nove MAcBookPro jsou tu

Vše o hudbě na počítačích ve znaku jablka
Odpovědět
Ivo
Moderátor

Re: nove MAcBookPro jsou tu

Příspěvek od Ivo »

Ohlašovanou výdrž baterie je třeba u Apple brát s velkou rezervou, vždycky hodně přehánějí ... (nechci přímo říct lžou, ale ....) V běžné praxi je to taky ty 2-3 hodinky, i když bývá velkými slovy ohlašováno mnohem víc ...

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

Ivo píše:Ohlašovanou výdrž baterie je třeba u Apple brát s velkou rezervou, vždycky hodně přehánějí ... (nechci přímo říct lžou, ale ....) V běžné praxi je to taky ty 2-3 hodinky, i když bývá velkými slovy ohlašováno mnohem víc ...
neviem kde si na to dosiel, mam MBP17 a vydrz na bateriu tolko kolko pisu, a robim s nim kazdy den... moj MBP17 vydrzi permanentne 7-8 hodin... so spustenym BT, Wifi..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

http://www.nejlevnejsi-mobilni-telefony ... cz/d-2459/

"Baterie MacBooku Pro vám vyrží celých 10 hodin.
:shock:

Máme ho už přes rok doma :wink: Tak 2,5 hodiny s odřenýma ušima. Podobně i můj MBP, který dle provolání by měl vydržet 4-5 hodin se na víc nedostane (a to už tam mám třetí baterii a ani úplně nová víc nevydrží ani náhodou ...)

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

ja mam MBP17 rok.. a vydrz baterie 7-8 hodin stale.. bez problemov..
to ako za rok si menil 3 krat bateriu?

je zaujimave ako niekomu zazracne nefunguju veci co bez problemov inde funuguju ;)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Za dva roky ... (mám 3 letý next business day servis). Když ti baterka ukazuje výdrž 40 min (a v power managementu je report "not good"), asi je něco blbě ... ale u všech baterek je to podobné. 2 hodinky a jsem rád .. A synkův MBP 13 má výdrž jakou má ... (2,5 hod vs 10 hodin :)) Podobně i manželčin MB a podobně i můj předchozí Powerbook atd. Nejsou to žádné zázraky, je to realita ... Nový 17 MBP jsem zatím neměl ... (ale brousím si na něj zuby až ho ted začnou vyprodávat po uvedení nových modelů ...)
EXCOM píše:
je zaujimave ako niekomu zazracne nefunguju veci co bez problemov inde funuguju ;)
To jako myslíš ze speciálně vysílám sugesce aby baterka vydržela co nejmín ? (a vadilo by mi kdyby vydržela 5 hodin ? ) :) (případně i do všech okolních počítačů ?)

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

Fajne, akurat to nejak moc sytia, za necely rok novy typ... to sa neda stihat drzat krok :)

Takisto mam MBP 15" stredna verzia, baterka cca po roku 6 - 7 hodin v pohode drzi, tiez pri wifi.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

6-7 hodin v pohodě drží ? :) Tolik to nemá ani v původních promo parametrech ... Na tom Slovensku musíte mít nějaké magnetické anomálie :)

A při relativně nové baterce ukazuje indikátor po vypnutí el. zdroje tak 3:05 , ale pak to klesá rychleji ... takže ty 2 hodiny v reálu

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Ivo neco je u tebe fakt spatne, muj mbp 15, co jsem si pred dvema roky kupoval, vydrzel 7 hodin uplne v pohode, mam dojem ze se to obcas dostalo az na 8.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Jooj .. krasne su tie nove notebooky .. A ta zbernica .. to je bomba , ze to tam uz dali .. cakal som ze s tym pridu na MAC PRO a az neskor to pojde na notebook .. Apple je kral .. velmi sa mi paci ta zbernica .. v studiu do paradne vsetko zjednodusuje .. uz sa tesim na periferie na to .. USB 3 je mrtef ..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ivo píše:Ohlašovanou výdrž baterie je třeba u Apple brát s velkou rezervou, vždycky hodně přehánějí ... (nechci přímo říct lžou, ale ....) V běžné praxi je to taky ty 2-3 hodinky, i když bývá velkými slovy ohlašováno mnohem víc ...
Jezisko mi priniesol Macbook Pro 15" ... a na baterky so zapnutou WIFI vydrzi asi 6 hodin .. Rozhodne nadstandardne , na notebook ..

dendy

Příspěvek od dendy »

Ivo píše: To jako myslíš ze speciálně vysílám sugesce aby baterka vydržela co nejmín ? (a vadilo by mi kdyby vydržela 5 hodin ? ) :) (případně i do všech okolních počítačů ?)
ivo cudujem sa ze zrovna ty s tvojou zivotnou filozofiou a vztahom k metafyzicnu o tom pochybujes.. normalne ucebnicovy priklad pouzivania Secret-u si :-) proste si sa nastavil ze macbooky su smejd a kazia sa a baterka nevydrzi vela tak sa ti tie veci jednoducho deju :-)

Inak vydrz baterky SILNE zavisi od toho akym sposobom book pouzivas, ci mas vyhuleny display naplno, ci mas zapnute/vypnute wifi, nakolko zhavis CPU/grafiku.. samozrejme ked som drtil halflife2 na plnych detailoch tak baterku som vystavil za hodinu a pol :-) ale pri beznej praci (programovanie, ziadne CPU alebo GPU senzitivne veci), zo zapnutym wifi, mi realne baterka vydrzi tych 5-6 hodin ... schvalne som si dnes rano ked som zapol komp (o 9:00) vypol napajanie zo siete a napisem ked mi vyhodi battery low warning :)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Kermitak píše:Ivo neco je u tebe fakt spatne, muj mbp 15, co jsem si pred dvema roky kupoval, vydrzel 7 hodin uplne v pohode, mam dojem ze se to obcas dostalo az na 8.
Nevím jestli mluvíme o stejném modelu, já mám MBP 2,5 GHz Intel Core duo, předchozí model, ne současný ... A tam i oficiální specifikace na baterii uváděly cca 4 hodiny ... Synek má nový model MBP 13 a že by mu to nějak moc vydrželo (tak jak se píše se říct nedá ...). Moje jednoznačná metafyzická sugesce by byla aby to vydrželo aspon 10 hodin .. a na začátku jsem tomu i věřil ... takže v tom to asi nebude :wink: (a byl bych happy kdyby to tak bylo i ted)

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Ja mel taky core2duo 2,53 GHz, netusim jaka generace to byla a kolik jich od te doby bylo. Byl kupovany v lete 2009 a ve specifikacich uz mel nejakych 8-9 hodin myslim.
BTW jsem rad, ze i Apple prisel s LightPeakem, aspon se to rychle rozsiri. Fantasticky je, ze ta technologie nabizi QoS, jsem zvedavy, jestli to Apple nejak implementoval uz v tech prvnich verzich.

dendy

Příspěvek od dendy »

co je QoS ?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Quality of Service

Odpovědět