MACBOOK PRO

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Odpovědět
nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

MACBOOK PRO

Příspěvek od nunu » 18 zář 2007 16:29

Jak dlouho uz je ta hracka venku a jaka byla v jeji dobe dostupna verze tygra??Vi nekdo???

Nvidia 8600GT je fakt potvora karta,nejede mi ten upgrade graficke ani za nic...A to mu uz druhy den domlouvam.

Mam pokuseni stahnout vyvojarskou verzi leoparda,jen kvuli tomu abych zjistil zda mi v nem ta 8600GT neco zobrazi,nebo bude delat dal netykavku...

Cheesetor
Příspěvky: 84
Registrován: 24 úno 2003 19:05

Příspěvek od Cheesetor » 18 zář 2007 17:57

Na informace o historii jablek potrebujes Mactracker. http://mactracker.dreamhosters.com/

Na informace o jakychkoliv jinych SW potrebujes Versiontracker. http://www.versiontracker.com/
Obrázek

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Příspěvek od Pavel Vantuch » 18 zář 2007 19:29

To GTčko používá poslední revize MBP.
Všechny ostatní předtím měly Radeon X1600.
http://support.apple.com/specs/macbookpro/
Ale obávám se, Tome, že to tvůj problém neřeší. Mám podezření na něco jiného. Ty patrně víš co :wink:

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 18 zář 2007 20:25

Nene, Pavle.Vyzkouseno...Takhle jak to je,bez sebemensiho zasahu jenom pouhou vymenou za GeForce 7600 se to cele rozjede...Nenajde mi samozrejme ethernet, nebo najde ale nezprovozni.Proc to vim,ale mam ovladace -) Jenze tu pujcenou GF7600 jsem musel vratit,proto jsem poridil 8600 jelikoz je v macbooku...Potrebuju si to vyzkouset,osahat a treba mne privitate ve svych radach -))) Proste ta moje zvukarna ma mnohem lepsi podporu pro macos nez pro widle.

A jsem moc rad za to ze mi tak moc pomahas,vazne.

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 20 zář 2007 02:13

No,tak uz mi jede i internet -))))ALe jak trpim,vsecko je jinak,hlavne cela filozofie toho systemu je jina...

Bylo to jak jsem rikal,vymenil jsem GF8600 za GF7600 a dostal se do dalsiho levelu -) Zatim se nenasel nikdo kdo by tu Nvidii 8-ckove rady na jinem stroji nez MBP zprovoznil...I kdyz to sem moc nepatri,tak zakladni deska Asus P5K-E WiFi byla velmi dobrou investici z tohoto pohledu,jede na ni integrovana zvukovka, zatim ale jen output, input zatim ti chytri kluci nezvladli,ethernet,firewire,usb,IDE,S-ATA...A dokonce rozjeli i tu wifi kartu,na to ale kaslu,nemam na to nervy a navic to nijak nepotrebuju.

Co mne stve vic,to je skutecnost ze abych videl disky pod NTFS z windows,musim mit serial atu nastavenou v AHCI modu.To neni problem,problem je totiz v tom,ze mi z tohoto modu nenabootuji widle.Ani XP,ani Visty...Kdyby jste nekdo vedeli jak na to,usetrite mi spoustu namahy hledanim...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 20 zář 2007 13:25

nunu : preco by nebootovali ? potrebujes v nich mat ahci driver .. ten si tam dal predpokladam pri instalacii .. tak by to malo frcat ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 20 zář 2007 13:27

inak mne blbo na OSX NTFS USB disk .. nakopiroval som na PC na neho dake macovske instalacie .. a ked som nabootoval oSX , tak sa tvaril ze vsetko vidi .. vsetko slo skopirovat ale nainstalovat to neslo .. hlasilo ze je coruptnuty image ..

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 20 zář 2007 13:40

No to vis ze jsem je tam nenainstaloval predtim...Takze ted je pod ahci nespustim a driver tam nedostanu asi,protoze nemam zaply ahci...Asi to nejak pujde,zatim tomu nechavam takovy volnejsi pruchod...Spis silim z toho ovladani, widle jsou pro mne mnohem pohodlnejsi,safari je ukrutne pomale oproti IE, hlavne jsem nepochopil jeste takove ty zakladni veci jak rychle prepnout z okna na okno,obdoba listy ve win,vsecky okna jsem tam videl.tady je musim zdlouhave nahazet do docku nez se dostanu treba z osmeho na druhe...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 20 zář 2007 13:46

nunu : pockaj nerozumiem .. tak to nainstlauj, pri instalacii F6 a driver na diskete .. alebo cez nlite inluduj driver do XP instalacie .. v com vidis problem ???

prepinanie ide cez ALT-TAB ako vo windowse .. nieco ako lista sa da urcite doinstalovat .. ale samozrejme mas pravdu .. je to iny system , treba si zvyknut ..

Cheesetor
Příspěvky: 84
Registrován: 24 úno 2003 19:05

Příspěvek od Cheesetor » 20 zář 2007 13:48

nunu píše: hlavne jsem nepochopil jeste takove ty zakladni veci jak rychle prepnout z okna na okno,obdoba listy ve win,vsecky okna jsem tam videl.tady je musim zdlouhave nahazet do docku nez se dostanu treba z osmeho na druhe...
Na to je Expose.
Obrázek

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 20 zář 2007 14:05

Pytkin: ja uz je mam nainstalovane,reinstall by mi odebral vsecky aktualizace...Slo by to udelat ta,ze bych udelal zalohu vidli,ty soupnul na IDE radic,serial atu nastavil na ahci.Z toho IDE radice by mely nabootovat,doinstalovat driver a zase zalohovat a prenest na serial ata disk.Zbytecne slozite,az bude vic casu...


Exposé - bomba...Presne to jsem potreboval...Pro rychle zorientovani se. Moc povedene,libi se mi to vic nez lista ve widlich -)

Mrknul jsem se na demo ukazky leoparda...Musim priznat,ze neco takoveho jsem si neprdstavoval ani v nejdivocejsim snu.Je to moc krasne graficky a designove udelane.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 05 dub 2008 16:53

chtel bych se poptat.. u nas v CR neni v apple storu pri nakupu Macbookpro moznost nakonfigurovat HD z 5400rpm na rychlejsi 7200rpm... je mozny dokopit jakykoliv HD 7200rpm do PC nebo musi byt specialni appple...

Puk*
Příspěvky: 139
Registrován: 07 kvě 2007 23:04

Příspěvek od Puk* » 06 dub 2008 01:00

Jakykoliv ;)
MacBook Pro | Old MOTU 828 | Yamaha HS80M | RODE M3 | Kaoss Pad 3 | micro KORG | UC33 & BCR2000 | Max/MSP/Jitter | Arduino USB & BT

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 06 dub 2008 01:54

ekeaze: to ako hodlas menit ten disk sam? 1. je to pomerne hodinarska zalezitost 2. myslim si ze stratis zaruku ak to nespravi apple 3. ak to spravi apple, doda aj disk 4. ak tvrdi ze nedoda disk, tak to ani nespravi

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Příspěvek od Pavel Vantuch » 06 dub 2008 07:27

ekeaze píše:chtel bych se poptat.. u nas v CR neni v apple storu pri nakupu Macbookpro moznost nakonfigurovat HD z 5400rpm na rychlejsi 7200rpm... je mozny dokopit jakykoliv HD 7200rpm do PC nebo musi byt specialni appple...
U nás to víceméně nejde, protože u nás není ofiko zastoupení apple, ale pouze distributor v podobě CDS. Takže se v jejich případě musíme smířit se skladovou základní konfigurací, stejně tak u většiny prodejců.

DIY výměna bude docela hardcore, nevím, jestli bych si na to trouchal. Nicméně tam jde strčit jakýkoli 2,5" SATA disk.
iFixIt Guide MBP 15" C2D Hard Drive Replacement :wink:

Další možnost je kontaktovat brněnský MacServis, který je jakousi prodlouženou rukou rakouského Apple a tady BTO sestava koupit lze.

Odpovědět