macOS High Sierra

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Stan

macOS High Sierra

Příspěvek od Stan »

Zadrec chlapi uz jste nekdo presel na novy OS High Sierra ? Kdyby ano tak jake mate kratke zkusenosti s prechodem? Ja ted zalohuji jednoho macka (Air ktereho mam jen na praci) na kterym to chci vyzkouset. Pak sem neco hodim ze svych zkusenosti.

Tady je odkaz na to co na novem systemu maka a co zatim ne ale berte seznam s rezervou

https://forums.macrumors.com/threads/ma ... d.2048660/

Pytkin
Moderátor

Re: macOS High Sierra

Příspěvek od Pytkin »

Kolega to pred chvilou nahodil .. Vsetko fachci .. FCP aj PLUGINy ziaden problem ..

tony9

Příspěvek od tony9 »

Já sem to nainstaloval. Sice všechno zatím jede, ale nenainstalovalo se mně to celé a hlásí to, že v app store zatím tato aktualizace pro CZ není.
Nicméně všechno zatím jede a Logic si právě skanuje pluginy.

tony9

Příspěvek od tony9 »

Takže Logic a FCP X jedou, ale nic sem v nich nedělal. Jen je spustil.

Stan

Příspěvek od Stan »

Tak jsem to ted spustil a vse facha a myslim ze i svizneji, ale treba je to jen pocit. Jak jsem psal ze je to pracovni macek tak tady je hruby vycet appek ktery pracuji bez problemu.

iTerm2 | Atom | Sublimetext 3 | VS Code | Dash | Codekit | Transmit | Balsamiq | Boostnote | Kaleidoscope | Adobe Ai & Ps | CleanApp | Alfred 3 | IPVanish a nekolik dalsich. Pro zabavu jako KODI nebo VLC opet bez problemu.

Nektere appky mi jen nahlasily ze maji update a po nainstalovani se spustily bez mesich problemu.

Takze u me spokojenost zitra se mrknu co je noveho pod kapotou stale mi schazi poradny file sytem sorting a videl jsem nejaky zmeny tak usnad budou uzitecny.

€X•74
Vybavení

Příspěvek od €X•74 »

niekde som cital, ze pre High Sierra je nutny SSD disk.. co ste to tu instalovali tak uz mate v masine SSD alebo ste to instalovali na klasicky HDD ?

Stan

Příspěvek od Stan »

Ja mam SSD, ale podpora je pro macky od 2010 a vyse. Navic pochybuju ze by Apple udelal takovyhle zarez a radikalne omezil pocet uzivatelu pouze na SSD.

€X•74
Vybavení

Příspěvek od €X•74 »

ak je HDD tak tam sa nepouzije AFS ale ostava doterajsi file format.. to AFS je asi uzko spojene s architekturou SSD diskov.. uz som z instaloval aj ja na iMac s normal HDD a po AFS ani stopy :) takze takto to spravili..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

EX : Ano tak .. JE to optimalozovane na flash disky .. na beznom HDD ide klasika ..

Stan : Co som si to cital , tak prave to je dako optimalizovane pre multimedialne subory .. Mozno je to prave to co ti chybalo :) Daj vediet ..

Fencer
Vybavení

Příspěvek od Fencer »

Logic Pro X bez problémů.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Jak sa daju vypnut lokalne snapshoty ?

Stan

Příspěvek od Stan »

System preferences -> keyboard -> shortcuts. Jestli mas na mysi tohle. Ja si vytvoril svoje.

@Pytkin: Co tyka tech files: Mam spoustu dokumentace jako knizky, videa, snippets a drobne projekty ktere resi ruzne problemy a nechce se mi je znova hledat na StackOverflow. Proste by jsem potreboval nejakou appku ktera by mi dala napr. po pravym kliknuti na dany objekt nabidku INFO ve kterem by jsem mel svoje poznamky jako cas, strana, popsani problemu atd.

Ted to resim pouze klasickym TextFile ale to je casove neekonomicky. Zhruba vim kde mam hledat ale pak to musim projizdet cely napriklad foder Animace : CSS nebo JS a po pravem kliknuti na xxx.CSS nebo xxx.JS by se mi nabidla moznost INFO s mymi poznamkami. No kdyby tady nekdo mel napad na nejaku appku tak sem s ni. :)

EDIT: Jsem velmi spokojeny s Boostnote ale i tak stale hledam neco dalsiho

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Stan : Lokalne snapshoty su TIME MACHINE backupy .. Zabera to miesto .. Na Desktope to nebyvalo , a hlavne sa to dalo vypnut .. Teraz sa to zjavilo , a nejde to vypnut .. fuck .. A uz som mal aj prvy zamrz systemu ..

hombrefeo

Příspěvek od hombrefeo »

zalozme novu temu, "co vas nuti k instalacii poslednej verzie os?"

Stan

Příspěvek od Stan »

Jasne uz rozumim, tobe to nejde vypnout? Podle me jen zmenili prepinac za checkbox. Ja jsem to vypnul po nastartovani noveho OS.
Screen Shot 2017-09-27 at 00.04.06.png

@hombre: Zvedavost 8)

Odpovědět