Male dilema s rozsireni disku do mac mini int nebo ext?

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Odpovědět
Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3289
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Male dilema s rozsireni disku do mac mini int nebo ext?

Příspěvek od Oxyygen »

Zdravim, potrebuju koupit disk do mac mini kvuli logicu, ktery ma 56 GB a v mini je pouze 120 GB. Mam dve moznosti jak jej rozsirit.

1) koupit externi 2,5 disk naformatovany na NTFS. Tim ziskam kompatibilitu, v macu budu mit jen logic a system, vsechny multimedia budou na externaku. Nevyhoda, dalsi krabka.

2) Koupit interni disk 320GB, vsechno ukladat do nej. Neni to uz tolik mobilni, navic to bude muset byt naformatovano na OSX a v pripade kolize nevim jak bych to resil.

Dekuji za vase postrehy
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1275
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Příspěvek od Pavel Vantuch »

Oxyygen: sorry, ale řekl bych všechno blbě.
Mini je vlastně book narvanej do malýho desktopu, takže na interní disk bych se vyprdl, protože 2,5" bude pro Logic pomalej. Samozřejmě existují 2,5" disky s 7200rpm, ale tady zas nemáš jistotu, že to mini uchladí. Takže to bych rovnou zavrhl.
Externí disk ano, ale osobně bych nešel do 2,5". To raději 3,5" a s FW400. Na USB bych disk nedal.
Pro Maca formátuj disk na "HFS Extended Journaled" a budeš mít klid. Na NTFS Mac standardně zapisovat neumí.
Můj názor. Nic nenutím :wink:

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22341
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin »

oxygen : mal som problemy s NTFS diskom na OSX .. tiez neodporucam .. ja som mal dokonca problemy s citanim ..

Uživatelský avatar
Oxyygen
Profesionál
Příspěvky: 3289
Registrován: 06 čer 2002 19:22

Příspěvek od Oxyygen »

ja na ntfs pouzivam soft Paragon, chodi to vyborne..Ale nakonec jsem se diky cene rozhodl na 320GB Seagate 7200, 16MB, stoji me nejakejch 1500, takze to uz je uplne o necem jinem
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

martinrx
Příspěvky: 323
Registrován: 04 bře 2007 22:07
Vybavení

Příspěvek od martinrx »

jednoznačně interní, jestli máš na fw zvukovou kartu tak nahrávej na disk do compu. externí si pořid taky ale spíš na zálohy. :)

bag
Příspěvky: 48
Registrován: 21 srp 2008 21:32

Příspěvek od bag »

len pre info: v slovenskej sieti predajni metro aktualne bezi akcia na externy usb 2.0 disk verbatim o kapacite 500gb za 2200skk s dph. disk je v kovovom cienom obale a je pomerne tichy. na zalohy podla mna pohoda. ja mam uz doma 2. :D
ps: disk je dokonca vitaz nejakych testov nemeckych pc casopisov.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22341
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin »

bag : jaky disk je dnu ?

bag
Příspěvky: 48
Registrován: 21 srp 2008 21:32

Příspěvek od bag »

priznam sa, ze neviem, ale rozhodne ovlada acoustic management (nie je skoro vobec pocut, ci zapisuje, alebo nie).
je to tento: http://www.verbatim.de/de_7/product_3-5 ... 12295.html

bag
Příspěvky: 48
Registrován: 21 srp 2008 21:32

Příspěvek od bag »

ps: a nero backitup, co je na nom podporuje udajne time machine z leoparda.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22341
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin »

bag : pripoj ju a pozri do device managera .. alebo na macku do disk utility ..

bag
Příspěvky: 48
Registrován: 21 srp 2008 21:32

Příspěvek od bag »

Samsung 502IJ 16MB SATA2, Automatic Acoustic Management , SilentSeek, NoiseGuard, Fluid Dynamic Bearing.
Podla mojej aktualnej skusenosti je tento disk pomalsi ako moj druhy usb / fw disk, ale je len na zalohy, tak je to jedno, no ne? :)
..a dobra cena..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

hmm... v parametreoch na amazon.de pri tom istom vyrobku je cache 8mb... takze asi tam pchaju disky ako pride a v inom batchi to bude inak
btw acoustic management treba nastavit a zrovna samsungy treba nastavit specialnou utilitou, ta genericka nefunguje. skor myslim ze to puzdro je dobre vymyslene a ono tlmi bordel. co je vlastne bod k dobru

Odpovědět