macOS High Sierra

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Pytkin
Moderátor

Re: macOS High Sierra

Příspěvek od Pytkin »

STAN : Tym len vypnes zalohovanie .. Tym prepinacom .. Ja hovorim o tom v pravo Time Machine keeps :
a hned prva polozka je Local snaphots as space permits .. To sa kedysi dalo vypnut (pomocou prikazu tmutil , kde switch disablelocal uz nepozna) .. Kedysi to tu riesil Ivo , ze sa mu disk na Macbooku zaplnil a on nevedel cim .. a bolo to tymito lokalnymi snapshotmi ..

tu si o tom mozes precitat :

https://www.howtogeek.com/212207/how-to ... -your-mac/

dendy

Příspěvek od dendy »

ale ked to nemas zapnute automaticky a spusts TimeMachine len rucne tak to nerobi nie ? Vypni automatiku a spustaj si to rucne raz za par dni :)

co mi pripomina ze som uz 2 mesiace nezalohoval, idem na to .. :-D

Stan

Příspěvek od Stan »

@Pytkin: hmm tak ja to nikdy nepouzival ja jen zazalohuju celyho macka. Mrknu na ostatni kde macky kde mam starsi OSX. Treba to pujde pres terminal.

edit: prehlidl jsem ten link kde je to prefektne popsany i s prikazy pro terminal
Naposledy upravil(a) Stan dne 27 zář 2017 14:28, celkem upraveno 1 x.

Stan

Příspěvek od Stan »

Jinak ja jsem to zezacatku delal tak ze jsem si na externaku vytvoril partition o velikosti interniho hd a tu jsem urcil pro TM a proste to neslo pres a automaticky mazalo data tak aby se to tam veslo. Dnes uz to nedelam protoze mam skoro vse zalohovany 2x a jediny co zalohuju pravidelne podle potreby jsou bookmarks 😎

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

dendy : no ale to je SET AND FORGET .. nechcem sa starat o zalohovanie .. Mac sa zalohuje sam kazdu hodinu ..

stan : ved ja tiez len zalohujem celeho macka .. plus samozrejme to robi verzie .. nastavujem na NASe vzdy 2x vacsiu quotu , ako je dana velkost disku ..

Stan

Příspěvek od Stan »

Zpatky k rychlesimu pristupu pomoci noveho File systemu APFS. Co jem vyzjitil tak preformatovat na novy APFS jde jakykoliv HD krome Fusion systemu a USB memory stick pomoci Disk utility - Erase Pokud je HD kompatibilni objevi se novy APFS format v nabidce.

Edit : jeste jsem zapomel dodat DULEZITOU vec takto formatovane disky jsou kompatibilni POUZE se Sierra a High Sierra takze starsi OS je NEPRECTOU!

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Stan : a ako sa to pouziva ? ten rychlejsi pristup ?

dendy

Příspěvek od dendy »

pytkin po nainstalovani High Sierra sa ti automaticky systemovy disk prepne na APFS filesystem, memusis nic nastavovat ...
Přílohy
Screenshot 2017-09-28 11.20.15.png

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Dendy : ved to viem .. ale ako sa pouziva to vyhladavanie .. resp. ako vyuzijem vyhody toho filesystemu .. ja som zatial nic neobjavil ..

Stan

Příspěvek od Stan »

APFS je pouze novy formatovaci system pro zrychleni pristupu k datum. Takhle to chapu ja. Proto jsem psal ze se me to zdalo rychlejsi jeste predtim nez jsem zjistil ze HS pouziva jako novy standard. Maji take novy videokodek HEVC (H.265). Jinak Nevim co mas ma mysli s tim jak se to pouziva.
https://www.macworld.com/article/322098 ... -apfs.html

dendy

Příspěvek od dendy »

je to rychlejsie .. noeje to malickost, ma viacero vylepseni, naprikald dynamicku dlzku sektora (vdaka comu na rozdiel od situacie ked pri fixnej dlzke sektora vela malych suborov zabera zbytocne vela miesta, pretoze aj 1kb subor zabera naprikald 16kb fyzicky na disku) a spustu dalsich zlepseni.. je realne rychlejsi + pri rovnakom objeme dat oproti predchadzajucemu filesystemu mas viac volneho miesta ..

inak mam pocit ze ono to nerobi cele naraz, ale ze postupne niekolko dni po instalacii konvertuje na pozadi filesystem (aspon na ipade to tak robilo), cize clovek postupne moze videt ako sa mu uvolnije miesto na disku.. ja mam pocit ze predtym som mal 60GB free a teraz mam 90 GB free :)

hombrefeo

Příspěvek od hombrefeo »

60 versus 90 uz je rozdiel.
kto sa ponuka ako dalsi alfatester?

dendy

Příspěvek od dendy »

inak, tazko povedat ci to je subjektivny dojem - placebo - ale mam pocit ze vsetko chodi tak sviznejsie.. nielen rychlost bootu / shutdownu ale aj spustanie aplikacii..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

V chrome vo facebooku mi sem tam zacnu blbnut akoby z-index v oknach .. rozne sa cez seba rozdrbu .. zloba velka ..

€X•74
Vybavení

Příspěvek od €X•74 »

tak prvy pruser High Sierra.. HS uplne s kludom oznami ze Logic Pro 9 je nekomplatibilny s tymto OS.. mozem jebat taketo OS kokos.. a ako jedina moznost s odkazom na App Store na Logic Pro X

vydrbanci, ine ako Apple Sw ktore su starsie ako Logic Pro 9 su zazracne fukcne a plne kompatibilne

Odpovědět