MACBOOK PRO

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Odpovědět
Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 07 dub 2008 15:14

no, ked to tak spominas, tak s usb som problemy mal, alebol to imac, nejaka 10.4 ka a krasne na tom vymrzal canon skener, ktory pod pc behal jak po zincici... ak mas teraz nejaky moderny asus, ktory sa neoplati vymenit koli vykonu, tak by som sa na mabook vysral na tvojom mieste. ked tak ako tak potrebujes novy laptop, tak je mac dobra moznost
ked ti robi problemy kontroler, riesil by som problem kontroler, skusit iny kontroler, skusit nahodit novy system, skusit flashnut bios na laptope (vacsinou je za onboard usb problemy zodpovedny prave on) atd

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 07 dub 2008 15:15

Kermitak: ja sem koupil macbook pro tak ten snad ma lepci provedeni ...

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 07 dub 2008 16:38

kexik píše:no, ked to tak spominas, tak s usb som problemy mal, alebol to imac, nejaka 10.4 ka a krasne na tom vymrzal canon skener, ktory pod pc behal jak po zincici... ak mas teraz nejaky moderny asus, ktory sa neoplati vymenit koli vykonu, tak by som sa na mabook vysral na tvojom mieste. ked tak ako tak potrebujes novy laptop, tak je mac dobra moznost
ked ti robi problemy kontroler, riesil by som problem kontroler, skusit iny kontroler, skusit nahodit novy system, skusit flashnut bios na laptope (vacsinou je za onboard usb problemy zodpovedny prave on) atd

no ja mel stejne starsi asus (2 roky) takze jsem chtel vymenu a navic snim byly porad nejaky problemy i s FW.....

ale jinak uz tet vim ze jsem udelal jen dobre stim macbook pro .... system se krasne sam updateoval na 10.5.2...
jednim slovem je to jiny kafe... doufam ze mne nezklame.....

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 07 dub 2008 17:21

aha, ty si ho uz kupil... tak to tu riesim sprostosti potom...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 07 dub 2008 17:46

ekeaze : moc sa z toho updatovania netes .. pri update tusim 10.4.8 sa mi stalo , ze system zacal pytat heslo a nechcel ziadne zobrat .. pomohla az reinstalacia systemu .. Potom som sa docital , ze sa neodporuca update cez system update , ale stiahnut daky updatovaci image .. uz neviem ako sa to vola .. proste akoby plny update a ten manualne pustit na pocitaci ..

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 07 dub 2008 17:50

me to vse probehlo krasne hladce.... tedy na zacatku pri prvnim spusteni jsem nezadal zadny heslo abych ho nemusel pokazdy vypisovat a jde mi to bez hesla ty instalace atd....

mam dotaz je potreba nejaky virus scaner ochrana pro mac.....?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 07 dub 2008 17:52

ekeaze : aj mne sa 4x system updatol .. a na piaty krat mu jeblo ..

ja ta len upozornujem , ze je to prijemna vec , ale ma aj svoje muchy ..

inak pri windowse sa mi este nestalo ze by windows zblbol po windows update .. ale urcite sa tu niekto taky najde , kto s tym ma skusenosti :)

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 07 dub 2008 18:08

Pytkin: jj, po jednom Windows update mi jakoby odešla interní zvukovka od Realteku (teď ale už nevim jistě, jestli to nebyla interní síťovka, kterou mám taky od Realteku, ale asi ne - prostě to ale bylo mrtvý, jakoby odpálený)...oni chlapci z microsoftu asi moc flámovali, tak vypustili nějaký update, co odpojil interní zvukovku všem, co si to stáhli ;) za pár dní vypustili opravu toho updatu (ano, opravu opravy), ale já tedy čuměl, co se to děje...
a ten jejich UAD driver co se musí instalovat pro integrované zvukovky, to je něco šíleného...vždycky při reinstallu windows se toho bojím...nějak to vždycky zprovozním, ale ani nevím jak, prostě síla, dřív to bylo úplně v pohodě, nevím co s tím provedli...

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 07 dub 2008 18:22

co mne zatim nejvic pobavilo u macbook pro je podsvicena klavesnice, ktera se automaticky rozsviti podle toho jestli se pracuje na svetle nebo ve tme... sic ptakovinka ale fakt mne pobavila...

dalsi vec je ta ze stejny projek v abletonu se zda ze bejzi na macu lip... a to s pomalejsim diskem 5400rpm.. ve starim asusu jsem mel 7200rpm... napriklad na starym asusu kdyz jsem rychle razantne zmenil tempo tak to udelalo drom treba na 5-8 sekund ... u maca s tempem muzu hejbat jak chci a porad to jede ..... a prehravani vice audio stop najednou zatnim bezi skevel, takze ani ten rychlej disk mozna neni potreba...

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 07 dub 2008 18:30

To je vsechno vec systemu - memory management, scheduler, ... Pokud narves na toho ASUSe OS X, je pravdepodobny, ze to bude stejny, pripadne rychlejsi.
BTW at ten MBP slouzi.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 07 dub 2008 18:32

ekeaze: za to imho moze lepsi ram management v osx... windowsy su viac zavisle od rychlosti hdd ako osx

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 07 dub 2008 19:22

A potrebuji k MACku nejakou virus ochranu kdyz obcas budu na netu.. nebo to ma nejak MAC osetreny? nebo na mac nejsou zadny viry?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 07 dub 2008 19:25

jindy : neni to UAD driver :) to je daco ine .. je to UUA driver .. zrovna som s nim dnes bojoval .. nesla mi interna zvukovka na novom notebooku tu v praci ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 07 dub 2008 19:27

ekeaze : u nas nedavame na MAC antiviry .. ono ani na windowse antivir nepotrebujes , ked mas vsetko pod kontrolou ..

Puk*
Příspěvky: 139
Registrován: 07 kvě 2007 23:04

Příspěvek od Puk* » 07 dub 2008 22:31

to ekeaze: Gratuluji ti k nakupu!

S tim nakupem toho HDD mas pravdu. Mozna az casem. Na windowsech se porad resi ze neco nejde jak ma, ze se musi kde co "vytunit, vyladit, optimalizovat". Na strojich od Apple to je vsechno tak nejak jednodussi uz od zakladu. Je to jina filozofie. Hlavne diky Mac OS X. A v konecnem dusledku se to odrazi i ve funkcnosti. Budes urcite spokojenej. Na muziku a multimedia obecne je jabko skvely. Vyru se neboj, zadny funkcni pro Mac OS X neexistuji.

Dam ti par tipu na nezbytne uzitecnosti kazdeho jablecneho audiofila:

SoundSource - http://www.rogueamoeba.com/freebies/
Soundflower - http://www.cycling74.com/products/soundflower
MIDI Monitor - http://www.snoize.com/MIDIMonitor/
MidiPipe - http://www.macupdate.com/info.php/id/10541
Kde co - http://www.apple.com/downloads/macosx/audio/

Vitej v klubu :)
MacBook Pro | Old MOTU 828 | Yamaha HS80M | RODE M3 | Kaoss Pad 3 | micro KORG | UC33 & BCR2000 | Max/MSP/Jitter | Arduino USB & BT

Odpovědět