Mountain Lion

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Odpovědět
Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Mountain Lion

Příspěvek od Ivo » 01 srp 2012 12:27

Tak jsem zažil s Mountain Lionem pěkný průser, už to tady 3 dny řešíme než se nakonec ukázalo že problém je v Mountain Lion. Poslal jsem v neděli do Fermaty DDP image CD Raduza (DDP dělám vždycky na Macu) ...a v pondělí mi hlásili že nesedí MD5 checksum (základní kontrolní soubor). Říkal jsem si co to je z blbost, takhle to dělám pořád , desítky titulů ... Poslal jsem znovu - zase chyba ... Dokonce to pak psali i Raduze, takže docela fopa ... a že mám podepsat že schvaluju aby se to vyrobilo i tak na vlastní riziko ... divné ... Dnes jsem posílal DDP image vlastního CD do výroby ... zase psali chyba v MD5 checksum. Tak to už bylo v pytli - co se děje ... Psal jsem dotaz na software support do USA atd. Zádná odpověd zatím. Co s tím ...

Až mě napadlo - že jsem v sobotu instaloval Mountain Lion. Řekl jsem si zkusím to (třeba je to blbost ale už mě nic jiného nenapadá) - vzal jsem si od synka jeho MBP ještě s Lionem , dal jsem tam ten software, udělal DDP image , poslal do Fermaty - a všechno v pořádku (!!!). Takže problém přinesl Mountain Lion ... za to mu neděkuju ... (říkali že ten MD5 součet co jsem posílal původně je uplně jiný než ted). Já do toho až do detailů nevidím, ale asi se tam něco podstatného v tomto ohledu změnilo

lavender
Příspěvky: 863
Registrován: 26 pro 2011 18:57

Re: Mountain Lion

Příspěvek od lavender » 01 srp 2012 17:24

@Ivo - bol by som opatrnejsi s verziami OS na pocitaci ktory pouzivam na pracu. mohol si cakat, ze nejake veci este budu odladzovat.

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Mountain Lion

Příspěvek od Ivo » 01 srp 2012 18:34

Nakonec všechno v pohodě. Pozitivní stránku to mělo v tom že jsem díky tomu objevil software (na PC), který je k tomuto učelu mnohem lepší než který jsem doposud používal na Macu

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Mountain Lion

Příspěvek od Pytkin » 01 srp 2012 18:55

no neviem aky to je software .. ale sak MD5 vypocet by mal byt v softe vnutri ne ? takze nezavisly od operacneho systemu ..

MD5 je len subor .. 32znakov .. otvor ho v textovom editore a kukni na staru a novu verziu .. ale ako uz pisali , bude tam uplne ine cislo .. MD5 ale mozes vypocitat lubovolnym free softikom , ktorych su 100vky ..

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Mountain Lion

Příspěvek od Ivo » 01 srp 2012 20:05

Myslím že teorie jsou jedna věc, praxe jiná (ta podstatná). Něco funguje několik let správně neomylně a rutinně správným způsobem. V OSX Mountain Lion nastává chyba. Stejný proces, stejná aplikace, stejné podklady (ověřeno opakovaně) Totéž v Lionovi bez chyby. Proč je to tak, nevím, ale tak to je ... začít přemýšlet nad řešením pomocí externích utilit nedává moc smysl (když to doted funguje bez nich) ... pointa je asi někde jinde ... V každém případě jsem díky tomu objevil aplikaci přímo pro Windows, která je perfektní a odpadá mi nutnost přenášet ty věci na Maca kvůli DDP image

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Mountain Lion

Příspěvek od Ivo » 01 srp 2012 20:49

Chtěl jsem udělat clean install (vymazat vše) na synkově MBP. Bez problému jsme udělali flash s OSX instalátorem. Normálně by to byl ochoten instalovat (tj. přeinstalovat Liona a všechno tam nechat). Ale když chceme udělat clean install , tj. při bootování ALT a nabootovat z té flashky a vymazat disk , na obrazovce se objeví jabko, pak zmizí, je tam přeškrtnuté kolečko a běží to donekonečna, tak nevím co s tím a proč se to děje. Prostě nejde to z té flashky nabootovat

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Mountain Lion

Příspěvek od Kermitak » 01 srp 2012 21:22

Tak se vyprdni na flash a nainstaluj to ze site, je to problem?

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Mountain Lion

Příspěvek od Ivo » 01 srp 2012 21:46

Ano, protože to nevymaže disk, ale jen nahradí Liona Mountain Lionem o všechno ostatní zůstane.

Ale vyřešili jsme to jinak - mám USB disk kolebku a předchozí disk, tak se to nabootovalo z něj, stávající se vymazal a už se instaluje

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Mountain Lion

Příspěvek od Kermitak » 01 srp 2012 22:39

Ja ti nevim, jsem jednou instaloval liona bez media rovnou ze site a pamatuju se, ze v tom CMD-R menu jsem mohl pred instalaci smazat disk.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Mountain Lion

Příspěvek od Pytkin » 01 srp 2012 23:07

Ivo píše:Myslím že teorie jsou jedna věc, praxe jiná (ta podstatná). Něco funguje několik let správně neomylně a rutinně správným způsobem. V OSX Mountain Lion nastává chyba. Stejný proces, stejná aplikace, stejné podklady (ověřeno opakovaně) Totéž v Lionovi bez chyby. Proč je to tak, nevím, ale tak to je ... začít přemýšlet nad řešením pomocí externích utilit nedává moc smysl (když to doted funguje bez nich) ...
no ale to nebude podla mna problem systemu , ale toho programu , ktory pouzivas .. Ja som ti len radil , aby si skusil inu utilitu , a zistil ci ina utilita bude fungovat spravne , cim by sme dokazali , ze je problem v programe , nie v operacnom systeme .. Ale ak uz to mas vyriesene , tak sa na to kludne vyprdni :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Mountain Lion

Příspěvek od Pytkin » 01 srp 2012 23:07

kermitak : jo mozes si spustit disk utility ..

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: Mountain Lion

Příspěvek od Ivo » 01 srp 2012 23:28

Pytkin píše:
no ale to nebude podla mna problem systemu , ale toho programu , ktory pouzivas .. Ja som ti len radil , aby si skusil inu utilitu , a zistil ci ina utilita bude fungovat spravne , cim by sme dokazali , ze je problem v programe , nie v operacnom systeme .. Ale ak uz to mas vyriesene , tak sa na to kludne vyprdni :)
Je možné že je chyba v programu .. ale projevuje se pouze v Mountain Lion, nikde jinde :wink:

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Mountain Lion

Příspěvek od Pytkin » 01 srp 2012 23:38

Jo iste .. mozno vyuziva nieco z OS a to sa zmenilo .. To sa moze stat hocikedy .. I ked pri pocitani MD5 , by som zrovna tento problem neocakaval :)

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12767
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Mountain Lion

Příspěvek od dendy » 03 srp 2012 00:11

jeden nedostatok som zaregistroval... shutdown trva DRAMATICKY dlhsie ako na lionovi... navyse s SSD diskom ma to dost prekvapuje... na lionovi shutdown par sekund (5-6 cca) ... a teraz aj 20-30 sekund... to nieje normalne...

nastastie shutdownujem malokedy vacainou sleepujem takze ma to tak neboli... a boot je bleskovy... ale ten shutdown teda fakt netusim co tam robi :-)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Mountain Lion

Příspěvek od Pytkin » 03 srp 2012 00:43

mne na lionovi shutdown 2 sec .. sleep tak 6-10 ..

Odpovědět