macOS High Sierra
Re: macOS High Sierra
tak to je dost velky pruser... to bude nieco podpbne ako v iOS11 - tam odpalili vsetky 32bit appky...
me se tohle vcera taky stalo ale ja by jsem to nehazel na OS.
s tym ako sa ti zobrazuje stranka definitivne nemoze mat nic spolocne OS, to je vec browsera.. chrome ma vlastny DOM parser / renderer takze na 100.5% to bola chyba na strane facebooku ze posrali nieco v CSS-kach
Stane sa aj v lepsich rodinach obcas taky pruser
)

to nie je zas az taky problem, to developer updatne na 64bit a ide to dalej.. ale toto co spravili s Logicom Pro 9 je tazky fasizmus od Apple.. oni priamo marketingovo zakillovali apku lebo maju dalsiu verziu co chcu predavat.. LP9 normalne funguje ale na urovni OS si ju oni zakazali a povedali ze ju uz nespustis.. to mi dojde uplne perverzne.. a to ako nie ze LP9 ale cely balik LP9 sundali, vsetko co bolo k tomu, cize aj Soundtrack, MainStage atd...
picovina
> to nie je zas az taky problem, to developer updatne na 64bit a ide to dalej
pre appky ktore su hodne optimalizovane tak ze maju cele casti kodu napisane v ASM respektive pouzivaju ako vstup/vystup 32bitove typy (hlavne v C++) to moze byt kurva problem ... prepisat cele stare Nanostudio z 32 do 64 by bola vraj robota minimalne na mesiac - mozno viac (mam to od jeho autora
)
> ale toto co spravili s Logicom Pro 9 je tazky fasizmus od Apple.. oni priamo marketingovo zakillovali apku lebo maju dalsiu verziu co chcu predavat
nevies, mozno zrusili nejake API libky ktore pouzival Logic .. ak specialne pre logic spravili nejake hidden api libky ktore neotvorili dovonka pre inych, tak si mozu dovolit ich zahodit.. tazko povedat.. neobhajujem ich, je to jasny podraz, ale zase umyslel vynutit si aby ludia kupovali Logic X by som v tom hned nehladal ..
pre appky ktore su hodne optimalizovane tak ze maju cele casti kodu napisane v ASM respektive pouzivaju ako vstup/vystup 32bitove typy (hlavne v C++) to moze byt kurva problem ... prepisat cele stare Nanostudio z 32 do 64 by bola vraj robota minimalne na mesiac - mozno viac (mam to od jeho autora

> ale toto co spravili s Logicom Pro 9 je tazky fasizmus od Apple.. oni priamo marketingovo zakillovali apku lebo maju dalsiu verziu co chcu predavat
nevies, mozno zrusili nejake API libky ktore pouzival Logic .. ak specialne pre logic spravili nejake hidden api libky ktore neotvorili dovonka pre inych, tak si mozu dovolit ich zahodit.. tazko povedat.. neobhajujem ich, je to jasny podraz, ale zase umyslel vynutit si aby ludia kupovali Logic X by som v tom hned nehladal ..
dendy: nie, oni to umelo zakazali.. stare DAW softy a podobne funguju a vyuzivaju to same a su 32bit a spustis ich bez problemu.. LP9 je 64bit.. nemal ziadny problem a podla mna ani nema.. je to proste nezmysel takymto sposobom zakazat.. a to nie je prvy krat od Apple.. cela ich kompatibilitna filozofia je zvrhla..
ja v tom vidim problem a prave LPX je dovood.. jasne je napisane, mozte si dat update ak je k dispozicii alebo kupit novu verziu cez Appstore.. no ziva barania K...na
ja v tom vidim problem a prave LPX je dovood.. jasne je napisane, mozte si dat update ak je k dispozicii alebo kupit novu verziu cez Appstore.. no ziva barania K...na
ja nehovorim ze to je koli 32biut (to bol len priklad z iOS).. skorej si proste myslim ze LP9 pouziva nejake api, nejaku systemovu kniznicu, ktoru v High Sierra dropli .. chcem verit ze nie su az take kurvy ze by to vypli LEN koli tomu aby tlacili predaj LPX ..
aha ono to bolo zname uz vopred:
https://www.imore.com/heads-these-apple ... igh-sierra
aha ono to bolo zname uz vopred:
https://www.imore.com/heads-these-apple ... igh-sierra
V podstate to samy bylo s Cubase myslim ze to byla 8.5 nebo 9 ktera nepodporuje starsi macOS a tak jsem musel updatnout OS. LP9 je tady mraky let a stejne tak LPX proto mam pochybnosti ze by dropli LP9 jen kvuli prodeji. Je to proste jen " je cas jit dal".
Co jsem tak koukal tak kompatabilita softu byla oznamena spolu s oznamenim a predstavenim nove verze macOS coz je par mesicu nazpet.
Co jsem tak koukal tak kompatabilita softu byla oznamena spolu s oznamenim a predstavenim nove verze macOS coz je par mesicu nazpet.
ja verim ze to dropli zamerne.. API pouzivaju stare softy v case LP9 a tie funguju nadalej.. ak by dropli nieco, zvysok nemoze fungovat tiez.. ale srat.. nastastie mam Leopard Snow instalak a ked kupim jedneho dna novy iMac tak na stary si dam spat LS a bude v tom len LP9..
toto nie je prvy pripad ked sa Apple ohanal kompatibilitou.. kazdou verziou OS sa udeju podobne veci.. uz som unaveny z tejto filozofie..
toto nie je prvy pripad ked sa Apple ohanal kompatibilitou.. kazdou verziou OS sa udeju podobne veci.. uz som unaveny z tejto filozofie..
to ti ako vlastniku celeho balika lp9 dovoluje pouzivat LX bezplatne...
@CX: Zamerne to dropli a nejen LP9, ale IMHO z cela jineho duvodu nez kvuli prodeji protoze to nemaji zapotrebi. LPX je No.1 v pomeru cena/vykon a prodava se jiz radu let velmi dobre. Pokud jsi nespokojeny pak mas dve moznosti Linux nebo Widle navic oba OS ti pojedou na Apple Mac tak se muzes osvezit hned 2x a prepinat mezi OS podle unavenosti. 

ked ti nic nebrani pouzivat LX tak si ho stiahni a pouzivaj
hadam kup a pouzivaj
stiahnut si ho nemam kde

ale pochopil!