Mountain Lion

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Odpovědět
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Mountain Lion

Příspěvek od Pytkin » 23 črc 2013 12:03

tiez mi to pripada dost divne .. ale skorej je to problem toho driveru , nez OS ..

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Mountain Lion

Příspěvek od dendy » 23 črc 2013 13:08

ja som porovnaval na sluchatkach vstavanu zvukovku z mojho MBP PRO 17 (late 2010) /mam OSX 10.8.4) vs. ipad mini vs iphone4 - a rozdiel bol uplne minimalny .. rzhodne nie taky dramaticky ako v tvojej ukazke .. len taky na hranici pocutelnosti.. takze sa mi to cele nezda ..

mozno to 'prikraslovanie' robi len ked to hra na vstavane repraky - ciste hypoteticky, ak to robi na urovni core audio drivera, tak mozno sa ti naozaj mohlo nieco pokazit v systeme a on si mysli ze ten vystup zvukovky su vstavane repraky .. starsie macbooky sa neikedy zasekli pri prehravani ked sa zasuval/vysuval sluchatkovi konektor - skus pustit itunes a par krat zastrcit / vystrcit jack conektor sluchatkovy ... zdanlivo to nesuvisi s externou zvukovkou - ale moze - ak na tom nejak zavisol ten 'vylepsovaci' algorytmus ..

tiez kukni ci naahodou nemas tie 2 vystupy na ktorych ti to robi aroven nastavene ako defaultn systemove audio - to by davalo potom zmysel (system preferences -> sound -> output)

ivo: myslim ze pokial usb zvukovka nema vysloven vlastne drivery, osx na nu pouziva defaultny systemovy core audio driver - potm by to naozaj mohlo nejak zblbnut na veciach co pisem vyssie ..

elektrabel
Příspěvky: 70
Registrován: 16 říj 2008 11:58

Re: Mountain Lion

Příspěvek od elektrabel » 23 črc 2013 13:45

hombrefeo píše:a nemuzes ten mainout vyvest treba optikou do nejake jine zvukovky?
To není řešení. Už na úrovni OS se ten signál změní.

elektrabel
Příspěvky: 70
Registrován: 16 říj 2008 11:58

Re: Mountain Lion

Příspěvek od elektrabel » 23 črc 2013 13:56

Dendy, podívej se znovu na to video. Měním v něm jaké kanály, z těch co nabízi zvukovka (driver), má OS používat jako systémový výstup. Jen u toho main se zvuk změní a dokonce přesně jak popisují v těch diskuzích. Když tohle stejné dělám pod 10.6, tak ae zvuk nijak nezmění.
Na mini byl původně 10.7, teď jsem tam nainstaloval 10.8.4 a chová se to pořád stejně.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Mountain Lion

Příspěvek od dendy » 23 črc 2013 14:53

aha tak to je zvlastne .. mne nic take roland duo-capture EX usb zvukovka nerobi.. hra to normalne ako ma, ziadne zvyraznenie vysok..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Mountain Lion

Příspěvek od Pytkin » 23 črc 2013 15:22

elektrabel : a musis pustat systemovy zvuk do tej zvukovky ? alebo to robi aj z hudobne SW , ktory pristupuje priamo k zvukovke ?

elektrabel
Příspěvky: 70
Registrován: 16 říj 2008 11:58

Re: Mountain Lion

Příspěvek od elektrabel » 23 črc 2013 16:07

Funguje to naprosto stejně např. i v Cubase. Jak pro stopu nastavim OUT ten Monitor L+R, tak se zvuk změní. Kdyby to bylo jen v OS, iTunes apod., tak to ani neřeším. Takhle jsem ale přišel o Stereo Out a všechno musím hnát přes AUX. Tím jsem ale přišel o AUX na mix, který používám pro ext. HW. Dlouhodobé řešení to není.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Mountain Lion

Příspěvek od Kermitak » 23 črc 2013 16:33

A musis to mit nastavene jako systemovy vystup? Blbne to, i kdyz to mas jako vystup pouze v Cubase?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Mountain Lion

Příspěvek od Pytkin » 23 črc 2013 16:35

elektrabel : to je fakt divne .. podla mna to je problem toho driveru ..

elektrabel
Příspěvky: 70
Registrován: 16 říj 2008 11:58

Re: Mountain Lion

Příspěvek od elektrabel » 23 črc 2013 21:24

Náhled jak to je v Cubase
https://dl.dropboxusercontent.com/u/140 ... ubase6.mp4

A připojil jsem ještě USB zvukovku, ta má taky svůj driver, a to stejné
https://dl.dropboxusercontent.com/u/1407347/n12_CI2.mp4

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Mountain Lion

Příspěvek od Pytkin » 23 črc 2013 21:36

ja teda neviewm .. ty cosi nastavujes v nastaveniach , ktore som ja v zivote nepouzil .. preco neskusis nejaky cubase , alebo program v ktorom robis ..

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Mountain Lion

Příspěvek od dendy » 23 črc 2013 21:47

toto je fakt jedna z najdivnejsich veci co som za velmi dlhy cas videl...

elektrabel
Příspěvky: 70
Registrován: 16 říj 2008 11:58

Re: Mountain Lion

Příspěvek od elektrabel » 23 črc 2013 22:32

Pytkin píše:ja teda neviewm .. ty cosi nastavujes v nastaveniach , ktore som ja v zivote nepouzil .. preco neskusis nejaky cubase , alebo program v ktorom robis ..
Vždyť to video je z Cubase! Jsou tam 2 totožné audiostopy, okno VST Connections, ve kterém je vidět jak jsou kanály zvukovky naroutované, pak je tam mixer s výstupama - 9/10, který hraje normálně, a Stereo Out, který hraje applovsky vylepšeně. Ještě jsem dal do insertu měřák, aby bylo vidět, že z Cubase jdou dva stejné signály, ale ven ze zvukovky už leze něco jiného.

Uživatelský avatar
SoundsFine
Příspěvky: 511
Registrován: 28 črc 2008 15:29

Re: Mountain Lion

Příspěvek od SoundsFine » 23 črc 2013 22:37

No jo no. Apple. Co můžeš čekat.
Ta doba, kdy Apple byl určen pro profesionální práci...je pryč.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Mountain Lion

Příspěvek od Pytkin » 23 črc 2013 22:55

elektrabel : jaj sorry :) ja som kukal len druhe video .. nevsimol som si to prve s cubasom .. v prvom rade .. ked chces porovnavat dve stopy .. das na jednej mute , a hraje druha .. a potom na tej prvej daj solo a bude hrat len prva .. a druha sa zamutuje .. a ked odsolujes , tak zase bude hrat druha.. nemusis medzi nimi preskakovat .. ale k veci .. vidim ze to robi v cubase .. ale kde mas istotu , ze to nevylepsuje ten yamaha driver .. mne to pride cele chore , ze by apple sahal do nejakej zvukovky a nieco tam vylepsoval .. ked mi skonci homeoffice a budem zase v praci , tak si skusim napojit fireface 800 na macka .. a otestovat , ci to bude robit daco podobne ..

Odpovědět