macOS High Sierra

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2261
Registrován: 27 dub 2013 15:26

macOS High Sierra

Příspěvek od Stan » 26 zář 2017 00:02

Zadrec chlapi uz jste nekdo presel na novy OS High Sierra ? Kdyby ano tak jake mate kratke zkusenosti s prechodem? Ja ted zalohuji jednoho macka (Air ktereho mam jen na praci) na kterym to chci vyzkouset. Pak sem neco hodim ze svych zkusenosti.

Tady je odkaz na to co na novem systemu maka a co zatim ne ale berte seznam s rezervou

https://forums.macrumors.com/threads/ma ... d.2048660/

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21488
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: macOS High Sierra

Příspěvek od Pytkin » 26 zář 2017 00:25

Kolega to pred chvilou nahodil .. Vsetko fachci .. FCP aj PLUGINy ziaden problem ..

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1492
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Re: macOS High Sierra

Příspěvek od tony9 » 26 zář 2017 00:56

Já sem to nainstaloval. Sice všechno zatím jede, ale nenainstalovalo se mně to celé a hlásí to, že v app store zatím tato aktualizace pro CZ není.
Nicméně všechno zatím jede a Logic si právě skanuje pluginy.

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1492
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Re: macOS High Sierra

Příspěvek od tony9 » 26 zář 2017 01:42

Takže Logic a FCP X jedou, ale nic sem v nich nedělal. Jen je spustil.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2261
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: macOS High Sierra

Příspěvek od Stan » 26 zář 2017 02:03

Tak jsem to ted spustil a vse facha a myslim ze i svizneji, ale treba je to jen pocit. Jak jsem psal ze je to pracovni macek tak tady je hruby vycet appek ktery pracuji bez problemu.

iTerm2 | Atom | Sublimetext 3 | VS Code | Dash | Codekit | Transmit | Balsamiq | Boostnote | Kaleidoscope | Adobe Ai & Ps | CleanApp | Alfred 3 | IPVanish a nekolik dalsich. Pro zabavu jako KODI nebo VLC opet bez problemu.

Nektere appky mi jen nahlasily ze maji update a po nainstalovani se spustily bez mesich problemu.

Takze u me spokojenost zitra se mrknu co je noveho pod kapotou stale mi schazi poradny file sytem sorting a videl jsem nejaky zmeny tak usnad budou uzitecny.

Uživatelský avatar
€X•74
Příspěvky: 195
Registrován: 07 srp 2015 23:02
Vybavení

Re: macOS High Sierra

Příspěvek od €X•74 » 26 zář 2017 02:20

niekde som cital, ze pre High Sierra je nutny SSD disk.. co ste to tu instalovali tak uz mate v masine SSD alebo ste to instalovali na klasicky HDD ?

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2261
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: macOS High Sierra

Příspěvek od Stan » 26 zář 2017 08:48

Ja mam SSD, ale podpora je pro macky od 2010 a vyse. Navic pochybuju ze by Apple udelal takovyhle zarez a radikalne omezil pocet uzivatelu pouze na SSD.

Uživatelský avatar
€X•74
Příspěvky: 195
Registrován: 07 srp 2015 23:02
Vybavení

Re: macOS High Sierra

Příspěvek od €X•74 » 26 zář 2017 08:53

ak je HDD tak tam sa nepouzije AFS ale ostava doterajsi file format.. to AFS je asi uzko spojene s architekturou SSD diskov.. uz som z instaloval aj ja na iMac s normal HDD a po AFS ani stopy :) takze takto to spravili..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21488
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: macOS High Sierra

Příspěvek od Pytkin » 26 zář 2017 10:54

EX : Ano tak .. JE to optimalozovane na flash disky .. na beznom HDD ide klasika ..

Stan : Co som si to cital , tak prave to je dako optimalizovane pre multimedialne subory .. Mozno je to prave to co ti chybalo :) Daj vediet ..

Uživatelský avatar
Fencer
Příspěvky: 46
Registrován: 13 kvě 2014 13:55
Vybavení

Re: macOS High Sierra

Příspěvek od Fencer » 26 zář 2017 11:52

Logic Pro X bez problémů.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21488
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: macOS High Sierra

Příspěvek od Pytkin » 26 zář 2017 16:00

Jak sa daju vypnut lokalne snapshoty ?

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2261
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: macOS High Sierra

Příspěvek od Stan » 26 zář 2017 19:52

System preferences -> keyboard -> shortcuts. Jestli mas na mysi tohle. Ja si vytvoril svoje.

@Pytkin: Co tyka tech files: Mam spoustu dokumentace jako knizky, videa, snippets a drobne projekty ktere resi ruzne problemy a nechce se mi je znova hledat na StackOverflow. Proste by jsem potreboval nejakou appku ktera by mi dala napr. po pravym kliknuti na dany objekt nabidku INFO ve kterem by jsem mel svoje poznamky jako cas, strana, popsani problemu atd.

Ted to resim pouze klasickym TextFile ale to je casove neekonomicky. Zhruba vim kde mam hledat ale pak to musim projizdet cely napriklad foder Animace : CSS nebo JS a po pravem kliknuti na xxx.CSS nebo xxx.JS by se mi nabidla moznost INFO s mymi poznamkami. No kdyby tady nekdo mel napad na nejaku appku tak sem s ni. :)

EDIT: Jsem velmi spokojeny s Boostnote ale i tak stale hledam neco dalsiho

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21488
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: macOS High Sierra

Příspěvek od Pytkin » 26 zář 2017 22:54

Stan : Lokalne snapshoty su TIME MACHINE backupy .. Zabera to miesto .. Na Desktope to nebyvalo , a hlavne sa to dalo vypnut .. Teraz sa to zjavilo , a nejde to vypnut .. fuck .. A uz som mal aj prvy zamrz systemu ..

Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3301
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Re: macOS High Sierra

Příspěvek od hombrefeo » 26 zář 2017 23:44

zalozme novu temu, "co vas nuti k instalacii poslednej verzie os?"

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2261
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: macOS High Sierra

Příspěvek od Stan » 27 zář 2017 01:01

Jasne uz rozumim, tobe to nejde vypnout? Podle me jen zmenili prepinac za checkbox. Ja jsem to vypnul po nastartovani noveho OS.
Screen Shot 2017-09-27 at 00.04.06.png
Screen Shot 2017-09-27 at 00.04.06.png (79.97 KiB) Zobrazeno 503 x


@hombre: Zvedavost 8)

Odpovědět