Napalovacka ?
Ja mel i s Pioneerama dost problemu, nechtely furt neco cist, ozyvaly se z nich osklivy zvuky. Ale takhle tady muzeme diskutovat do aleluja, uz zase se pohybujeme na tenkym lede, kdy chvalime/kritizujeme znacky. To je k nicemu, jak jsem psal i LG dela(lo) skvely mechaniky, i Pioneer dela(l) sunty, piste konkretni modely.
BTW nejsem Applista, ale Apple neumi ATA ? Jestli jo, tak musi bejt jedno, co se do nej da za mechaniku.
BTW nejsem Applista, ale Apple neumi ATA ? Jestli jo, tak musi bejt jedno, co se do nej da za mechaniku.
- Pavel Vantuch
No ony LG čtou dobře, to nemohu říct (ale NEC čte IMHO ještě líp), ale to pálení (některých?) +RW nominální rychlostí tam prostě zlobí. Před pár lety jsme koupili jednu z těch prvních LG, co je všude hrozně chválili (podpora DVD-RAM apod). I s posledním FW trpěla výše uvedeným problémem (nová média TDK v krabičce, žádný šunt) a pálení problěhlo korektně teprve až po snížení rychlosti na polovinu. Mimo to odešla během půl roku a jako náhradu jsme dostali novější model, co už uměl dvě vrstvy. Ten vykazuje naprosto stejný problém do dnes. A před týdnem nebo dvěma mi do pracovního stroje strčili LG GSA H22L a opět ten samý problém s úplně jinými médii (i když opět +RW) a jiným operačním systémem. Když už jsem musel ten den potřetí vypínat počítač, abych vydoloval médium z mechaniky a mohl pracovat, tak letěla ven. Na to fakt nemám nervy.Kermitak píše:Nj, kazdej vyrobce ma lepsi a horsi modely, ted tu mam par LG a fungujou paradne, prectou vselijaky svinstvo, maj kovovou mechaniku, proste spokojenost.
- Pavel Vantuch
lite on je outsorcovany vyrobca vsetkych sony mechanik... navyse original liteony su lepsie, lebo nemaju kadejake obmedzenia na overburning, ochrany, atd. sony nikdy nekupujtePavel Vantuch píše:To, že palírně nějaké médium nechutná, většinou řeší firmware. Takhle jsem několikrát flashoval externího NECa - mají vcelku slušnou podporu. Nicméně interní mám jenom Pioneery.
Co vím o problémech, tak to byly Sony palírny v některých PM G5 (tuším single 1.8GHz). Po čase se ukázalo, že je tam jasná vazba na LiteOn :roll:
Pytkin: Ja mel jenom dva typy (jeden slot-in a jeden normalni s dvirkama) a ten s dvirkama byl hroznej klumpr (oznaceni si nepamatuju), kolega mel ten samej typ a byl na tom stejne.
rastika: zda se, ze NEC si drzi kvalitu, zatim ho tu nikdo nehanel, takze bych se priklanel k teto znacce
Pavel Vantuch: pak to ATA bude nejake shnile, jinak by musel fungovat generic driver
rastika: zda se, ze NEC si drzi kvalitu, zatim ho tu nikdo nehanel, takze bych se priklanel k teto znacce

Pavel Vantuch: pak to ATA bude nejake shnile, jinak by musel fungovat generic driver

kdybych chtěl kvalitu bez kompromisu, jdu do plextoru. Já osobně jsem do všech svých a firemních PC dávám LG a nezaznamenal jsem nikdy sebemenší problém. Myslím, že za tu cenu je to, co se palíren (imho taky monitorů) týče, dobrá volba. Navíc je pár výrobců mechanik a hodně značek. Nejvíc se bavím tím, když mi někdo tvrdí - do toho bych nikdy nešel, to je shit, já beru jeditě tamto. A pak se dočtu, že to má stejný vnitřnosti...