že vybuchne. V zadu se skoro nedal držet, jak to pálilo...

Obrázek

CliffhAnger

No prostě jdi znovu do toho krámu kdes to koupil a ukaž jim tenhle screen...Jednoduše řečeno 89°C při 30% vytížení CPU je v píči a to ti prostě pokud máš záruku musí uznat...Asi bych se s nima hádal pokud by tvrdily opak a oni prostě povolí, věř mi....toto je buď na výměnu pasty nebo cpu, bez diskusí...Sám dělám servisního technika a v životě bych netvrdil, v takovýmhle případě, že závada se neprojevila, toto je prostě špatně...

hombrefeo

Příspěvek od hombrefeo »

skoda, ze ty reklamace trvaji dost dlouho...

Mitch

Příspěvek od Mitch »

A to má pak člověk z přechodu k Apple opravdu radost, když musí řešit to samé, kvůli čemu se odcházelo od Windows...Doufám, že mi dají za pravdu, protože jinak nevím co s tím :?

CliffhAnger

Tak apple bych z toho zas úplně nevinil...velkovýroba je prostě frmol a takové věci se stávají úplně všude...Spíš je mi nesympatický postoj toho krámu kdes to koupil....

thomas

Příspěvek od thomas »

Mitch:tim co tady pises jsi mi celkem nasadil brouka do hlavy,ja se prave ted chystam prechazet po 6 letech z Fl studia do Logicu,cili z windows na apple a to predevsim z toho duvodu,ze kdyz mam v Flku vice jak 15-20 zvuku a k tomu par reverbu,ruznych efektu atd.tak se mi to nehorazne kouse,neda se v tom delat a prave od tohoto prechodu ocekavam,ze konecne dodelam svoje tracky od zacatku az do zdarneho konce bez jakychkoliv problemu s cpu,prehrivanim atd...psal si ,ze jakmile mas v logicu vic jak 8 stop,ze uz ti to dela neplechu,ale to je proklate malo,ted fakt nevim kolik vlastne investuji,mel jsem v planu max 30 000,kdyz novy a 15 000 za pouzity,ted mam pocit ze se na 50ti nezastavim:DD,ale na to samozrejme nemam:/

Magion

Příspěvek od Magion »

thomas: ale Mitch to má rozhašený - to není standartní chování macbnooku. podle tohoto výkonu se neorinetuj - jen si udelej obraz, že i mac může mít problémy...

Odpovědět